Хипхоп културата надвор од нашите граници

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.841
Поени од реакции
21.643
Излезе Binge LP нај-траш албумот направен некад. Јако ми е што Diddy го промовира на сите социјални мрежи а гледам и на твитер кака ... MKG го ставил на листа на луѓе кои го инспирирале. Барот за она со 2Pac ептен го погоди изгледа

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.121
Поени од реакции
42.826
Излезе Binge LP нај-траш албумот направен некад. Јако ми е што Diddy го промовира на сите социјални мрежи а гледам и на твитер кака ... MKG го ставил на листа на луѓе кои го инспирирале. Барот за она со 2Pac ептен го погоди изгледа

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Што беше финтата со тупак? Демек диди го скинал?

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.841
Поени од реакции
21.643
Што беше финтата со тупак? Демек диди го скинал?
Се навраќаме назад во историја : да шпекулациите се дека поради тогашните несогласувања и рап војната (има неколку инциденти со пукање и ранување на 2pac во кои едвај преживува и го обвинува biggie за настаните) што ја водеше 2pac против notorious b.i.g. и луѓето кои беа покрај него ( bad boy label - diddy ) имало нарачно убиство (crips). Од тие шпекулации произлегува и шпекулацијата и за убиството на biggie ( кое се случи подоцна ), односно дека истото е нарачано од Шуг Најт (death row recods) како одмазда за убиството на 2pac.
Од горе наведеното произлегува најдобриот дис на сите времиња:

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.912
Поени од реакции
8.281
Дистрак за едни српски јутјуберки кој живеат во Париз. Нешто овој Бака Прасе исто јутјубер беше нешто во фрка со таткото на тие јутјуберките. Имаше правено и предходно дис ама оваа доста појака му е.

Mузиката е истата од Eminem - Lucky You ft. Joyner Lucas

Последно уредено:

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.841
Поени од реакции
21.643
Добар ;) ... !!!!
Најдобриот албум до сега на Logic, албумов пука позитива у пичку матер, една трака не е промашена аууу браво !!!!

Последно уредено:

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.841
Поени од реакции
21.643
lil Wayne - The Carter V

Последно уредено:
Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Само ја слушам 80ти и 90ти рап?
Слушам и новото, ама не МГК и Еминем срања. Маинстреам ми е.

EDIT: Една неверојатна работа. Ant Capone бил белец во Комптон. Не чуена работа за Америчкиот гангста рап од 80ти и 90ти. Ликот на телефонот е он.[DOUBLEPOST=1538341772][/DOUBLEPOST]НЕ САКАМ НИКОЈ ДА НАВРЕДАМ ШТО ГИ СЛУША ЕМ И МГК.

Kajgana Shop

На врв Bottom