Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кога и да отворам нешто на интернет, пингот ми скока од 50 на 400+ без разлика јутуб, фејсбук, слика, кајгана, било што. За твич да не правиме муабет, ни на 240п не иде. Проблемот се јави денеска, и не е само на компјутер, истиот проблем е кога отварам нешто и на телефон.
Probaj
https://www.techsupportalert.com/content/how-find-best-dns-server.htm#dnsbenchmarktest

c39a3528457310003a0c981b04f3efbe.jpg
Ве молам за помош. Имам проблем со полнењето на лаптоп, и покрај тоа што е ставен на полнач не полни, па морам да го закосам полначот, да го оптегнам и изврзам околу лаптопот па така да се полни. Дали нема добар контакт или пак нешто напојувањето е проблемот? Инаку полначот се мрда не е стабилен на напојувањето и мислам дека тука е целата проблематика ...

Attachments

• c39a3528457310003a0c981b04f3efbe.jpg
    17,4 KB · Прегледи: 11
Ве молам за помош. Имам проблем со полнењето на лаптоп, и покрај тоа што е ставен на полнач не полни, па морам да го закосам полначот, да го оптегнам и изврзам околу лаптопот па така да се полни. Дали нема добар контакт или пак нешто напојувањето е проблемот? Инаку полначот се мрда не е стабилен на напојувањето и мислам дека тука е целата проблематика ...

Однесиго во логин електроникс ако си од Скопје ке ти стват нов конектор, да не купуваш полнач нов.

One more step Please complete the security check to access"

Ова почна да ми се покавува скоро на трет или четврти линк иде на нерви,на секој уред што ми е поврзан на вип ми де дешава ова има некое чаре да се среди ова?

Дечки књ ми тргните големо гајле ако ми помпгнете
Имам тв со интернет до пред два дена веше се ок
Сега кога уклучувам не ми отвара
Инаку поврзано пише дека е со во фи
го има ви фи то на тв со шифра коа брзина е и се тоа
Шо може да се стори?

Дечки ај помош, ја не се разбирам многу.

Имав проблем со интернетот дома овие од вип демек средија.
Ама сеа имам вифи дома ама на компјутерот немам нет.

Им се јавив на овие, вилкаат преку моб на тоа страницата 168... и да најдем некоја DSP опција да ја чита компјутерот IP адресата, ама не најдов такво нешто

Дечки ај помош, ја не се разбирам многу.

Имав проблем со интернетот дома овие од вип демек средија.
Ама сеа имам вифи дома ама на компјутерот немам нет.

Им се јавив на овие, вилкаат преку моб на тоа страницата 168... и да најдем некоја DSP опција да ја чита компјутерот IP адресата, ама не најдов такво нешто
Control Panel - Network Connections/Network and sharing како и да е - десен клик на конекцијата - Properties - најди TCP/IPv4 - properties пак и кликни obtain automatically и на IP и на DNS, save, рестартирај и види, би требало ова да треба да го направиш.

Control Panel - Network Connections/Network and sharing како и да е - десен клик на конекцијата - Properties - најди TCP/IPv4 - properties пак и кликни obtain automatically и на IP и на DNS, save, рестартирај и види, би требало ова да треба да го направиш.

Na properties imam samo Networking tab i toa e toa, ovaa mi rece na stranicata na browser od telefon da podesam.

џабе ќе ви објаснува човек, сами не средувате
подобро викните некој што се разбира нека ви го среди wifi-то

Дечки ај помош. Имам рутер ASUS RT-N10E. Интернетот од телекабел чат пат ми беше катастрофа, се посомневав дека некој ми го користи во зградата и она апликацијата Who's on my WiFi ми го потврди тоа. Сменив пасворд, пробав од повеќе телефони, си бара пасворд за конектирање, си реков добро е, за еве по кој знај колку месеци комшијата да ми признај дека ми го користи интернетот, веројатно и уште неколку што ми немаат признаено :D Некое чаре како да сменам пасворд ама да функционира? Инаку некни имав луѓе дома, прв пат сакаа да се конектират и му бараше пасворд, морав да му го напишам. Ми нема логика целава работа.?

Дечки ај помош. Имам рутер ASUS RT-N10E. Интернетот од телекабел чат пат ми беше катастрофа, се посомневав дека некој ми го користи во зградата и она апликацијата Who's on my WiFi ми го потврди тоа. Сменив пасворд, пробав од повеќе телефони, си бара пасворд за конектирање, си реков добро е, за еве по кој знај колку месеци комшијата да ми признај дека ми го користи интернетот, веројатно и уште неколку што ми немаат признаено :D Некое чаре како да сменам пасворд ама да функционира? Инаку некни имав луѓе дома, прв пат сакаа да се конектират и му бараше пасворд, морав да му го напишам. Ми нема логика целава работа.?
Ти го побарал пасвордот за да се поврзе на уредот, па преку него да пристапи до рутерот и од таму да ја смени лозинката.

Ти го побарал пасвордот за да се поврзе на уредот, па преку него да пристапи до рутерот и од таму да ја смени лозинката.
Немогуче, не го ни познавам човекот, не па да сум му дал пасворд. Чудно од неколку телефони до сега на сите му побарало пасворд.

Си сменил пасворд, сега сакаш пак да сменаш?

Си сменил пасворд, сега сакаш пак да сменаш?
Пред неколку месеци ми кочеше интернетот и испадна дека нема пасворд, како шо појма немам. И тогаш сменив пасворд и сега си има пасворд, проверено ти викам од поќе телефони, овај ми вика дека ми го користел интернетот сега, па да сме плаќале по пола, незнам шо ми вика, можев да не ти кажам. Сумлива ми е цела работа. Возможно е кај него да не бара пасворд за стие други да бара? Незнам шо да напрам. Да го рестартирам рутерот некако скроз? Неможам да влезам во сетапот на рутерот, јузер нејмот и пасвордот ги имам сменето и забораено, не е админ, админ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom