- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.118
- Поени од реакции
- 12.698
Затоа што секогаш така прават плавите жолтици кога се на власт и кога свесни дека немаат легитимитет од граѓаните, очајнички бараат легитимитет од странците....
Зошто дури и Меркел и генералниот секретар на САД доаѓаат во РМ?
...
Истото го правеа и пвеводбениците додека беа на власт.
Истото го правеа и комунистите од државите на поранешниот Варшавски Пакт, кои немајќи легитимитет од сопствените граѓани, одеа во Москва на баци рака кај Јосиф Висарионович Сталин, Никита Хрушчов или Леонид Брежњев.
Секоја територија на европско тло која е во источна Европа е` од стратешко значење за НАТО империјалистите, кои сакаат од секоја можна страна да и` се приближат на Русија....
Зар толку е стратешки за НАТО битно влегувањето на (С)РМ во сојузот? Што толку на терен се смени за да има одеднаш олкава офанзива?
...
Ништо не е променето на терен, државата (северен) Фиромистан воопшто не им е важна, ниту им се важни граѓаните на таа држава, важна е` само територијата која таа држава ја опфаќа.
Русија, Турција и Кина ќе си ги истераат своите интереси како сакаат, без разлика дали ќе ги истераат низ Балканот, или околу Балканот....
Русија/Турција/Кина се нови играчи на Балканот или е само лажна тревога?
Турција заигра ново оро со зближување со Русија и Катар.
Русија си го тера старото оро со постоечкиот гасовод Северен Поток и гасоводот Турски Поток како алтернатива на откажаниот Јужен Поток, а целта за заобиколување на Украина ќе ја постигне, без разлика дали ќе ја постигне низ Балканот, или околу Балканот.
Кина си заигра ново оро со инвестирање во Африка, и тоа не во облик на колонијализам од типот "дојди, укради, натовари, замини", туку во облик на капитализам од типот "дојди, инвестирај, задолжи го домаќинот, профитирај".
Единствена лажна тревога е приказната дека Русија работи на оддалечување на Македонија од НАТО и/или од ЕУ, а целта на оваа приказна е` да се предизвика паника кај гласачите од типот "гласајте да го менуваме името, или ене ги Русите, веднаш ќе ни пратат тенкови и бомбардери".
Јас немам видено е_ан динар од државни пари и да ти бидам искрен, после тоа што им се случи на луѓе блиски до моите родители, не сакам ни да погледнам, а уште помалку па да допрам државни пари.Имаше времиња у кои 10/10 вести беа вакви тралалајки за надворешна политика на твојот "ценет" сајт, па немашо што да шеруеш тука. Молчењето беше злато тогаш, а кога секнаа државните пари, п***ата се освести дека нешто не чини у држаава.
Темава на форумов постои од 2016 година и јас од тогаш коментирам на истата.
Инаку, можеш да најдеш и други теми кои или сум ги отворил, или во кои сум коментирал за идиотизмите на пвеводбениците и на плавите жолтици.
Само треба да ги најдеш.
Последно уредено: