Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
10.400
Поени од реакции
18.556
Многу се лажеш. Кога сега ми се одржале предвремени ибори СДСМ во колаиција со ДУИ без проблем би освоиле мнозинство во Сообранието. Затоа на ДПМНЕ не им се слуша за вонредни избори.
Но не и 81 пратеник.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Многу се лажеш. Кога сега ми се одржале предвремени ибори СДСМ во колаиција со ДУИ без проблем би освоиле мнозинство во Сообранието. Затоа на ДПМНЕ не им се слуша за вонредни избори.
Така се велеше и за референдумот, па на крајот ги посра народот

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ништо чудно ВМРО ДПМНЕ да бојкотира. Заев сака да го крши законот и да оди без „пржинска влада“. А тоа е дел од законот.[DOUBLEPOST=1538749904][/DOUBLEPOST]
Но не и 81 пратеник.
Ќе се стори се' да се промени името на Р.М. и се' останато. Не мора 81 пратеници, може и 80. :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Ако крадел Гујо нека лежи, ама што украл??? Ај нека докажат
И Мендела лежеше апс… сега расте гневот
Баш се надевам дека ќе измилат на површина сите тие куртонски кричри,кои сега ќе го бранат Груевски.[DOUBLEPOST=1538750192][/DOUBLEPOST]
Не е соодветно за темава, но би сакал да знаеш дека програмерството нема врска со користење на ...
Не ми кажувај барем мене со што све има врска програмерство. Ја коа програмирав програми на компјутери ти кај беше?
Програмерство ти има врска со компјутери, интернет и такви ми ти работи.
Сеа коа знаеш моеш и ти да се фалиш.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.680
И оваа била единствен пријавен кандидат? :unsure:

И внук му го вработи у министерство за финансии, по тркачка линија со, скоро имаше бизнис лига у трчање победија ради него заедно со Тевдо.

Само да знаете со какви плачковци имаме работа, финансии лани направи некој тим финансии, образование, правда и не знам која агенција, само за да земат прво место на ваков квази настан Тим билдинг :ROFLMAO:

Се скапа фалење кутриот чичко ми/вујко ми доста беше трчање да работам нешто треба. И оп прво искуство у министерство :D

Последно уредено:

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
А за Поткуп? Имаш ли информации колку треба да се лежи?
Ќе видиме тоа кога ќе падне власта, свему доџе крај, али очигледно е дека си го имаат на ти го дај ми го. Крадат милиони на крај фрштат аболиции и смешни казни и сите среќни и задоволни.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кој народ ги посра? Па ако на парламентарни избори СДСМ и ДУИ добијат 600 000+ гласови колку што излегоа на референдумот тоа би била најголема изборна победа во историјата на Македонија.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Мнoгу гo пoтценивме Зaев,демек глуп,смoтaн вaкoв тaкoв aмa зa 2 гoдини успеa дa гo нaпрaви истoтo зa кoе му бе пoтребни 11 гoдинa нa Грујo.Мoре спoсoбен чoвек дa ти бил

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Но не и 81 пратеник.
Најверојатно не, но во секој случај бројот на пратеници на ДПМНЕ би се намалил во однос на овој сега. ДПМНЕ во моментов се растурена банда. Мицковски не знае или не сака да раскрсти со Гвујо и минатото, а нема никаква поддрша од надвор, посебно не после референдумот. ДПМНЕ одамна не била во ваков политички нокдауан

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Многу е важно со кој ќе коалицира Амди Бајрам. Тој обично е на опозициската страна.. па после прави циркуси кога преминува кај власта.[DOUBLEPOST=1538751416][/DOUBLEPOST]
Мнoгу гo пoтценивме Зaев,демек глуп,смoтaн вaкoв тaкoв aмa зa 2 гoдини успеa дa гo нaпрaви истoтo зa кoе му бе пoтребни 11 гoдинa нa Грујo.Мoре спoсoбен чoвек дa ти бил
Какви 2 г. Многу помалку му требаше. Секоја влада станува омразена. Тоа е обично после 2 години. Заев тоа го стори можеби за 2-3 месеци.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
А кој ти рече дека не им се слуша? :) Нека им дадат Пржинска влада и ете ги на избори. Што не им дадат чим се сигурни во победа. Што им менува дали сега или во јануари ќе бидат изборите. Ете чим се јаки, нека си освојат 80, од јануари имаат време да спроведат се.
Ја колку шо читам, Дуи се тие што неќат избори. Се знае зошто неќат, АЉи има политичка визија и калкулација на 5 нивоа, над нобеловецов наш. Знае како стојат работите на теренот.
Еве го и Хан искочи денес, дека не се потребни избори.
Ама изглеа во букмаркс само доказ.мк ти стои, па различни вести читаме.

ДУИ не посакува предвремени избори
Вечерва во партиското седиште на ДУИ во Мала Речица заседава Централното претседателство. Највисокиот партиски орган расправа за новонастанатата политичка состојба по оддржувањето на референдумот.
https://telma.com.mk/dui-ne-posakuva-predvremeni-izbori/

Хан: Не се потребни избори, туку двотретинско мнозинство во Собранието
Еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан смета дека не се потребни предвремени парламентарни избори во Македонија, туку треба да се искористи можноста и да се обезбеди двотретинско мнозинство во Собранието за спроведување на Договорот со Грција.
https://telma.com.mk/han-ne-se-potrebni-izbori-tuku-dvotretinsko-mnozinstvo-vo-sobranieto/

Ставро заклучок. Вмро не сака избори :)

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.270
ако направи сдсм сеалбанска коалиција, дополнително ќе изгуби македонски гласови.... и таква една коалиција ќе донесе пак пата-пата ситуација од претходните избори, каде борбата ќе биде за 61, а не за 81... дпмне беше пред умирање, меѓутоа како што гледаме зајо успешно го излечи...
Aj vidi fotos vo potpisot moj. Druga rabota sto ocigledno ne sakas da ja vidis e toa deka i sega SDSM i komplet malcinstvata si izlegoja na referendum sto bi rekle zdruzno i slozno. Ako ne im precese sega ne gledam zosto bi im precelo i na idnite izbori. Bas me interesira sto ke bidi zelbata na Albancite ( DUI, Besa i koj bea tamu ) za da koaliciraat. Skoro se dobija uste Pretsedatel nemaat :cautious:. I mislis deka na random komunjar, snegulka, onie sto sami sebesi si se dozivuvaat kako nekoja elita, inteligencija, napredni, banjati mislis deka toa bi im pretstavuvalo problem ili precka. Ne beee, nemaat gajle. Ete prasaj random snegulka tuka na forumot i ke vidis.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Не сум сигурен што е поентата на сликава, ама од есапов изгледа дека на референдум тие гласале...А по истата логика најверојатно би имало слични резултати и на вонредени парламентарни избори и сличен сооднос на силите како и сега во парламент. А тоа значи дека може нема да има и понатаму ЕУ/НАТО. Освен ако нема некој расцеп кај ВМРО и ЈУтурн на политики на раководство на партијата.
Изгледа дека оваа политичка криза ќе потрае...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom