Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.645
Аљи почнал и северномакедонски да збори... Чим овој човек се помачил да гукне нешто после 17 години на политичката сцена, значи можете вие на 30 Септември да станете од кревет и да заокружите ЗА!!!
Ако не за вас, ондак сторете го тоа ради Али, херојот на вчерашниот ден

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=303873460423661&id=673190229477851&_rdr

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.436
Поени од реакции
4.357
Изгледа дека од некоја за нас неразбирлива причина сме им битни на САД и НАТО да опстанеме како држава. Инаку неможам да си го објаснам целиот овој труд и ангажман што го вложуваат САД, Германија..... најпрво околу решавање на спорот со името (никогаш немаше да имаме никаков договор ако грците не беа притиснати), сега еве околу неговата имплемантација. Столтенберг како ништо друго освен Македонија да нема за работа, Могерини и Хан повеке се овде отколку дома, од САД нема кој не дојде па дури и Трамп му стори абер на Хорхе да биде умен, Меркел не удостои со посета....... изгледа и кучињата си ги држат врзани па во ова време коага на балканов се поизвесно е прекројување на гарниците кај нас е се така мирно и изненадувачки конструктивно и насочено кон влезот во нато. Никој не подига етнички тензии и не спомнува делби, сите вредно работат за интеграција на земјава во нато и еу.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Kolku sto treba i kade sto treba za ti da stanis severno makedonec :sneaky:.
A da pak da te potsetam, nemoj ni slucajno ovie sto se clenovi na SDSM nekade i nekako da si gi spomnal, posto neli tie ne popolnuvaat cenzus, tie ionaka samo svojata gragjanska dolznost si ja ispolnuvaat, nisto strasno. A ni brakjata so koj zaedno veevte znaminja, frlavte kurtoni i krevavte kulturna revolucija. Onie de sto ne ubeduvavte deka se banjati isto kako i vas, emancipirani, kulturno izdignati i tamu se so red. Pa sega kaj go primas od banjati, kulturno izdignati, prosvetleni pripadnici na malcinstvata , redno e i od nekoj nebanjat da primis.
P.s osekjam deka ke mi falis za brzo na temata ama cim ti bilo golemo olesnuvanje togas kojznae kako ke se custvuvas po 6 meseci :cautious:. Edno e sigurno ke te baniraat kako Makedonka a ke se vratis kako Severnomakedonka, taman da se naviknis ;)
Само треба да ги поттргнеш тестисите на паторот од пред очи и ќе прогледаш. Дали јас ќе станИм северен е ирелевантно. Тоа шо вие фејк-патриотите ќе останете најголемите п***и у држаава - тоа е проблемот.
Си се стаивте позади Левица, која ве сереше до завчера. Си ќутевте за ставот за референдумов до две недели пред негово одржување и кога излеговте да кажете нешто - се испосравте....само се продолжи една историска традиција у која дудлате странски полови органи во моментите кога на народов му треба храброст и мудрост и мислите дека ако имате тетовирано лавче на газот дека сите ви веруваат дека сте опасни патриоти.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Војна да војна, каде војна тука освен фингиран конфликт како во Диво Насеље ништо повеќе не можи да има.

А замисли да го наместат референдумот и ова движењево Бојкотирам да се претвори во тивка граѓанска непослушност? Кој ќе ги субвенционира сметките на брачата? Ќе речат шо го ебам не е моја држава. Тогаш има квичење да има :icon_lol:.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Само треба да ги поттргнеш тестисите на паторот од пред очи и ќе прогледаш. Дали јас ќе станИм северен е ирелевантно. Тоа шо вие фејк-патриотите ќе останете најголемите п***и у држаава - тоа е проблемот.
Си се стаивте позади Левица, која ве сереше до завчера. Си ќутевте за ставот за референдумов до две недели пред негово одржување и кога излеговте да кажете нешто - се испосравте....само се продолжи една историска традиција у која дудлате странски полови органи во моментите кога на народов му треба храброст и мудрост и мислите дека ако имате тетовирано лавче на газот дека сите ви веруваат дека сте опасни патриоти.
E toa vidis od nekoja nepoznata pricina mene bas mi e mnogu bitno, da stanis severen. Valjda radi inaet za dedoti. Drugo nisto ne mi e bitno iskreno. Eden den da te dupam i da ti velam odi be severnjak eden novokomponiran. I ti ke recis a ne jas sum ova ona. Daj skeniraj licna karta da vidam i op prc .I cel zivot da se jadis deka nebanjatite ti go na nacukaja i tebe i tvoite pokolenija za vek i vekov. Oti vie demek mnogu pametni. Kako bese ona reklamata za mastercard. Neprocenlivo :)
I uste ne mi e jasno zosto mene me mesate so VMRO, nit sum clen, niti me zabole mene posebno sto kazal MIckovski ili bilo koj drug. Toa deka smetam , smetav i ke smetam deka SDSM se , bile i ke ostanat kancer vo republikata, zlo koe trebase da odstrani duri imase moznost za toa ne me pravi mene VMROvec ama i taka da e , ne e ni bitno sega mnogu mnogu toa. Patem receno Levica ne gi ni smetam za zivi niti pak gi esapam dva posto, a kako sto mozes da zabelezis i nikoj durg. Si gi iskoristi niv SDSM kako korisni budali i koga povekje nemaa potreba od niv( vas ) ve frlija kako iskoristeni kurtoni pa sega vi ostana samo da djafkate. So drugi zborovi nebitni ste, povekje iritirate otkolku sto smetate. Kako nekoja muva lajnarka.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.434
Аљи почнал и северномакедонски да збори... Чим овој човек се помачил да гукне нешто после 17 години на политичката сцена, значи можете вие на 30 Септември да станете од кревет и да заокружите ЗА!!!
Ако не за вас, ондак сторете го тоа ради Али, херојот на вчерашниот ден

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=303873460423661&id=673190229477851&_rdr
Многу ми се свиѓа начинот на кој функционираат Албанците за, за нив битни работи. Треба да гласаме и крај, кажа поглавицата и така ќе биде, без непотребни компликации. Нема потреба да се пењави и да изиграва дворски шут како Заев на пример.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.180
Камо така да е, но мислам дека 350К немакедонски гласови се реална бројка. Не мора сите муслимани неалбанци да излезат. Пола од нив и пак би стигнале до 50К. Сепак ова се само весели математики, кој знае каква е и каква ќе биде состојбата на терен.
Во етнички македонскиот кампус сеуште имаат луфта 17 дена за перење мозоци, така што не сум баш сигурен сега, како што бев пред неколку недели дека нема да стигнат до 900К излезност.
Ne e ni tolku bitna izleznosta. Referendumot e cisto i samo za sds da moze da se pojavi na naredni izbori i na obvinuvanjata deka se predavnici, da odgovori so ishodot.
Ako ne ide milom ke ide silom , na desetina dena pred referendumot ke si napravat vistinska anketa i ke odlucat kade i kolku ke se dopunuvaat kutiite.
Mene mi e povazno da ne se desi posledniot cin na firomstvo , vo koj nekoj podlazan od recimo pesnata na Slatkar ili od zakanite na Stevo ke ide i ke se ukine . Bi sakal so sto pomalce takvi lugje da disam vozduh vo kakov i da e sledniot format i ime na zemjava i dokolku se resilo da se ide na toa , da se ide so sto pomala poddrska .

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
E toa vidis od nekoja nepoznata pricina mene bas mi e mnogu bitno, da stanis severen. Valjda radi inaet za dedoti. Drugo nisto ne mi e bitno iskreno. Eden den da te dupam i da ti velam odi be severnjak eden novokomponiran. I ti ke recis a ne jas sum ova ona. Daj skeniraj licna karta da vidam i op prc .I cel zivot da se jadis deka nebanjatite ti go na nacukaja i tebe i tvoite pokolenija za vek i vekov. Oti vie demek mnogu pametni. Kako bese ona reklamata za mastercard. Neprocenlivo :)
I uste ne mi e jasno zosto mene me mesate so VMRO, nit sum clen, niti me zabole mene posebno sto kazal MIckovski ili bilo koj drug. Toa deka smetam , smetav i ke smetam deka SDSM se , bile i ke ostanat kancer vo republikata, zlo koe trebase da odstrani duri imase moznost za toa ne me pravi mene VMROvec ama i taka da e , ne e ni bitno sega mnogu mnogu toa. Patem receno Levica ne gi ni smetam za zivi niti pak gi esapam dva posto, a kako sto mozes da zabelezis i nikoj durg. Si gi iskoristi niv SDSM kako korisni budali i koga povekje nemaa potreba od niv( vas ) ve frlija kako iskoristeni kurtoni pa sega vi ostana samo da djafkate. So drugi zborovi nebitni ste, povekje iritirate otkolku sto smetate. Kako nekoja muva lajnarka.
Не си ти ВМРО. ВМРО е збор шо не си заслужил да го помислиш, не да го кажеш. Ти си дудлач на паторот шо сеа ќе мора да гласаш ЗА, за да му ги испереш гомната. И северен и изебан ќе си останеш...апсолвирана е твојата сорта шо сакаат и ебени и тепани да бидат. Сега ќе го дадете завршниот удар на државава која и без тоа ја сјебавте со вашата неспособност, паразити.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Убаво пиша, само препрочитај се. Не е се' црно, не е ни се' бело. Не можеш (не зборам конкретно за тебе) ако си партијаш на есдеес да се слагаш во се' што партијата прави, не може ако си партијаш на дпмне, да се слагаш во се' што партијата прави и секогаш да го завземаш нивниот став. Не може никогаш да не згрешиш, едноставно, мора луѓето да размслуваат засебно, секој за себе. Тоа сакам да кажам, дека променана име е реална работа, нешто што ни виси две декади веќе над глава, нешто што беше очигледно дека ќе се случи кога-тогаш. Кога го потпишаа договоров, убаво реков, која е поентата на потпишување договор после 25 години кога истиов сме можеле да го потпишеме веројатно и тогаш? Можеби доколку ова се потпишело тогаш, не би ја имале 2001ва. Можеби не би имале криминални приватизации доколку би биле во ЕУ, можеби и ни тогаш не би влегле во ЕУ, како што можеби нема да влеземе ни сега. Јас ставот за референдумот го кажав, како што веќе и го знаеш а не е таков зошто „вововов го мењаме името“ туку затоа што има многу работи што се (да се изразам вака) задираат и истото боли. Плус, го додавам тука и вмровскиот начин на водење кампања што исто вади од такт, едноставно се ежам и ми се повраќа во исто време.
Oк.Верувaм декa 99% oд тие штo бoјкoтирaaт гo делaт твoетo мислење.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.961
Инаку како САД го имаат врзано Зајко алал им вера.

Како гаранција дека ќе прави како што му кажано, СЈО му дише во врат во секој момент.

Абе мајка си ебале, no lose ends. :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Браво бе, ете еден неутрален кој не е ни за ВМРО, ни за СДСМ, туку за Македонија. Камо среќа сите да беа ко тебе. Највероватно и се, ко тебе, сите у твое село.

Знаеме бре, дека не си ВМРО. Не може подржувач на Груевски да биде ВМРО.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Не си ти ВМРО. ВМРО е збор шо не си заслужил да го помислиш, не да го кажеш. Ти си дудлач на паторот шо сеа ќе мора да гласаш ЗА, за да му ги испереш гомната. И северен и изебан ќе си останеш...апсолвирана е твојата сорта шо сакаат и ебени и тепани да бидат. Сега ќе го дадете завршниот удар на државава која и без тоа ја сјебавте со вашата неспособност, паразити.
Kur me boli ti sto mislis se dodeka te oslovuvaat severnomakedonec. Uste po milo mi ke mi bide deka dedoti ke doceka da vidi deka djabe si go rizikuval zivotot fakajki voski po nekoj vukojebini izigruvajki partizan ili taka nesto.
Jas ke odam i podaleku ako pomini referendumot. Da bidi kaznivo i po doma so septenje da se narecis makedonec a ne pak da ti se zgresi slucajno vo javnost takvo nesto da recis. Taka da batali ti pator, zajko , merkel i neznam koj, ova cisto za moj kef i za moja dusa go pravam, za takvite kako tebe da si griznat od kurot od maka posto se praevte mnogu pametni i kurnazi. E pa pak da se kurcite :pusigo:[DOUBLEPOST=1536917953][/DOUBLEPOST]
Браво бе, ете еден неутрален кој не е ни за ВМРО, ни за СДСМ, туку за Македонија. Камо среќа сите да беа ко тебе. Највероватно и се, ко тебе, сите у твое село.

Знаеме бре, дека не си ВМРО. Не може подржувач на Груевски да биде ВМРО.
Odi cekaj bombi za smilkovsko ili istrazuvaj zosto go ubile starecot ili so Almeto prajte so ke prajte.
P.s trebase da ti stani jasno deka nemam nekoja vrska so VMRO uste koga nemam ni R od religioznost za razlika od tebe em vojvoda, em religiozen baska sade um na tebe. Kako stvoreni ste so Almeto eden za drug. Ke se nadopolnuvate.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Oк.Верувaм декa 99% oд тие штo бoјкoтирaaт гo делaт твoетo мислење.
Само уште еднаш да пишам дека не се поистоветувам со кампањата #бојкотирам. По мои (можеби и неточни) информации тоа е само дпмне ин дизгајз :D

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Само уште еднаш да пишам дека не се поистоветувам со кампањата #бојкотирам. По мои (можеби и неточни) информации тоа е само дпмне ин дизгајз :D
Верувaм декa 99% oд тие штo ке гo бoјкoтирaaт референдумoт гo делaт твoетo мислење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom