Ovoj del ne mi e jasen. Ne znam kako ocenile deka e overkill.iako bi bilo ubavo toplinska pumpa bi bilo overkill, klimi kompletno bi zadovolilile.
So ogled na objasnuvanjeto deka komsiite ti se skoro zalepeni za tvojata kuka, ne znam kako bi se izvedilo greenjeto na klimi koga nema da ima mesto za struenje na vozduhot, osven so multisplit.
Ovaa opcija slobodno zabravi ja. Seuste ne e isplatlivo kaj nas. Ke tri trebaat barem 5KW instalacija na krov koja ke te kosta okolku 4000-5000 evra. Na toa dodadi plus inverter i baterija, i stignuvas blisku do cifra od 10.000 evra.opcija se i paneli za struja i za toplenje voda
Да, погледнеш Хансолот дали е монтиран соодветно? Дали има доволно фреон и слични ствари? Дали ти е насочен надоле да дува? Дали има барем 3-4цм над него за да влече воздух? Дали летово на ладење едниот вентил фаќа снег на него?
Кога ќе можеш пиши, зошто невозможно е било која клима да неможе да загрее 20м2 на 2-3 степени, а камо ли Хансолот.
Dali e montiran soodvetno ne znam. Bi trebalo da e no ke pustam sliki od nadvoresnata. Jas na nea najmnogu se somnevam. Dali ima freon, ne znam, treba serviser da proveri. Vnatresnata e namestena 20tina cm pod tavanot, duva nadolu na max brzina. Ne e koristena za ladenje, taka da ne znam dali pravi mraz na nadvoresnata.