Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2017
Мислења
47
Поени од реакции
72
Decki znae li nekoj za kolku vreme ja davaat ekspresnata licna karta vo Sofija?
Po brza postapka za 3 dena e 126 leva, a ekspresna e 290 leva za 8 casa, zaedno odat pasos i licna karta[DOUBLEPOST=1539714859][/DOUBLEPOST]
Здраво. Некој со искуство за вадење на документи после указ и добивање на ЕГН во Софија
Инфо што јас имам е:
1. Извод преведен и легализиран
2. Адресна регистрација (службена адреса Софија )
3. ЕГН документот
... Друго што е потребно да имам во себе?

Исто така дали може да се поднесе за брзите постапки или за прв пат може само бавна постапка? Имам слушнато некаде инфо дека е само бавна за првиот пат. Фала на одговорот
Moze brza postapka iako e po prv pat

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Здраво. Некој со искуство за вадење на документи после указ и добивање на ЕГН во Софија
Инфо што јас имам е:
1. Извод преведен и легализиран
2. Адресна регистрација (службена адреса Софија )
3. ЕГН документот
... Друго што е потребно да имам во себе?

Исто така дали може да се поднесе за брзите постапки или за прв пат може само бавна постапка? Имам слушнато некаде инфо дека е само бавна за првиот пат. Фала на одговорот
Нема да биде лошо да споделиш инфо кога си бил на интервју,каде и со што документи си?
Кога ти се смени во финална и кога ти е потпишан указот?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
edvaj cekam da dojde 01.01.2019 togas ke vidime kolku si stojat na zborot bugarite ,,,, i site pasosi za 6 meseci daj boze
Bugarite nikogas ne vetija pasos za 6 meseci,toa nekoj ovde si go izmisli,samo rekoja deka planiraat od idnata godina da se ubrza postapkata so toa sto vo isti den ke se podava baranje za drzavjanstvo I ke se pravi intervju.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Bugarite nikogas ne vetija pasos za 6 meseci,toa nekoj ovde si go izmisli,samo rekoja deka planiraat od idnata godina da se ubrza postapkata so toa sto vo isti den ke se podava baranje za drzavjanstvo I ke se pravi intervju.
Тоа е муабет од двајца посредници, пуштен е муабет а во реалноста Бугарија е притисната да воведе нешто построги правила.
Исто како она дека ако се одбиени, не ќе може да аплицираат повторно две години… џаст сејинг

Член од
17 август 2018
Мислења
81
Поени од реакции
38
Jas imam zakazano za nepoln mesec vo Bitola,preveduvacot mi rece da ucam za intervju vo ist den, za tie sto apliciraat preku roditel intervjuto bilo vo ist den.

Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
Јас бев на инт. 12.12.2017 и уште стои задолжитела. Ти кој датум си? Стигнати се до 5ти Ноември со промена во финална. За месец дена би требало и ни да влеземе
6 декември бев јас

• Ми се допаѓа
Reactions: b.g
Член од
17 август 2018
Мислења
81
Поени од реакции
38
Hi! Kolku vreme se ceka sega od prijavuvanjeto do terminot za intervju vo konsulat?
Zakazav za apliciranje na krajot na avgust,mi zakazaa za noemvri, koga otidov da nosam dokumenti za prevod,preveduvacot mi rece da ucam za intervjuto zatoa sto bilo vo ist den koga ke gi nosam dokumentite. Taka bilo vo konzulat,za preku Sofija ne znam.Inaku sum so poteklo od roditel,ako toa menuva nesto.

Член од
13 октомври 2018
Мислења
9
Поени од реакции
15
Некој да не знае како да извадам Уверение за БГ Државјанство (електронски/Софија)? Во БГ Амбасада прашав. ми рекоа не можело преку нив. Државјанин сум на БГ веќе 10 години и ми треба документот. Барав на страната на ДАБЧ и МП неможам да се снајдам. Се што најдов е за нови апликанти процедури за апликација итн. Ако знае некој кјоа е процедурата или има некој посредник што врши ваква услуга пишете.[DOUBLEPOST=1539758658][/DOUBLEPOST]
Тоа е муабет од двајца посредници, пуштен е муабет а во реалноста Бугарија е притисната да воведе нешто построги правила.
Исто како она дека ако се одбиени, не ќе може да аплицираат повторно две години… џаст сејинг
Ако ја сменат процедурата и кикне ЕУ принципот со полагање на јазик, историја итн, и го зголемат критериумот...и за неполн месец да даваат, ќе биде бричење на суво.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2018
Мислења
9
Поени од реакции
2
Interview pocetok na oktovri 2016, finalna mart 2018, Polozitelno pocetok na juni 2018, Ukaz sredina na oktovri. Po linija roditel

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom