Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 август 2015
Мислења
251
Поени од реакции
371
Ме интересира дали јас сум гласал :) затоа прашав, дали ако внесам матичен ќе ми даде дали сум гласал или не.
и мене ме интересира тоа оти намерно денес не извадив нова лична карта а старата ми помина пред месец дена да не го злоупотреби некој моето право на глас

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Поглуп лик тешко да има во парламент, најсериозно. Ова е типичен пример на "дно" кога ќе кажете у фудбал темине. Данев стигна да е координатор, Данев еј, на час што идеше со плиш зелена покер јакна со четири аса.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Поглуп лик тешко да има во парламент, најсериозно. Ова е типичен пример на "дно" кога ќе кажете у фудбал темине. Данев стигна да е координатор, Данев еј, на час што идеше со плиш зелена покер јакна со четири аса.
Двата најглупи професори од средно пратеници станаа, по еден глупак у партија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.378
@Igorcemk ти ставил лајк, нели ти беше во странство ? Оти замина по материјалното добро, наместо да уживаш во духовното добро на државава.

Не споредувајте со предходни избори на кои од дпмне на членовите им беше налагано да гласаат рано до 9
Од Северњаци ко тебе заминав. Гласа? Ако не ајде да ти пишат плус.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.871
Не хејтам ја никого поради бугарски пасош. А понајмалку ми е битно дали тој со бугарски пасош е жител на Теарце или Каменица. Уопште не ми е јасно зашто некој би правел разлика помеѓу луѓе со бугарски пасош, во однос на тоа дали се од еден или друг град.
Поентата е во тоа што ако некој не е Македонец и наводно нема право да одлучува, според некои ваши искривени норми, тогаш и тие што се Бугари ваљда таму ги ставате, како и Абанците, или не?
Никаде не сум рекол дека некој нема право да одлучува ако е албанец или србин а живее во мкд.
Јас те прашувам тебе еве,зошто ги хејтате македонците во дијаспората дека живееле странство а се правеле дека ја сакаат државава,а зошто ниту еден албанец досеа не хејтал друг албанец кој живее во дијаспората?Зошто рандом албанец не вика : Да беее живее овај во швицарска а ми се прави овде дека голема албанија сакал?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.774
Поени од реакции
17.006
пишав сабајле на соодветниот форум ама никој ништо не коментира... зошто од сабајле ФБ не работи, НЕ СЕ освежуваат постовите, не моиже да ги отварам известувањата и не може ЛОГ АУТ... Дали нешто глобално или локална работа ???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
пишав сабајле на соодветниот форум ама никој ништо не коментира... зошто од сабајле ФБ не работи, НЕ СЕ освежуваат постовите, не моиже да ги отварам известувањата и не може ЛОГ АУТ... Дали нешто глобално или локална работа ???
Овој па :facepalm: Цукерберг е отиден на гласање и му стиснал pause на фб.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Никаде не сум рекол дека некој нема право да одлучува ако е албанец или србин а живее во мкд.
Јас те прашувам тебе еве,зошто ги хејтате македонците во дијаспората дека живееле странство а се правеле дека ја сакаат државава,а зошто ниту еден албанец досеа не хејтал друг албанец кој живее во дијаспората?Зошто рандом албанец не вика : Да беее живее овај во швицарска а ми се прави овде дека голема албанија сакал?
Тоа прашње нема благе везе со предходната дискусија. Веројатно генијалната стратегија ти е, да скокаш од гранка на гранка, се додека не испаднеш некако во право.
Но, да не се лажеме хендикепираноста при дискусија ми е вообичаено да ја регистрирам кога зборам со некој ко тебе.

Патем, не знам зашто мене ми ги поставуваш овие прашања. Нигде нема да најдеш пост, во кој ја хејтам дијаспората или тие со бугарски пасош.

Ај сеа пробај некоја шеста тема, може ќе ти се посреќи.(y)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кај мене беше и еве сега се’ е во ред. Значи ќе да е нешто до кај тебе, интернетот или слично.

T

Terroir

Гостин
Од Северњаци ко тебе заминав. Гласа? Ако не ајде да ти пишат плус.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Не замина оди гледаш какви се платите тука, дека здравството и образованието ни е никакво, правда нема, хигиена и заштита на животна средина е непостоечка работа. Еден куп вакви како тебе вклучувајки ги и оние со бугарски пасош сега денеска ќе бојкотираат, оти одат со логиката јас се снајдов а за тебе ме боли к.. седи си изолиран таму.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom