Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво дечки, статусот ми е:
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Уште колку време ќе чекам да ми се смени.
Интервју Софија крај на ноември 2017

Фала

• Ми се допаѓа
Reactions: b.g
A mozam li prevodot da go napravam tuka vo bitola i da go legaliziram vo ambasada za da ne gubam vreme vo sofija?
kolegi od forumot izvestia ne se prait vece legalizacija.
samo prevod i i zaverka od notar ne vo MK ----- SAMO vo Bugarija

"""@fatigoova - Спремај си извод на родени за во полиција, заверка од нотар, нормално и преводот и заверката да се направат во БГ."""

kolegi od forumot izvestia ne se prait vece legalizacija.
samo prevod i i zaverka od notar ne vo MK ----- SAMO vo Bugarija

"""@fatigoova - Спремај си извод на родени за во полиција, заверка од нотар, нормално и преводот и заверката да се направат во БГ."""
Мислам дека сеуште може да се направи легализација во конзулатот/амбасада и истите ќе важат во Бугарија.
fatigoova има предвид дека ако направиш превод во Софија тогаш мора и заверка на нотар во Бугарија а ако направиш предов во Македонија тогаш можеш да направиш легализација само во бугарски конзулат/амбасада во Македонија.

Мислам дека сеуште може да се направи легализација во конзулатот/амбасада и истите ќе важат во Бугарија.
fatigoova има предвид дека ако направиш превод во Софија тогаш мора и заверка на нотар во Бугарија а ако направиш предов во Македонија тогаш можеш да направиш легализација само во бугарски конзулат/амбасада во Македонија.

Samo sto cenata za legalizacija e 15 eur za 2 dena ili 30 eur za 1 den. A za prevod i notariqlno zaveren dokument vo bugarija cenata e 20 lv ili 10 eur.

Некој што бил на интервју Декември месец 2017 да му се сменило на финална ?

Јас бев на инт. 12.12.2017 и уште стои задолжитела. Ти кој датум си? Стигнати се до 5ти Ноември со промена во финална. За месец дена би требало и ни да влеземе

• Ми се допаѓа
Reactions: b.g
edvaj cekam da dojde 01.01.2019 togas ke vidime kolku si stojat na zborot bugarite ,,,, i site pasosi za 6 meseci daj boze

Nekoj da ne znae Vanco od ohrid kaj ja premestil kancelarijata vo sofija, predhodno bese vo hotel Rila, a sega mu bila na drugo mesto?

Sent from my SM-J400F using Tapatalk

Nie sto sme na dopolnitelna , sto odnesovme orginalni vo Sofija , sto posto gluvci gi imaat izgrizano dosega nepofateni

Здраво. Некој со искуство за вадење на документи после указ и добивање на ЕГН во Софија
Инфо што јас имам е:
1. Извод преведен и легализиран
2. Адресна регистрација (службена адреса Софија )
3. ЕГН документот
... Друго што е потребно да имам во себе?

Исто така дали може да се поднесе за брзите постапки или за прв пат може само бавна постапка? Имам слушнато некаде инфо дека е само бавна за првиот пат. Фала на одговорот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom