Таа кинеската флота што беше ставена под руска команда до каде стигна, уште плови?
Таа кинеската флота што беше ставена под руска команда до каде стигна, уште плови?
нека има закон и по две жени.. Џафери ќе ни љети орли и во Мариово, не двојазичност, ако има мерак ќе донесе закон и сунет сите да правиме.
така е, ама не очекувај ни дека Нато ќе те спаси од внатрешна албанизација или од голема Албанија ... Црна Гора НЕ БЕШЕ во НАТО и мобилизира војска на граница, кога имаше спор со КосовоНе би сакал ниту да размислувам да се ставаме во ситуација да треба да очекуваме помош од Русија. Една Сирија каде што Русија има неспоредливо многу поголеми геостратешки интереси требаше да дојде во позиција на тотално уништување до тој степен каде што понатамошно егзистирање ја губи секоја смисла за да Русија реши да помогне ( јас не го делам повеќе ова мислење но тоа е меинстрим популарно ) , што останува па за нас тогаш.
По Бајкал.Таа кинеската флота што беше ставена под руска команда до каде стигна, уште плови?
Тоа грујо, мијалков, уцени, лажна пропаганда, 2/3 , веќе не поминува...тоа се покажа со референдумот. А секоја власт што постапува спротивно од народот....се знае како се нарекува...Не сум симпатизер на сдсм, бев категоричен во ставот и на форумов и тоа никогаш не сум го криел, дека е потребен нов циклус и дека груевски едноставно мора да падне, таков е и природниот тек на настатните во политиката, а грујо и дпмне веќе забегаа у слепа улица и излез немаше за нив никаков. Тоа не значи дека откако неговиот циклус заврши, дека сдсм ќе ги имаат моите симпатии по секоја цена.
Нивното владеење е бедно, немав високи очекувања од нив, ама они ниту ниските не ми ги исполнија а и 85% од работите што ги прават се cringe и ме фаќа туѓа срамота, а ко капак на се ми го донесоа српче за Центар, жерновски за него испадна руј џулијани.
Да бев нивни симпатизер, ќе сакав по секоја цена да останат на власт, а не од старт откако дојде мицко, и видов како функционира дпмне, да го форсирам муабетот дека опозицијата е очајна и мора што поскоро да почне да се оправа ( процес кој сеуште не е започнат асално ) бидејќи тоа на власта ќе им овозможи луксуз да прави што сака, што е и случај, односно, го добиваат луксузот што го имаа и дпмне. Повторно ни се случува најлошото можно сценарио, да имаме ужасна опозиција а имаа мал милион пенали кои можеа да ги искористат, а не успеаа во тоа.
Што се однесува до твоето прашање, за договорот од Преспа, они бојктотот не ти го процесуираат под дифолт за Против. Одат на логиката, ако биле против над милион луѓе, тогаш ќе излезеа и ќе гласаа против, и со тоа ќе го убиеа и договорот, а и Заев како политичар а и ќе се покажеше среден прст и кон Грција и код Западот. А и сам знаеш, доколку цела опозиција повикаше да се гласа Против, никогаш немаше да излезат над милион луѓе, што би било скоро и дупло повеќе оние кои излегоа и гласааа За. Да бевме нормална земја, овој договор ќе беше убиен со висока излезеност и гласање против бидејќи со тоа ќе им ја убиевме секоја шанса да го протуркаат истото во Парламент, зашто сега се правиме наудрени кога од старт ги знаевме нивните планови, планот А, и планот Б, всушност самиот Димитров тоа го исцрта.
Така да стварно не ми е јасно твоево прашање, дали било ОК ова што сега го прави сдсм ... во ситуација кога народот тоа им го овозможи. Во таков случај, секогаш е ОК, без разлика дали мене, тебе или на било кој му одговара, нивно е у параламент да се обидат тоа да го истуркаат зашто истото им е овозможено, зашто процедурите се такви и за тоа и Апасиев на телма збореше ( референдумот нема да помине, потребно ќе им биде во собрание да изгураат до 81 пратеник, и тоа нема да им помине, негови зборови ) и за кое сме биле сите ние известени дека ќе биде случај, на опозицијата останува да си остане на своето, и договорот да не помине.
Во таква ситуација ќе се оди најверојатно на избори за кои реков дека у глобала, ништо ново нема да донесат, само ќе тапкаме во место, ќе се трошат државни пари, а народот ќе трпи.
п.с. све ке падне у вода ако успеат да дојдат до 81 пратеник у собрание сега, тогаш ќе биде смеење, ја предвидов односно еве, претпоставив пред 3-4 дена дека ќе прават дилови со мијалков, и пратениците кои он ги држи у опозиција. Отвори time.mk; види какви се вестите за мијалков, какви за грујо периодов.
небитно е како се нарекува, од претходното искуство, можат лесно да владеат и цела една декада, ако им се овозможи, само да пазат што зборат по телефон и да гледаат да не го љутат многу западот.Тоа грујо, мијалков, уцени, лажна пропаганда, 2/3 , веќе не поминува...тоа се покажа со референдумот. А секоја власт што постапува спротивно од народот....се знае како се нарекува...
Имаш ли линк со видео од говорот да видиме дали е бил трезен ?Јункер ја предупреди ЕУ за можна нова војна на Балканот
Претседателот на Европската Комисија Жан Клод Јункер во Виена предушреди од можноста од избувнување војна на Балканот , доколку ЕУ дозволи да згаснат надежите на земјите кандидати да пристапат во Унијата.
![]()
СподелиСподели
,,Ако на Балканот му ја ускратиме перспективата на членство , тогаш таму ќе доживееме она што го видовме во 90 – тите и тоа е можно да се случи наскоро.” , предупреди Јункер. Тој воедно нагласи дека патот до членство на земјите од Балканот е долг , бидејќи нивниот напредок се уште не е доволен и за тоа не може да стане збор пред 2025 година.
Јункер се заложи ЕУ да им предложи на земјите од Западен Балкан да воспостават економски простор во кој би можеле да се развиваат , на ист начин како што бис е развивале кога еден ден ќе станат членки на ЕУ.
Јункер денеска одржа говор во Виена по повод 100 – годишнината од формирањето на Австрија во ноември 1918.
Мислам дека веќе се прочитани ко селски буквар и едните и другите...небитно е како се нарекува, од претходното искуство, можат лесно да владеат и цела една декада, ако им се овозможи, само да пазат што зборат по телефон и да гледаат да не го љутат многу западот.![]()
Кoи земји oд бaлкaн?Мaкедoнијa,Бoснa и Србијa?Акo уoпште Бoснa зa држaвa јa смaтрaмеЈункер ја предупреди ЕУ за можна нова војна на Балканот
Претседателот на Европската Комисија Жан Клод Јункер во Виена предушреди од можноста од избувнување војна на Балканот , доколку ЕУ дозволи да згаснат надежите на земјите кандидати да пристапат во Унијата.
![]()
СподелиСподели
,,Ако на Балканот му ја ускратиме перспективата на членство , тогаш таму ќе доживееме она што го видовме во 90 – тите и тоа е можно да се случи наскоро.” , предупреди Јункер. Тој воедно нагласи дека патот до членство на земјите од Балканот е долг , бидејќи нивниот напредок се уште не е доволен и за тоа не може да стане збор пред 2025 година.
Јункер се заложи ЕУ да им предложи на земјите од Западен Балкан да воспостават економски простор во кој би можеле да се развиваат , на ист начин како што бис е развивале кога еден ден ќе станат членки на ЕУ.
Јункер денеска одржа говор во Виена по повод 100 – годишнината од формирањето на Австрија во ноември 1918.
И ја мислев така едно време, ама реалноста ме посипа со врела вода 2016 ...Мислам дека веќе се прочитани ко селски буквар и едните и другите...
На крај, секој сам се снаоѓа, за жал тоа е реалноста...во денешницата секоја влада ти е паразит која само цица и се храни од народот...И ја мислев така едно време, ама реалноста ме посипа со врела вода 2016 ...
За да ние генерално како народ се оправиме и на некој начин евоулираме, потребни се години и години, на процес, кој очигледно кај нас се одвива преспоро, скоро и незабележително.
И две oд кaрти Зaев штo ни ги пoдели,ете ти 8И вие како ја гледате 2025 ко да е за 15 години од сега, уште шест години и таму сме, да не беа 6 години криминално водење на државата од страна на ВМРО сега ќе бевме многу поблиску.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk