Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde decki da se pofalam deka stasa zamenskiot Hansol. Vcera popladneto go zedov. Sega uste imam povuci-potegni so monterot da se dogovoram za zamenata i montazata.

Утрово кај мене на +10 работи он офф и тоа од 280-300w.
Druze kako ja meris potrosnjata na telefon? Toa e aplikacijata od Mutsubishi-to ili imas kupeno drug merac?

Attachments

• DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    1,4 MB · Прегледи: 25
Последно уредено:
Ajde decki da se pofalam deka stasa zamenskiot Hansol. Vcera popladneto go zedov. Sega uste imam povuci-potegni so monterot da se dogovoram za zamenata i montazata.

Druze kako ja meris potrosnjata na telefon? Toa e aplikacijata od Mutsubishi-to ili imas kupeno drug merac?
Za ova e dobra garancijata od 10god.So zdravje da si ja rabotis da mu e uba srekata.

So bidna so rasipaniot Hansol

Stariot Hansolot go prodade ti ili oni ke go preprodadat ( uvalat ) na nekoj ?
Ti da ne kupvas Hansol ili nekoja komsivka pa se plasis da ne i go uvalat.
Ima na sekoja Gree klima godina na proizvotstvo
Kaj Toahiba primer ne pisi koga e proizvedena

Kaj Toahiba primer ne pisi koga e proizvedena
Opaa, jaka informacija ova za nemanjeto datum na proizvodstvo :D
proizvedeno na zimi majka (predi 5godini), stojala u magacin 4godini, i mu ja uvalile vcera na nekoj hahaha :D
@GT1 ti Suzumi kupi od grcija i sea neznaes koja god e proizvedena, garancijata i minala prez 2 godini ? Hahaha
Ja mislam odma ovie od Energija trolovive tuka treba da ja viknat Bajackata :)

SONOFF POW. Го има на ebay и на gearbest.

Vie na tie Vasi tezgarinja pisuvanje sto bilo a ne pa za datum na proizvodstvo lesno ke maskirate ( prelepite ) datum samo se ceka nekoja ovca da ja izbricite na suvo.
@petna i WiFi dobil sutrak eden, a WiFi u 2017 nemase ne pa da e postara......lazi gi ti komsikite tamu so adaptero BluetoothUSB u Vivaxot deka go nemaat i treba da go doplatat za 1500+montaza 3000ki ke gi fati.

Vie na tie Vasi tezgarinja pisuvanje sto bilo a ne pa za datum na proizvodstvo lesno ke maskirate ( prelepite ) datum samo se ceka nekoja ovca da ja izbricite na suvo.
Ti da zemis Hansol sega duri e na promocija ke go frlis vivaksot niz prozorec i poveke V nema da recis.

@Strelec nisto nema kaj Toshiba od datumot na proizvotstvo ni na kutijata

Уште ова го немав прочитано.. Климата модулирала со 100вати. Па добро бе знаете ли што значи тоа 100 вати потрошувачка!!! Камен ладен воздух!!! На колку е тоа пуштено да модулира, 10степени?? Ќе навредам овај пат со извинување ама за ваков шизофреничен човек само забрана од интернет провајдерот и пристап до компјутер (за доброто на темата).

Дај бидете реални, еве кај мене на 24 степени работи како он офф и во 3 сати ми троши точно 10 денари (мерачот е наместен постојано на скапа струја). Ако е ладна собата тогаш одржува околу 500вати, но кога ќе загере гасни. Потоа на вклучување заради заштити е програмиран во првите три минути да оди до потрошувачка од 1500вати и потоа пополека да спушта, па во наредните две минути нема доволно време да спушти, сензорот на негова амбиентална покажува 26 степени и се исклучува. 5-6 минути се потребни за неговата амбиентална температура да падне под 24 степени и повторно да се вклучи.
Перките ми се наместени на горе и попријатно не сум се чувствувал до сега. Ем не дува на долу во нас, ем имам константна температура од 24.3 степени преку цел ден.
Кога модулираше со 500вати реално тоа е температура помала од човечкото тело и за мене не беше воопшто пријатна. Затоа и наместив перки на горе.

И да.. троши.. затоа што е уред што произведува топлина, затоа што не е уред што произведува струја и да враќа на ЕВН. Разберете веќе еднаш.

Мој добронамерен совет, да си купите клима што ќе ве грее на ладно, заебете ова што ве лажат дека ќе ви модулира со 100 вати со 200. Тоа е преладен воздух, нема шанса ниту една клима да може со 200 вати да одржува 24 степени, дури и на ова топло време, а камоли кога ќе залади. Дури и Тошиба од 80000 денари 3.5кв во 25м2 гасни на топлово иако е направена со прениска модулација.

Стварно ја серете темава со сите овие глупости, штедења, ниски модулации, луѓето купуваат слаби клими и мрзнат во зима. Се надевам ќе прекинете со лагите и глупостите!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom