Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Сo зaдoцнувaње oд еден месец,спoред пoстoвите нa фoрумoв денескa стaртувaлo сo рaбoтa нoвoтo Министерствo зa релaтивизирaње и дефoкусирaње нa јaвнoстa.И министерoт и негoвиoт зaменик се истaкнaти членoви нa фoрумoв

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Јас, еве, у хипотетичка ситуација да дојдам на власт еден ден би напраил конц логор за членови на дпне, па не одам на референдум.
Ова е најдоброто што можеше да се договори? Сериозно?
Не пишам ништо за договорот или за Сдсм,туку онака си дадов мислење ..а договорот и името се хипотетичка работа..јас не сум тригиран национално и не ме интересира како ќе се вика државата ниту дали Грција ќе не условуваат или дали ќе сме влезеле во Еу или Нато..јас си имам други приоритети во животот,на пример мене ми сметаат локалните проблеми како воздухот,инфраструктурата,загаденоста и други работи....можеби подобар договор можеше да се напрај,можеби не..

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Логично е после 20 и кусур години мантрање евро-атланските интеграции се безалтернативни, да се претвори во рефлекс, но никако логичен заклучок.
Русија е невозможна опција, а упикувањево во нато е за да се спречи нивното влијание.Логика ич рефлекс јак.
Скрос се согласувам.
Кај нас "лидериштата" со 3 пара муда за политика се изумрен вид. Остана само рефлексот..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Па да,со оглед дека Битола претходно имаше буџет од 2 милиони,а од 2005 имаше 20 милиони и тоа како сваќам,за сега да достигне 28 милиони....кога ќе разберите дека се е до парите?..Сдсм да вработваше како Дпмне во тој период изборите во 2006 глатко ќе си ги добиеше и сите ќе го заборавеа референдумот во 2004..всушност Грујо не ни го спомнва воопшто тогаш во изборната кампања бидејќи знаеше дека ќе коалицира со Дпа или Дуи
Јас убаво си реков дека не сфаќаш, посебно за овој дел "Сдсм да вработваше како Дпмне во тој период изборите во 2006 глатко ќе си ги добиеше и сите ќе го заборавеа референдумот во 2004"

Види ваму Џони Вајсибијани, прочитај го овој пост, ама во целост.

Премногу фама се дигна за Водно, а пола планина е веќе перде направена, што од предходната, што од оваа власт (иако јас лично ги поддржувам овие што протестираат таму)... Али никој не кажа што им прави копитоно Фатмир Дехари на Кичевчани, поточно на жителите од кичевскине села, сака да направи депонија во едно од најчистите средини во Западна Македонија. Депонијата планира да ја направи во Суво Поле, а штета од таа депонија ќе имаат селаните од Цер, Мало и Големо Црско, Прострање, Велмевци, Брезово, Кладник, и мал дел на Демир Хисар... тука го ставаме и Железнец од кој извира Црна Река.
Имале средба селаниве со Фатмир пред недела-две и иако не било донесено никакво решение, сепак им било ветено на жителите дека ќе направат уште една средба... И сега после два-три дена од тој состанок дојде глас до селаните дека копитоно од градоначалник пратил багер за да прави депонија во Суво Поле, и овие се собрале на протест, па му пропаднал планот од зад грб да почне да копа на тоа место. Сега за сега ситуацијата е статус кво, али знаејќи го Суртукот што е на чело на градот, овде ова нема да заврши.

Една статија за тоа зошто НЕ СМЕЕ да има депонија во тој предел од земјата, и кои ќе бидат последиците ако успее Фатмирко во планот.

Местото на кое се планира да се прави депонија.

Едно Општество... :popce:
Се сеќаваш на случајот со Зијадин Села и портата во Вевчани?
На сквернавените и ограбуваните цркви

И сега ти со сиот ум ми викаш дека бабата да имала кур ќе била дедо, и сите ќе го заборавеле референдумот во 2004?
Збориш за милиони што добиле општините, а ти лично (и другите граѓани) ни пени не си видел од тие пари, впрочем сите си одат во џебовите на функционерите, а ете пример долговите се трупаат во школите за неплатени сметки за вода и струја (пример само земав)

Затоа реков дека не разбираш, не сакам да те навредам, али иста сорта си како комшијата твој од Битола што моментално е казнет на темава до 3 Октомври... ама буквално иста сорта.

Македонците ќе заборавеле на референдумот од 2004.... да, да посебно оние од Западна Македонија, али важно парите слегнуваат на сметката на општините, а кај одат тие пари не е важно.

И после овој пост ако сакаш да продолжиш да збориш за милиони, те молам немој... ти размислуваш материјално, а јас немам намера да дискутирам со такви лица.

П.С. Вака го рекламираа референдумот СДС во 2004.

Затоа сега нека си бркаат тие цензус, јас ќе си правам ајварче на 30 Септември.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Пак најмногу зависи од нашите политичари и стратегијата која ја водат..убаво пиша Пеџа,како ќе си го задржиме достоинството кога одамно е загубено?..за која чест и гордост спомнувате кога ионака просечниот граѓанин му е преку глава од историја,националност и патриотизам?..ти мислиш го интересира некој овие работи..т.е. на чоек што не е партиски бот и што си работи приватен бизнис или пак луѓе што работат во Кромберт по 10 сати?..како ќе му поставуваме услови на другите држави?..кој сме ние да не потклекнуваме или да бараме црвени линии?..што имаме?..произведуваме нешто?..зависи се другите од нас?..не знам луѓето што живеат тука како е можно толку да се забегани?..зарем мислите некој во странство се замара со нас?..некои гледам и на темата не преставува како центар на светот ....
.
Џонка немам време да ти реплицирам одделно. За нешто се согласувам, а за нешто не. Само ќе ти кажам дека од просечните граѓани што излегоја со поддршка за договоров најпросечни се: Заев, Димитров, Анѓушев, Љупчо, Љубе, Камбовски, Кондарко, Фити, Бучковски, Б.Ц., Шеќеринска, Амди Бајрам, Ахмети, Села, Митко Јанчев и сл. како нив. Е сега овие со просекот се токму за во NBA* (фуснотава како во договорот за јазикот и идентитетот). :)
Не те видов летово Бт. Па Бт кога ќе се видиме, ќе прајме муабет (ако си уште Бт). :)

*NorthBulgarianAlbania

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Гледам легнале парите на сметка, почнуваат да се будат куртоните.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не пишам ништо за договорот или за Сдсм,туку онака си дадов мислење ..а договорот и името се хипотетичка работа..јас не сум тригиран национално и не ме интересира како ќе се вика државата ниту дали Грција ќе не условуваат или дали ќе сме влезеле во Еу или Нато..јас си имам други приоритети во животот,на пример мене ми сметаат локалните проблеми како воздухот,инфраструктурата,загаденоста и други работи....можеби подобар договор можеше да се напрај,можеби не..
И? Меркел ќе прати екипа од Нордрајнвестфален да ти ја измети улицата?
Внатрешната корупција не ти ја мети улицата. Корумпираните будали што ги протежира баш ЕУ: анѓушев, мијалков...у нашето погрешно гласање е фелерот. Дали сме дел од некоја унија мање битно.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Незнам зошто се мисли дека името, историјата и идентитетот му е битна категорија на македонецот.
Тоа е најголемата лага.

Па ако овде ја додадеме и социјалната еднаквост/правда, испаѓа уште посмешно.
A zoshto koga Abanecot go misli istoto za svojot identitet, istorija, imeto Albanija e vo red, toa e tradicija, "svetla istorija" i taka natamu i toa ne e laga, a za Makedonecot koj si ja brani istorijata, identitetot, tradicijata e laga. Koj lazhe a koj krade...Kako mozhe edana ista rabota za nekoj da e bitna kategorja a za drug da e laga. "Produzhi dalje" ne ochekuvam nekoj pameten odgovor. Ne mi repliciraj, si go kazha svoeto.
I ushte neshto...Velish "se misli" koj toa misli, Albancite. Blgarite, Grcite...Yuo know what i think shto vie mslie..I don't give a rat ass Lordu. Ti toa shto mislish e prdesh vo veter.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Djoni odi be pisi sportska ne tuku go tupi. Nisto pametno nemase kazano ni porano, a kolku so citam ni sega. I sam si svesen deka Kromberg ne ti bega i toa na podvizna linija. Jbg tolku ti e kapacitetot. Ili taksist ili Kromberg a vo megjuvreme kisnenje po kladilnici i zalopojki kolku svetot e nepraveden inaku mame ke ebese, ke ti se klanjaa, pari nebroeni ke imase. Aj odi sega ckrtni edno nabrzina, od kaj znajs mozi ke vlezi i zbogooom siromastijo.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Јас убаво си реков дека не сфаќаш, посебно за овој дел "Сдсм да вработваше како Дпмне во тој период изборите во 2006 глатко ќе си ги добиеше и сите ќе го заборавеа референдумот во 2004"

Види ваму Џони Вајсибијани, прочитај го овој пост, ама во целост.

Македонците ќе заборавеле на референдумот од 2004.... да, да посебно оние од Западна Македонија, али важно парите слегнуваат на сметката на општините, а кај одат тие пари не е важно.

Добро Скиера другару немој да се вознемируваш,знајш дека го почитувам твоето мислење и не мислам да се расправаме,јас само сакам да ти потенцирам дека Македонците односно Фиромците немаат никакво национално чуство ниту гордост ниту достоинство....што мислиш зошто 'Македонците' во Кичево после поразот на локалните во 2013 излегоа на денот кога Груевски ги посети и викаа 'Кичево е Македонски град'?..до патриотизмот му беше дојдено или до тоа да не ги избркаат од работа ?..Се е за лична корист и пари,пола Македонија зедоа БГ пасоши и уште стотици илјади се во преговори за нив ,а вие тука некаков патриотизам тупите.

Немој да ме сфатиш погрешно,за голем дел од работите си во право и се сложувам со одредени ставови..

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Сo зaдoцнувaње oд еден месец,спoред пoстoвите нa фoрумoв денескa стaртувaлo сo рaбoтa нoвoтo Министерствo зa релaтивизирaње и дефoкусирaње нa јaвнoстa.И министерoт и негoвиoт зaменик се истaкнaти членoви нa фoрумoв
Deckoto so 7 profili

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Баш ме интересира колкава ќе биде бројката за излезност. Ништо чудно да стигнат и до тие 50%. Што мислите вие?

Малку весела математика, околу 400.000 ќе се од малцинствата со кружење на ливчиња по албанските села и штампање лични карти за ромите+300-350К СДС, 200К од останатите би требало да прелажат со ова за војната, НАТО и ЕУ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Koga pomina mesec? Kako leta vremeto u pm.
Aj sega nesto vo tvoj stil deka pak VMRO se krivi ako pomini/nepomini referendumot. Nemoj nesto za SDSM da si zucnal oti tolku ke ti bidi. Sleden post onamu posle nova godina na ovaa tema ke napisis i toa ako moderatorot e raspolozen:zloo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom