Најинтересно ми е што во целата кампања за ЕУ се вели дека ќе имаме пристап до фондови со огромни пари. Слушнето го Бујар кога вели дека од ИПА програмата сме искористиле само 17-18%, што укажува дека не знаеме да правиме проекти оти се неспособни. Пред 10тина дена во Струга, еден од дипломатите и порача вработувајте млади во администрација кои знаат да пишуваат проекти и да добиете пари (Охридско-Струшкиот регион искористиле најмалку пари од ЕУ).
Ние можеби ќе имаме пристап, ама со ваква партизирана и неспособна администрација ништо нема да земеме, а секако ќе мора да плаќаме во ЕУ.
Хрватска на пример оваа година платила 500 милиони евра за ЕУ, а добила 350 милиона.
Додека нашите не разберат дека ЕУ пред се е систем на вредности, а не механичко влегување јас не ги подржувам. Доколку не ги зајакнат капацитетите на нашата економија при влез во ЕУ голем дел од нашите компании ќе пропаднат
Ние можеби ќе имаме пристап, ама со ваква партизирана и неспособна администрација ништо нема да земеме, а секако ќе мора да плаќаме во ЕУ.
Хрватска на пример оваа година платила 500 милиони евра за ЕУ, а добила 350 милиона.
Додека нашите не разберат дека ЕУ пред се е систем на вредности, а не механичко влегување јас не ги подржувам. Доколку не ги зајакнат капацитетите на нашата економија при влез во ЕУ голем дел од нашите компании ќе пропаднат