Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.783
https://www.signal.mk/lazhniot-prints-od-tsrna-gora-i-makedonija-go-odlikuvashe-zoran-zaev/

Ој леле, она кога мислиш дека телетабисиве го пробиле дното, те сечат со демант одма. Го памтам будалава што се праеше принц по Европа па го фатија. Не бе, не е можно ова мајке ми.
Каква маскота имаме за премиер, туѓ срам ме јаде. Просто неверојатно. Како од кастинг за Монти Пајтон да е биран.

Кога сме веќе кај Монти Пајтон...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
@Dexter26 хусеин, кажи да го читаме твојот трендоленд, стаи линк у потпис. Не мора back up овде да праиш на цел сајт.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.118
Поени од реакции
12.698
@Dexter26 хусеин, кажи да го читаме твојот трендоленд. Не мора back up овде да праиш на цел сајт.
Сајтот може да падне или да биде "паднат" од страна на некои трети лица.

Вака содржините остануваат обезбедени на форумските сервери. ;)

https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/za-lapni-goltni-lugjeto

За „лапни-голтни“ луѓето

17 Септември 2018 - 10:51

https://www.facebook.com/goce.pangovski/posts/10218166533663479

17.09.2018 9:59

За тие со кратко паметење.
Пред референдумот во 2004 г.
Тогаш, за да не успее.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
@Klin ме интересира твоја анализа пошто пратиш, а јас надвор од форумов скоро и ништо да не отворам.
Зошто дури и Меркел и генералниот секретар на САД доаѓаат во РМ? Зар толку е стратешки за НАТО битно влегувањето на (С)РМ во сојузот? Што толку на терен се смени за да има одеднаш олкава офанзива? Русија/Турција/Кина се нови играчи на Балканот или е само лажна тревога?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.118
Поени од реакции
12.698
За вас ass-kissерите ќе значи армагедон ;)
Сакаше да кажеш за тебе - како дежурен трол на форумов - ќе значи армагедон.

Мене лично ниту едно згаснување на Интернет портал никогаш не ме погодило, бидејќи никогаш и на ама баш никаков начин не сум бил директно поврзан со било кој Интернет портал.

Но не се секирај, ако тебе те иритираат статиите објавени на Off.net.mk, дури и ако тој Интернет портал некогаш згасне, без секирација, ќе најдам некој друг кој подеднакво ќе те иритира, ако не и повеќе. ;)

Јас не сум ниту гласник, ниту бранител на Трендо, туку сосема случајно имам одредени ставови кои се поистоветуваат со некои - ама само со некои - од неговите статии.

Еве на пример, како анти-обожавател на дедо Бојни Сандерс, никогаш не уживам во ваквите статии на Трендо, ама ете, како што ти го трпиш, така и јас го трпам.

Берни Сандерс би да формира нова левичарска интернационала

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Пошто они ако се сметаат себеси за озбилна партија, треба да имаат став. И се тетеравеа со недели ќе го кажеме ставот, ќе го кажеме...и не кажуваат ништо конкретно.
Мене лично гајле ми е, што сакаат нека прават. :D
Значи да отупат, и да слушаат. Да не мидлат со своја глава

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Сакаше да кажеш за тебе - како дежурен трол на форумов - ќе значи армагедон.

Мене лично ниту едно згаснување на Интернет портал никогаш не ме погодило, бидејќи никогаш и на ама баш никаков начин не сум бил директно поврзан со било кој Интернет портал.

Но не се секирај, ако тебе те иритираат статиите објавени на Off.net.mk, дури и ако тој Интернет портал некогаш згасне, без секирација, ќе најдам некој друг кој подеднакво ќе те иритира, ако не и повеќе. ;)

Јас не сум ниту гласник, ниту бранител на Трендо, туку сосема случајно имам одредени ставови кои се поистоветуваат со некои - ама само со некои - од неговите статии.

Еве на пример, како анти-обожавател на дедо Бојни Сандерс, никогаш не уживам во ваквите статии на Трендо, ама ете, како што ти го трпиш, така и јас го трпам.

Берни Сандерс би да формира нова левичарска интернационала
Имаше времиња у кои 10/10 вести беа вакви тралалајки за надворешна политика на твојот "ценет" сајт, па немашо што да шеруеш тука. Молчењето беше злато тогаш, а кога секнаа државните пари, п***ата се освести дека нешто не чини у држаава.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Мене најсмешни ми се овие што се пењавеа за ќерка му на шармантниот и еве ќе се пењават во одбрана за син му на Локвенец, па и кога видов дека на ФБ ќерка му на шармантниот ја брани една професорка од ЈБТ во тоа школо небитна како семафор во Чаир :tapp: Мој другар ги исполнуваше сите услови за стипендија за да студира на Беркли и го шиканираа со глупостине од типот на „ти фали документ“. За мајчиниве се кладам цела документација била спремна.
Ех девојко ти дур беше отсутна на форумов имаше 2-3 папагали што викаа све чисто и легално било, си учело девојчето, а ние само сме и љубомореле. Па прво требало сите списоци да се видат и тек после да се зуцне за Јана, ама пред тоа за другите што добиле стипендија да се искоментирало, да не била сама кутрата.
Овие ваљда од Марс се паднати или можда се образувале некаде во Англија или Швајцарија, па не слушнале/дознале како школската другарка, ќерка на градоначалникот ги имаше сите 5-ки, иако нечесто е на училиште до втор час. Или синот на некој хирург ги има сите 10-ки, а секој месец е на патувања по егзотични дестинации.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Најјако ми е тоа што амеров вика пазете се од Русите они даваат по 100 000 еур за да ја дестабилизираат МК. Ние дадовме 8 000 000 за да ја "стабилизираме" и тоа у лице ти го кажуваат ама тоа е лапни сендвич ваму лапни сендвич таму и само салама те интересира.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.429
Поени од реакции
25.330
Влегоа во длабокото со кампањата, уште Ашим комшијава кој работи молер не го имаат снимано со монолог за тоа колку поубаво би мешал боја во европска Македонија и тоа спонзорирано на фејсбук.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ех девојко ти дур беше отсутна на форумов имаше 2-3 папагали што викаа све чисто и легално било, си учело девојчето, а ние само сме и љубомореле. Па прво требало сите списоци да се видат и тек после да се зуцне за Јана, ама пред тоа за другите што добиле стипендија да се искоментирало, да не била сама кутрата.
Овие ваљда од Марс се паднати или можда се образувале некаде во Англија или Швајцарија, па не слушнале/дознале како школската другарка, ќерка на градоначалникот ги имаше сите 5-ки, иако нечесто е на училиште до втор час. Или синот на некој хирург ги има сите 10-ки, а секој месец е на патувања по егзотични дестинации.
Баш ме интересира што било, уште неделава сум позафатена па ќе видам кој што тресел.

Инаку, професориве што ми беа од ЈБТ често знаат да излезат во одбрана на поранешен ученик од било која сфера. За малава се јави само една небитна која гледам има кавер за европска северна и се ти е јасно.

п.с. властодршциве ја бутнале директорка на истово школо една што ги крадеше учениците, ама буквално клептоман, ако заборавиш нешто на клупа на нејзин час, поздрави се, по скали само ја гледавме со чадори, кеси, глупости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom