Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Oва не е став туку е wishful thinking, на што одма е истурена ладна вода и од Атина и од Софија со официјални изјави од премиери , претседатели и министри за надворешни
Во таа перспектива од 10 и 20 години што ја спомнува он, размисли дали е поверојатно некој да не сведе од македонец/граѓанин на северна македонија во чисто Северномакедонци(како ФИРОМ што од акроним стана званично име) или да се нарекуваме Македонци како што сака да верува Димитров.
Се е тука јасно, освен ако човек не е од оние заблудени гревови што веруваат дека ќе сме биле на масата и ќе сме ставале вета ако нешто не ни чини.
Во договорот не пишува дали придавката северномакедонски е официјална или не но со оглед на праксата ќе биде на пример ќе има Северномакедонски Парламент, Армија, Претеседател, Министер, Академија итн. Да името на државјанството е на Граѓани на Северна Македонија/Македонско ама народоност може ако сака некој да ја вика Северномакедонска. Така да од ФИРОМ за делумно надворешна на РСМ и тоа за целосна употреба...„напредок“

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мислам дека нема да биде Северомакедонски Парламент, пошто така ќе го изгубат „македонија“ во целост, повеќе ми делува дека ќе биде Парламент на Северна Македонија.[DOUBLEPOST=1537176162][/DOUBLEPOST]Исто е и за Армија, Претседател и што и да се наброја...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Мислам дека нема да биде Северомакедонски Парламент, пошто така ќе го изгубат „македонија“ во целост, повеќе ми делува дека ќе биде Парламент на Северна Македонија.[DOUBLEPOST=1537176162][/DOUBLEPOST]Исто е и за Армија, Претседател и што и да се наброја...
На Северна Македонија е = на Северномакедонски. Дури и денес Парламент на Република Македонија е а, често се користи и Македонски Парламент. Мислам дека странците на големо ќе користат Северномакедонски и ќе те прашуваат од Северна или од Јужна си?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кај го постира побратимот Пеџа овој неделата ми ја расипа од старт. Од цела гарнитура нај не го можам ова министерчето, чим му ја видам таа фацата педерска гадна и ми текне на ќеркичката негова увреѓена и навреџена со 40К евра во џеб ми доаѓа нагон за повраќање. Мрш таму гомно едно, по фацата ти се гледа дека си арогантно створење.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
На Северна Македонија е = на Северномакедонски. Дури и денес Парламент на Република Македонија е а, често се користи и Македонски Парламент. Мислам дека странците на големо ќе користат Северномакедонски и ќе те прашуваат од Северна или од Јужна си?
Знам дека е еднакво, само кажувам според мене како ќе ги ословуваат (ова ли е правиот збор, бем си све неписмено :ROFLMAO: ) парламентот, армијата...[DOUBLEPOST=1537177051][/DOUBLEPOST]
Кај го постира побратимот Пеџа овој неделата ми ја расипа од старт. Од цела гарнитура нај не го можам ова министерчето, чим му ја видам таа фацата педерска гадна и ми текне на ќеркичката негова увреѓена и навреџена со 40К евра во џеб ми доаѓа нагон за повраќање. Мрш таму гомно едно, по фацата ти се гледа дека си арогантно створење.
Сори бро :D

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Видеа каков дебакл им се спрема, па сега као се јавува уставен суд и ќе ја оценува уставноста... Мислам дека нема да има на 30-ти референдум...
„Договоров“ ќе МОРА да се имплементира. „Милом или силом“. Па Заев за џабе ли го наместија за премиер и покрај изгубени избори? Следува нова поделба, на Македонци и Северномакедонци.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
„Договоров“ ќе МОРА да се исплементира. „Милом или силом“. Па Заев за џабе ли го наместија за премиер и покрај изгубени избори? Следува нова поделба, на Македонци и Северномакедонци.
На Албанците им го шитна јазикот, на Бугарите Историја, на Грците името на државата, на Србите името на црквата...се распродаде малиот. Ама е брз и ефикасен...Само кај е кешот од расподажбата? Мене ми изгледа дека само он ќе има корист. Кај и да е ќе се појават и Турците да кажат дека музиката и јадењето е Турско...Македонија отиде на кванташки како чушки и френки.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
https://tocka.com.mk/vesti/281564/orce-kamcev-so-jasen-stav-zoran-zaev-e-najhrabriot-premier-i-jas-licno-bi-go-potpisal-dogovorot-so-grcija
Орце Камчев со јасен став: Зоран Заев е најхрабриот премиер и јас лично би го потпишал договорот со Грција

https://tv21.tv/mk/nikola-todorov-ke-glasam-za-na-prestojniot-referendum/
Никола Тодоров: Ќе гласам „ЗА“ на престојниот референдум

:)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.006
Поени од реакции
51.193
https://tocka.com.mk/vesti/281564/orce-kamcev-so-jasen-stav-zoran-zaev-e-najhrabriot-premier-i-jas-licno-bi-go-potpisal-dogovorot-so-grcija
Орце Камчев со јасен став: Зоран Заев е најхрабриот премиер и јас лично би го потпишал договорот со Грција

https://tv21.tv/mk/nikola-todorov-ke-glasam-za-na-prestojniot-referendum/
Никола Тодоров: Ќе гласам „ЗА“ на престојниот референдум

:)
и така одеднаш тајкунот на Груевски и министерот за смрт станаа новите херои на СДСМ.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
До кога со вакви приказни. во Европа ако одете да работите ќе бидете дно на дното. А во Македонија каде сте, на врвот?
Дилема:
Дали е подобро прв в село, или последен в град?[DOUBLEPOST=1537179063][/DOUBLEPOST]
ОРЦЕ КАМЧЕВ: Да нема дилема, јас лично би потпишал ист договор со Грција
Раката да им се исуши на тие кои ќе придонесат да се промени уставното име.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
На Албанците им го шитна јазикот, на Бугарите Историја, на Грците името на државата, на Србите името на црквата...се распродаде малиот. Ама е брз и ефикасен...Само кај е кешот од расподажбата? Мене ми изгледа дека само он ќе има корист. Кај и да е ќе се појават и Турците да кажат дека музиката и јадењето е Турско...Македонија отиде на кванташки како чушки и френки.
Така е, со вакво чудо од човек како премиеров лажго, се ќе биде. Мене ме чуди абдалите што му одат на митинзи и му ракоплескаат. И уште што се залагаат за промена на уставното име. Мивки. До вчера трубеа нема менување име, нема ова, нема она... се има. ЛАГИ. Заслужува црно место во историјата. Примитивецот од Муртино.[DOUBLEPOST=1537179343][/DOUBLEPOST]
Ти ни у село не си прв, ич не се секирај.
Ама си ти паметен. И јасновидец стана. Ти кој речникот ти е под ниво. Кој само полови органи и сексуални активности, БДСМ, бизарности, фекалии... спомнува. Оди прво на психијатар да те доведе во ред, после обиди се овде.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Така е, со вакво чудо од човек како премиеров лажго, се ќе биде. Мене ме чуди абдалите што му одат на митинзи и му ракоплескаат. И уште што се залагаат за промена на уставното име. Мивки. До вчера трубеа нема менување име, нема ова, нема она... се има. ЛАГИ. Заслужува црно место во историјата. Примитивецот од Муртино.[DOUBLEPOST=1537179343][/DOUBLEPOST]
Ама си ти паметен. И јасновидец стана. Ти кој речникот ти е под ниво. Кој само полови органи и сексуални активности, БДСМ, бизарности, фекалии... спомнува. Оди прво на психијатар да те доведе во ред, после обиди се овде.
Па само полов орган по чело заслужуеш, затоа што кога орце пијавицата цицаше со твојот господар од држаава ти не го гледаше тоа, а сега глумиш загрижен за ставовите на обична битанга.
И у село си последен, ич не се секирај.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Њујорк тајмс: Конгресот одобрил 8 милиони долари за борба против руската пропаганда во Македонија

Џејмс Матис „Ако имате гласање, Москва ќе се меша. Јас сум загрижен за тоа. Такво мешање Русија практикуваше од Естонија до САД, од Украина и сега до Македонија, секогаш се прилагодува на конкретната ситуација“

Шеќеринска: Членството во НАТО ќе го намали руското влијание

Русиве испаднаа новиот Сорос :LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom