Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Па у п.м дај тогаш веќе дај да направиме оутсоурсинг на тоа судство. Сите случаеви поважни од сообраќајни прекршоци ги праќаш на пензионирани судии од Скандинавија. Ем тие луѓе ќе бидат пресреќни да се бават со нешто, ем добиваш протестантка работна етика, ем се ионака финасиски независни и не можат да ги уценува некој началник, ем не им треба синот да најде работа во мк администрација , ем не треба на внуката стипендија, ем не треба стан во Скопје , ем не треба викендичка во Охрид. Итн , итн....Едноставно луѓе со репутација кои сакаат да направат нешто добро пред да умрат.
И да остане така додека власта разбере дека судството треба да биде вистински независно и дека за секој чин ќе има и одговорност. Кога тога.
Да де, познати се нордијците по непристрасноста, поготово кога станува збор за Македонија, тука се и докажани... Сеуште го памтиме случајот кога Норвешки војник возеше пијан-камен во погрешна насока по автопатот Скопје-Велес и уби еден наш заменик-министер и избега од местото на настанот..... Не само што ќе направеа вооружена пресметка кога нашите пробаа да го уапсат, туку не уверуваа дека ќе го судат во Норвешка...

Но очигледно е дека немале дело, очигледно не не сметаат за живи суштества, пошто деновиве како што гледам има протести пред кланиците, кај што веганите се збогуваат со животните...

Тоа ми збори, дека во нивната биолошка класификација сме нешто како инсекти или некаков коров...

Ми се сере кога ќе слушнам вакви приказни за некаква божествена етика во скандинавија.... Ако се толку етични нема да подржат договор кој се коси со сите демократски начела... и притоа да не убедуваат дека е добар за нас и лидерот на НАТО, кој е скандинавец, да не предупредува до ниво на закана, дека тоа ни е единствениот избор.... ебати етиката.....

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Мене повеќе затворот за Груки и дружината апаши ми изгледа како опомена за идните премиери да не спомнуваат амбасадори од ЕУ и САД, како што ако ви текнува при крајот на својот мандат ги спомнуваше Груки.
Сево ова кој го тера? Тие неспособњаците околу Заев, чим се спомне името на господинот господин Груки се подмочуваат од страв.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
Мене повеќе затворот за Груки и дружината апаши ми изгледа како опомена за идните премиери да не спомнуваат амбасадори од ЕУ и САД, како што ако ви текнува при крајот на својот мандат ги спомнуваше Груки.
Какви амбасадори, да беше до нив одма ќе ги пикнеа во апсаана уште кога се смени власта пред 2 години.
Груки и компанија (значи настрана криминалот што го правеле) моментално служат за да им се стави притисок на овие од ДПМНЕ во вторник да гласаат за уставните измени. Сега недела дена пред гласањето во Собрание вадат СЈО нови обвиненија, и изрекуваат пресуди... нееее ич не е проѕирно :icon_lol:. Што правеа досега овие 2-3 години откако постојат? Ох да, Катица Факинг Јанева не убедуваше да гласаме на референдумот :pos:

Јас сум рекол, ако се виновни (а се виновни) одма нека ги пикнат ќорка, ич око нема да ми трепне, мувла нека пуштат во затворите...али знаеме дека оваа им е последна карта со која можат СДС да играат, и затоа ќе одолговлекуваат што е можно повеќе со овие случаеви.

Али ќе видеме во Вторник дали ќе успеат да дојдат до тие фамозни 80 пратеници :icon_mrgr:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.465
Поени од реакции
84.880
нели 81?[DOUBLEPOST=1539335337][/DOUBLEPOST]
Да де, познати се нордијците по непристрасноста, поготово кога станува збор за Македонија, тука се и докажани... Сеуште го памтиме случајот кога Норвешки војник возеше пијан-камен во погрешна насока по автопатот Скопје-Велес и уби еден наш заменик-министер и избега од местото на настанот..... Не само што ќе направеа вооружена пресметка кога нашите пробаа да го уапсат, туку не уверуваа дека ќе го судат во Норвешка...

Но очигледно е дека немале дело, очигледно не не сметаат за живи суштества, пошто деновиве како што гледам има протести пред кланиците, кај што веганите се збогуваат со животните...

Тоа ми збори, дека во нивната биолошка класификација сме нешто како инсекти или некаков коров...

Ми се сере кога ќе слушнам вакви приказни за некаква божествена етика во скандинавија.... Ако се толку етични нема да подржат договор кој се коси со сите демократски начела... и притоа да не убедуваат дека е добар за нас и лидерот на НАТО, кој е скандинавец, да не предупредува до ниво на закана, дека тоа ни е единствениот избор.... ебати етиката.....
Нормално дека не ти се свиѓаат скандинавски судии да судат. Зашто они кога може да судат оние со сфаровски кеси што излегуваат од кај Мијалков од џеб. Или сега не знам, може Амбасада праи список на судии.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.810
Поени од реакции
17.027
Какви амбасадори, да беше до нив одма ќе ги пикнеа во апсаана уште кога се смени власта пред 2 години.
Груки и компанија (значи настрана криминалот што го правеле) моментално служат за да им се стави притисок на овие од ДПМНЕ во вторник да гласаат за уставните измени. Сега недела дена пред гласањето во Собрание вадат СЈО нови обвиненија, и изрекуваат пресуди... нееее ич не е проѕирно :icon_lol:. Што правеа досега овие 2-3 години откако постојат? Ох да, Катица Факинг Јанева не убедуваше да гласаме на референдумот :pos:

Јас сум рекол, ако се виновни (а се виновни) одма нека ги пикнат ќорка, ич око нема да ми трепне, мувла нека пуштат во затворите...али знаеме дека оваа им е последна карта со која можат СДС да играат, и затоа ќе одолговлекуваат што е можно повеќе со овие случаеви.

Али ќе видеме во Вторник дали ќе успеат да дојдат до тие фамозни 80 пратеници :icon_mrgr:
Пишав, можно е да е груевски глуп и наместо кога Заев му понуди да ја предаде власта без избори се впушти во борба за останување на власт...
Но има и друго можно сценарио од страна на брдото, за да не биде така одеднаш нагло промената на името и се друго, прво да има натегање по судови и сите заебанции, вклучувајќи и дивље насеље и 27 април итн... политички театар 24/7
Лошо е што целиот циркус кај нас е пропратен со случки на наша штета.
А и во Грција пред 2-3 години Меркел ДИРЕКТНО се замеша во избори против ЦИПРАС, ама тој и се закани со отварање на процес за коруптивно купување на германските подморници, скапи а непотребни ... после МЕРКЕЛ си легна на брашно, а Грција редовно си добива бајлота, а пак за возврат ЦИПРАС му удри корпа на Путин...

Кај нас се отвори постапка и се процесуираше набавката на скапиот Мерцедес, некој тврдат дека реално чинел во Германија 450000 евра, АМА молк каде се тие 200000 евра, нема обвинет од увозникот, да не се парите отидени во кампањата на Меркел тогаш ???

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Нормално дека не ти се свиѓаат скандинавски судии да судат. Зашто они кога може да судат оние со сфаровски кеси што излегуваат од кај Мијалков од џеб. Или сега не знам, може Амбасада праи список на судии.
Незнам тебе што ти се свиѓа, ама ова сигурно нема да ти се свиди... Не за друго, туку зошто ти ја буди она малку совест што ти има останато...

Поздрав до нашиот источен сосед.... Заев можебинезнае, можеби заборава, но Македонија никогаш нема да заборави...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.427
И што бидна сега со Мајданот Македонски, 100те илјади до заби наоружани албански терористи од запад и 3те миљони и нешто мигранти од југ? се предомислија изгледа

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Член од
14 август 2006
Мислења
45.465
Поени од реакции
84.880
И што бидна сега со Мајданот Македонски, 100те илјади до заби наоружани албански терористи од запад и 3те миљони и нешто мигранти од југ? се предомислија изгледа
Ги чуваат за вторник.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Толку можеле брат.... додуше кај нас тоа што требаше мајдан да биде личеше на педер бал... Мајдан од алиекспрес...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
Русите со нивното влијание во земјава ги избркаа...

:kafence:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас сум рекол, ако се виновни (а се виновни) одма нека ги пикнат ќорка
Или се правиш или не знаеш како функционира правен систем. Не може само по докази, без (или со експресно) судење да се пикне некој во затвор само затоа што повеќето (или сите) така мислат дека треба. Колку и да е некој виновен, секогаш има право да се брани и да го докаже спротивносто.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ги чуваат за вторник.
За во вторник Зајко си остави само 2 опции... Да ги открие предавниците во дпмне и да му помине законот, или да нема предавници во дпмне и да не му помине законот... Во двата случаи, остатокот ќе бидат херои, а он ќе си остане со прстот у гз заедно со сите што го подржуваат...[DOUBLEPOST=1539347493][/DOUBLEPOST]
Или се правиш или не знаеш како функционира правен систем. Не може само по докази, без (или со експресно) судење да се пикне некој во затвор само затоа што повеќето (или сите) така мислат дека треба. Колку и да е некој виновен, секогаш има право да се брани и да го докаже спротивносто.
Значи доказите дојдоа во моментот кога треба да се гласа за преименувањето на државата.... барем 1 месец да беше поинаков тајмингот, па да речеме ете...[DOUBLEPOST=1539348099][/DOUBLEPOST]
Skrienite komunjarcinja ili kako sto miluvaa da se narekuvaat partiski neopredelenite vo poslednite dena kako pecurki posle dozd pocnaa da izleguvaat. So taka naednas?
излегување од подрумските простории...

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи доказите дојдоа во моментот кога треба да се гласа за преименувањето на државата.... барем 1 месец да беше поинаков тајмингот, па да речеме ете...
Не. Процесите со докази против претходната власт се оддамна почнати, некои се и сега. Не велам дека нема обиди за пазарење, само дека не може туку така, преку ноќ зошто нас ни одговара да биде некој осуден, тоа и да се случи.

Ако ги осудат за 2 месеци, тогаш ќе биде „ете, монтирани случаеви, политички прогони, без можност да се бранат им закачија по 100 години“, додека пак ако траат процесите, тогаш „се темпира за гласање во Собрание“.

Не може крајот да ви се најде, реално.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom