Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Амa ти кoгa би живеел вo Русијa,би видел и еднa другa стрaнa штo вo мoментoв не ти е пoзнaтa.Ај дoстa зaбегaвме нaдвoр oд темaтa.
Ок. Се надевам ми ја рзбра поентата со предрасудите. И пак елоквентно на ова и ти да отидеш во ној кјолн во Берлин или во турското гето во Дортмунд ќе видиш една ептен друга непозната за тебе страна.[DOUBLEPOST=1539425116][/DOUBLEPOST]
Да го пуштам у Русија, 24 часа нема да издржи, ќе бара дома одма. Ќе ми плаче по телефон да идам да го земам.
Ај бе пуштиме ти обеќам дека нема да ти ѕвонам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Во Македонија постојат странски влијанија да, првенствено од соседните држави како на пр. Српско влијание, Албанско/Косовско влијание, Грчко економско влијание, донекаде и Бугарско влијание, потоа имаме Турско влијание, имаме и влијанија од западно Европските држави, Американско влијание секако тоа е веќе и глобално влијание, но Руско влијание хахаха смешно е воопшто некој да спомене за вакво нешто дека има Руско влијание во земјава можеби има но јас не го приметувам невидливо и неосетливо е !
Кое е тоа Руско влијание во државава бе еве гледам секој втор Македонец говори течно на Руски јазик, а секако и постои огромен интерес за изучување на Рускиот јазик и неверојатно голем интерес за иселување кон источна Европа, гледам секој втор канал е Руски канал на телевизоров, се Руски филмови бре и Руска музика цепа и на радио и сегде оф леле мајко колку е јако Русково влијание дерман да се немало !
Какво бе Руско влијание овде кога Македонецот уште пред 50-100-150 години немал некои големи симпатии кон Русија а тек па денес во 21 век кога секој т.е. сите гледаат кон запад !

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Во Македонија постојат странски влијанија да, првенствено од соседните држави како на пр. Српско влијание, Албанско/Косовско влијание, Грчко економско влијание, донекаде и Бугарско влијание, потоа имаме Турско влијание, имаме и влијанија од западно Европските држави, Американско влијание секако тоа е веќе и глобално влијание, но Руско влијание хахаха смешно е воопшто некој да спомене за вакво нешто дека има Руско влијание во земјава можеби има но јас не го приметувам невидливо и неосетливо е !
Кое е тоа Руско влијание во државава бе еве гледам секој втор Македонец говори течно на Руски јазик, а секако и постои огромен интерес за изучување на Рускиот јазик и неверојатно голем интерес за иселување кон источна Европа, гледам секој втор канал е Руски канал на телевизоров, се Руски филмови бре и Руска музика цепа и на радио и сегде оф леле мајко колку е јако Русково влијание дерман да се немало !
Какво бе Руско влијание овде кога Македонецот уште пред 50-100-150 години немал некои големи симпатии кон Русија а тек па денес во 21 век кога секој т.е. сите гледаат кон запад !
Уште малку и Слобданова русофилска Србија 2.0 ќе станеме...а знаем како заврши тоа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Да го пуштам у Русија, 24 часа нема да издржи, ќе бара дома одма. Ќе ми плаче по телефон да идам да го земам.
Абе остај го он си мисли дека Русија е ко Лас Вегас, Менхетен или Лос Анџелес хаха Русија е една држава отприлика ко Македонија само многу поголема територијално и популационо но со истите проблеми како Македонија, Србија, Бугарија и.т.н. типична бивша Социјалистичка држава во која никој не гледа иднина, особено не младите, а и каква иднина би имало во држава во која од една страна има олигархија (мултимилијардери) а од друга страна работничиња кои живеат ден за ден од денес до утре, ова е типичен пример за Русија но и за сите екс Соц. држави уништена економија, транзициони олигарси и слабо платени работници !
Никаде не тече мед и млеко точно, но некој да рече дека Русија, Украина, Белорусија и сл. држави се подобро место за живот од западот хаха смешно е пред се !

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Kорупцијата во општеството, која обичниот човек во оваа неврзана и неутрална Македонија, ја чувствува на свој грб, е неспоредливо помала од онаа која истиот ја чувствува во Русија.
Има во Русија други погодности, ама за ова е у пичку матер.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Уште малку и Слобданова русофилска Србија 2.0 ќе станеме...а знаем како заврши тоа.
Во русофилска Србија се испотепаа за стероидните батаци во Лидл,ама Вучич го убедува србскот народ дека им е супер.Замисли кај нас да отворат Лидл своја продажна мрежа тек тогаш какви сеири ќе гледаат Швабине!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Во русофилска Србија се испотепаа за стероидните батаци во Лидл,ама Вучич го убедува србскот народ дека им е супер.Замисли кај нас да отворат Лидл своја продажна мрежа тек тогаш какви сеири ќе гледаат Швабине!
Барем ќе има поефтино за кркање...зошто ни Водка не добиваме од Русиве на гладен стомак.
Лидл си е супер маркет и кај нас фали еден, квалитетно ем ефтино.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
човече, двапати си ме цитирал во различни теми. Ај дека не моеш и у Родители и деца. додуша не знам...
Можам и таму да те цитирам уште малце ако поплачеш...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Дајте бе петиција за Лидл овде да отворат. :love:
Само нека го отворат, тоа отварање да помине, па после ме боли кур, нека го затворат одма.
Да не планираш да снимаш луѓе како се тепаат за батаци и тоалетна хартија :P

Член од
4 октомври 2017
Мислења
112
Поени од реакции
108
Русија Москва - зарплаты
20181013_142330.jpg

август 2018 67 рубли = 1 евро.
Сега 77 рубли = 1 евро

Т.е., во Москва нормална плата за обични луге - 400 - 700 евро.
Цените на бензин, парно, струја - 40% од Софија.
Другиве цени - 150 - 300% од Софија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Да не планираш да снимаш луѓе како се тепаат за батаци и тоалетна хартија :P
Зашто да не? Отварање на Лидл е најголемиот магнет и акцелератор на сета утепаност, духовна и социјална ретардираност, ниски страсти... Сите тие кои најголема надеж у животот им е максимална искористеност на економските и другите бенефити на системот, тука ја доживуваат својата катарза. Не се пропушта тоа. Гарант и некои форумџии ќе бидат фатени у кадар.

Јако. Двете страни од вчерашниот масакр на Гологанов, се од Тетово.
Чудно стварно.

(not)

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Зашто да не? Отварање на Лидл е најголемиот магнет и акцелератор на сета утепаност, духовна и социјална ретардираност, ниски страсти... Сите тие кои најголема надеж у животот им е максимална искористеност на економските и другите бенефити на системот, тука ја доживуваат својата катарза. Не се пропушта тоа. Гарант и некои форумџии ќе бидат фатени у кадар.
Кај и да и кај нас ќе има тепачки за Црн Петок...конзумеризам е длабока духовна вредност.
Инаку Лидл ми е омилена продавница за генерални стоки на Запад, барем на времето ми изгледаше дека има и избор и добар сооднос цена/квалитет.
Не дека е нешто битно уште една самопослуга во МК, сосема сум задовелен со снабденоста а мислам дека нема сериозно да влијае на цената.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Кај и да и кај нас ќе има тепачки за Црн Петок...конзумеризам е длабока духовна вредност.
Инаку Лидл ми е омилена продавница за генерални стоки на Запад, барем на времето ми изгледаше дека има и избор и добар сооднос цена/квалитет.
Не дека е нешто битно уште една самопослуга во МК, сосема сум задовелен со снабденоста а мислам дека нема сериозно да влијае на цената.
А тек на отварање колку ќе можеш да се здобиеш со ствари кои нигде на друго место и време, нема да моеш да ги добиеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom