Македонска берза

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
https://faktor.mk/kolku-akcii-kupi-josifovski-vo-makpetrol

100.000 evra kao od shala da gi opnes mene mi zvuci za makedonec prosto neverovatno edino ako nema dupla zarabotka u idno vreme ? Rezija priem :)
Да не ги заработил копајки во рудник или да не бил на работа на брод па ќе му ја мисли,
овој претходните години пред да фати кризата во Макпетрол имал плата над 10м годишно, за време на 2-3 години мислам дака ја намали платата на околу 5 милиони, сега сигурно е пак повеќе од 10, од Оилко има по околу милион и уште неколку милиони од дивиденда и плус стави дека сигурно краде по неколку милиони преку други фирми,
на него не му е битна заработката, туку да си купи што може повеќе од “неговата“ фирма, времето си работи за него, од околу 3000 акции 2007 тој сега сигурно има капитал да купи барем 10-тина.проценти.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Иде Дунав, ако пак имаме нови избори стагнацијата / падот ќе продолжи уште најмалку 6 месеци

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Незнам зошто, ама кога гледам црвено срце ми се полни:icon_mrgr:

ај да видеме дали ќе успее мојата прогноза
Пад од 10-30% 7 гласови 15,2%

Овие од Тетекс да не даваат пак некоја дивиденда претходната и беше слаба, не слаба ама требаше да биде над 150 па да не очекувавме нова.

Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
Eden dobronameren sovet osobeno za onie sto se pri kes..... Imate 3-5 dena za dokup na ubavi I veruvam poevtinki akcii dodeka ne se osvestat I naivnite I ne se osueti igrata na mesetarite :).... Pa so sreka

Член од
2 март 2016
Мислења
39
Поени од реакции
9
Незнам зошто, ама кога гледам црвено срце ми се полни:icon_mrgr:

ај да видеме дали ќе успее мојата прогноза
Пад од 10-30% 7 гласови 15,2%

Овие од Тетекс да не даваат пак некоја дивиденда претходната и беше слаба, не слаба ама требаше да биде над 150 па да не очекувавме нова.
I jas istoto go tipuvav. Realno losa pozicija dvete partii vo rovovi i dvete imaat argumenti = politicka kriza . Da se nadevame deka nema da se odrazi tolku na berza. Nekad treba da si pragmaticen pred dostoinstven ama toa e osobeno za biznis koa se raboti

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Денес потоп на МСЕ...ЕУ/НАТО пумпата цркна. Ќе има натегање на политичка база. МСЕ си цепаше нагоре за време на шарената револуција ама сега за време на оваа криза изгледа ќе оди надоле.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
За мене ова е очекувано, дури пред некој ден и пишав колку вкупно ќе изнесува корекцијата. Што е следно знаете? Договор помеѓу претходната власт и актуелната никој да не иде во затвор а договорот да помине во собрание. И волкот сит и овците на број, сите добитници освен оние кои веруваат во правда и кои сакаа криминалците (од која власт и да биле) да завршат во затвор. Но и конфликтот од 2001ва заврши со амнестија на сите така е тоа кај нас... Но за тоа во друга прилика на други теми... Берзата според мене ќе падне максимум 10% периодов а од пролет оди мби 10 на 4к.[DOUBLEPOST=1538389261][/DOUBLEPOST]
More izgleda rabotava e za "sell". Bi sakal da ne sum vo pravo.
Ако е точна мојата проекција со дисконт од 10% кога ќе вкалкулираш влезни-излезни провизии немаш некој голем есап сега да продаваш па на поефтини да купуваш освен ако немаш баш сериозна сума

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
За мене ова е очекувано, дури пред некој ден и пишав колку вкупно ќе изнесува корекцијата. Што е следно знаете? Договор помеѓу претходната власт и актуелната никој да не иде во затвор а договорот да помине во собрание. И волкот сит и овците на број, сите добитници освен оние кои веруваат во правда и кои сакаа криминалците (од која власт и да биле) да завршат во затвор. Но и конфликтот од 2001ва заврши со амнестија на сите така е тоа кај нас... Но за тоа во друга прилика на други теми... Берзата според мене ќе падне максимум 10% периодов а од пролет оди мби 10 на 4к.[DOUBLEPOST=1538389261][/DOUBLEPOST]
Ако е точна мојата проекција со дисконт од 10% кога ќе вкалкулираш влезни-излезни провизии немаш некој голем есап сега да продаваш па на поефтини да купуваш освен ако немаш баш сериозна сума
Ako ima pak amnestija pak ke se najde nekoj pator da ne iskrade i da ne vrati 20god nazad. Podobra opcija e onaa sto se vrti 20m za 5dusi da smenat partija. U parlamt.imame dokazani kleptomani. Do togas site opcii se na masa najrealno predvremeni.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Јас не очекувам голема распродажба сега зошто уште постои можност да тргне процесот. Каков и да беше исходот на референдумот правна сила за изгласување на договорот во Собранието не произлегуваше од него.

Инаку во договорот имаше и една ставка што е особено значајна за берзата, а тоа е договорот за двојно оданочување со Грција.

Kajgana Shop

На врв Bottom