Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Сеa oнoј Пивoвaрoв гo гледaм,гo сметaв зa интелегентен чoвек a тoa тешкa глупердa oд чoвек дa ти бил.Не дa кaже инвестиции ке дoнесе Нaтo,ке рипне стaндaрд мoждa oвoј ни две ни три у Нaтo кoгa ке сме биле,у случaј нa плaнирaње терoристички нaпaд вo Мaкедoнијa,инфoрмaциите мнoгу бргу ке стигнеле дo нaс :facepalm: Пa кoј ке плaнирa терoристички нaпaд нa Мaкедoнијa и зoштo бе кoпитo глупaвo? Бaш у Нaтo кoгa ке влеземе шaнсите метa дa бидеме се гoлеми.Бре прoстa мaсa oвие oд Сдс,дa не му се верувa нa чoвек.Абе незнaaт ни дa ги убедaт лугетo.
Или небулозите од типот, НАТО ќе не штител од надворешна опасност/агресија, односно сме немале авиација и можност самите да се одбраниме, е затоа соседните држави партнери ќе не' штителе. И сега прашањето е НАТО ќе не штити од самиот себе? Кој ќе не' нападне? Бугарија? Грција или можеби Албанија и Србија? Малце не оди. Знам Србија не е во НАТО, ама да не се лажеме, Србија да не' нападне е еднакво на тоа ние да испратиме астронаутска мисија на Месечината.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Или небулозите од типот, НАТО ќе не штител од надворешна опасност/агресија, односно сме немале авиација и можност самите да се одбраниме, е затоа соседните држави партнери ќе не' штителе. И сега прашањето е НАТО ќе не штити од самиот себе? Кој ќе не' нападне? Бугарија? Грција или можеби Албанија и Србија? Малце не оди. Знам Србија не е во НАТО, ама да не се лажеме, Србија да не' нападне е еднакво на тоа ние да испратиме астронаутска мисија на Месечината.
Види,пoдoбрo е дa влеземе зa дa престaнеме дa лебдиме,aмa тaквa сељaчaaнa имaме нa влaст,бaгрa неписменa штo нaпрaвијa лугетo црнo дa гледaaт нa тoa.Непрoценливa штетa нaпрaвијa

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
So cel um mislis deka barem tuka na forumot pamti nekoj za toa? Povekjeto ne bile ni rodeni koga se slucil nastanot. Koga bese toa, nekade 94-95 tuka nekade , od UNPREDEP ?
KFOR беше... после бомбардирањето на Косово ми се чини, ама точно незнам кога, знам дека Љубчо беше премиер...[DOUBLEPOST=1539377705][/DOUBLEPOST]
Ne ne podrumdjiite se sosem druga vrsta.
Не ги гледам јас нијансите, за мене се подрумџии сите...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
KFOR беше... после бомбардирањето на Косово ми се чини, ама точно незнам кога, знам дека Љубчо беше премиер...
Da ne si greska slucajno? Poveke bi rekol deka toa se sluci koga bea tuka Unpredep, pamtam vo soobrakajka zagina nekoj nas vladin pretstavnik, minister ili zamenik minister , pratenik, sega ne se sekjavam bas, oddamna bese. Ne se sekjavam vo detali dali bas vozeja po pogresna lenta ili mu vlegoja vo negovata. Bilo kako bilo, ekspersno ja napusti republikata, ne ni se potrudija da go ekstradiraat i za na kraj da ni go spopikaat onaka maski vo smisla nie ke si go osudime a tamu go oslobodija poradi nekoja banalna pricina ili go pustija da posetuva psiholog poradi trauma. Mozebi se raboti za skroz drug slucaj ova so KFOR ili jas da imam prefrleno ama se si mislam deka UNPREDEP bese i toa togas 94-95, tuka nekade.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Da ne si greska slucajno? Poveke bi rekol deka toa se sluci koga bea tuka Unpredep, pamtam vo soobrakajka zagina nekoj nas vladin pretstavnik, minister ili zamenik minister , pratenik, sega ne se sekjavam bas, oddamna bese. Ne se sekjavam vo detali dali bas vozeja po pogresna lenta ili mu vlegoja vo negovata. Bilo kako bilo, ekspersno ja napusti republikata, ne ni se potrudija da go ekstradiraat i za na kraj da ni go spopikaat onaka maski vo smisla nie ke si go osudime a tamu go oslobodija poradi nekoja banalna pricina ili go pustija da posetuva psiholog poradi trauma. Mozebi se raboti za skroz drug slucaj ova so KFOR ili jas da imam prefrleno ama se si mislam deka UNPREDEP bese i toa togas 94-95, tuka nekade.
Еве.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
Не ги гледам јас нијансите, за мене се подрумџии сите...
Ne ne podrumdjite se onie koi znaes nie pojma nemavme i zatoa taka i taka. Ovie drugite poprilicno tocno znaeja sto i kako ama hiberniraja posto im bese posran gazot, da ne recam ne im odese situacijata vo prilog. Sega otkako se promenija uslovite na patot site se nacrtaja tuka da prodavaat pufki.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.486
KFOR беше... после бомбардирањето на Косово ми се чини, ама точно незнам кога, знам дека Љубчо беше премиер....
Da ...toa beše na pocetokot na vladeenjeto na Ljupco G....a funkcionerot( zam.minister) koj zagina mislam deka beše od Demokratska partija na Gošev.
Interesno e sto togaš predhodnicite na segasnive kurtoni na siot glas kreštea za pravda za sekogo i go obvinuvaa Vmro deka se poslusnici na zapadot

Vozese tipot vo obraten pravec na avtopatot Veles -Skopia

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ne ne podrumdjite se onie koi znaes nie pojma nemavme i zatoa taka i taka. Ovie drugite poprilicno tocno znaeja sto i kako ama hiberniraja posto im bese posran gazot, da ne recam ne im odese situacijata vo prilog. Sega otkako se promenija uslovite na patot site se nacrtaja tuka da prodavaat pufki.
Кои услови се променија?
Нешто се десило што незнам јас? Посран им е уште газот, ама сега се праат наудрени...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
Se vo red toa, mozi i da sum jas greska i da imam prefrleno nekoja godina. Ili pak zboruvame za skroz razlicen slucaj. Nema veze.[DOUBLEPOST=1539379379][/DOUBLEPOST]
Кои услови се променија?
Нешто се десило што незнам јас? Посран им е уште газот, ама сега се праат наудрени...
Kako ne. Padnaja zatvorski presudi. Toa se promeni.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Нели пoсле некoе детештите oд нaдвoжњaкoт нa излез oд Скoпје фрли сo кaмен вo шoфершaјбнaтa нa вoзилo нa Нaтo и зaгинa некoј Енглез пa демек ете сме им врaтиле,се ситеa бaгрa неписменa.Не гo нaјдoa дo ден денешен детиштетo.Се шпекулирaше декa билo oд селaнa српски нa скoпскa црнa гoрa

Член од
12 март 2009
Мислења
20.797
Поени од реакции
17.022
Не се согласувам,планот на Каменос е полошо и опасно,ако се оствари планот тоа би значело повторно отцепување делови од Македонија за албанија,бугарија,србија и гејција тоа му е замислата на Каменос и патем ова не е нова идеја тоа постоеше уште во 1991 кога Мицотакис и Милошевиќ како се договориле за ваков план ама за среќа Лоренс Игленбергер да не речам Лоренс од Македонија како што го нарекуваат западните земји и дејствуваше да се спречи така што дошле американски контингет под знамето на УНПРОФОР или КФОР и така плановите на Мицотакис и Слобо пропадна ама ете Каменос
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
всушносст и не треба НИШТО, имаме Договор за заштита на нашите граници со Турција ( да не не окупира Грција) и УСА ( да не не окупира Русија)
Доволно е само гЕУ да го применеше истиот критериум како за Црна Гора и Србија, почеток на преговорите а финиширање на спорните работи со соседни членки на ЕУ непосредно пред последното поглавје и самиот влез во ЕУ

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
всушносст и не треба НИШТО, имаме Договор за заштита на нашите граници со Турција ( да не не окупира Грција) и УСА ( да не не окупира Русија)
Доволно е само гЕУ да го применеше истиот критериум како за Црна Гора и Србија, почеток на преговорите а финиширање на спорните работи со соседни членки на ЕУ непосредно пред последното поглавје и самиот влез во ЕУ
А кој ќе ни гарантира договорот кој ете имаат двојни аршини тука е валканата работа на ЕУ и НАТО под Сорос

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Ако имам повеќе од 30 поста во тие 6к страни во СтелтЦар ќе го менам ников.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
20181013_014223.jpg

@Peja989 @Ilumious шу праиме со дечково? Има можност или да си чека 01.01 hhhhh

Абе друже, друже...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom