Македонска берза

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Kolku pari treba da dobie MPT za Gama ? Za drugar prasuvam :) I grejna sezona kaj u da e ke pocne ima li nekoj aber do kaj sme so greenjeto posto gledam strujata poskapela a i naftata si gazi ?
https://faktor.mk/shilegov-ochekuva-toplovodnata-mreza-da-bide-legalizirana-do-krajot-na-septemvri

Инфо http://www.toplifikacija.mk/ еве и финансиска пол. најави истрага и блокада на имот на странски инвеститор и така

Секогаш само информираме, не пропагираме или наведуваме, па по најново секој сам нека си одлучи ;)

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
П.С. Вчера цената на SKY беше 3 долари. Во овој момент е 3,37 долари или раст над 11% со истргувани 800.000 долари за 24 часа. За година дена, ќе те потсетам на овој пост.
Ако некој маркет во моментов е манипулиран па дури и повеќе од нашава берза тоа е маркетот на коини во светски рамки, затоа мислам дека споредбата за трансарентност не важи. Лесно е да се прават споредби на цената ако се земе цената од претходниот ден. За пример цената на SkyCoin во Мај 30$ или пад од повеќе од 90% за помалку од 4 месеци. Слична ситуација како и кај останатите коини.

Патем поседувам повеќе коини во портфолио и силно верувам дека Blockchain технологијата ќепредизвика револуција во светот во наредните години и покрај моменталниот пад.

Член од
2 октомври 2017
Мислења
167
Поени од реакции
209
Не ми беше намерата да го промоирам Skycoin. Намерата ми беше да ја истакнам транспарентноста и до кое ниво на детали акционерите се информирани за работата на компанијата, како и потенцијалните акционери за можностите за идните приходи.
Сепак намерата ти беше да го промовираш коинчево бидејќи споредбава ти е како онаа со бабите и жабите. Не можеш да споредуваш компании со реален бизнис кој сосема добро би функционирале и ако никој не се интересира за купување на нивните акции со во најмала рака сомнителни пирамидални вложувања чиј раст зависи само од побарувачката на нивната роба које е без никаква употребна вредност.

Никогаш не сум имал СТБП, но очигледно некој верува дека ќе има конверзија 1 спрема 2. Јас не верувам ниту дека ќе има 1 спрема 1 конверзија.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Сепак намерата ти беше да го промовираш коинчево бидејќи споредбава ти е како онаа со бабите и жабите. Не можеш да споредуваш компании со реален бизнис кој сосема добро би функционирале и ако никој не се интересира за купување на нивните акции со во најмала рака сомнителни пирамидални вложувања чиј раст зависи само од побарувачката на нивната роба које е без никаква употребна вредност.

Никогаш не сум имал СТБП, но очигледно некој верува дека ќе има конверзија 1 спрема 2. Јас не верувам ниту дека ќе има 1 спрема 1 конверзија.
Коинчето и во ваков bear market има 36 милиони долари пазарна капитализација (Што би била меѓу ТОП10 на MSE) и дневно тргување од над 1 милион долари.
И тоа само со 10% до сега издадени акции. Така да нема потреба јас да го промовирам, а посебно не во МК. Еве сега стигна до 3.6$ или 20% повеќе од моментот кога сум го постирал, изгледа луѓево од форумов почнале да купуваат :D

Ако не веруваш во СТБП можеш тоа да го напишеш и толку, не мора да постираш зајадливи коментари. Особено што тука бар за СТБП имаше најарументирани дискусии.
Камо ли, да има на форумов некој да аргументирано да постира некоја таква интересна мпожност, каде има простор за одличен принос.

B

Bafra

Гостин
https://faktor.mk/shilegov-ochekuva-toplovodnata-mreza-da-bide-legalizirana-do-krajot-na-septemvri

Инфо http://www.toplifikacija.mk/ еве и финансиска пол. најави истрага и блокада на имот на странски инвеститор и така

Секогаш само информираме, не пропагираме или наведуваме, па по најново секој сам нека си одлучи ;)
A информација за тоа КАДЕ СЕ ПАРИТЕ ....:cool:

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
A информација за тоа КАДЕ СЕ ПАРИТЕ ....:cool:
Aktivnostite i presudite koi se dobivaat odat vo edinstvena nasoka na naplata na zaemite preku sprecuvanje na neviden kriminalen i lazen stecaj na glavniot dolznik i ogromna steta prema povekje doveriteli i uste povekje iljadnici akcioneri. Ete sega i MPM lazen stecaj i golema steta na doveriteli.
I poslednata tretata presuda za cca 15 milioni € glaven dolg ke bide dobiena analogno na dosegasnite 2 presudi. Tolku za sega.

Член од
2 октомври 2017
Мислења
167
Поени од реакции
209
Ако не веруваш во СТБП можеш тоа да го напишеш и толку, не мора да постираш зајадливи коментари.
Си ги измешал нешто лончињата. Немало такво нешто. И да постоеле зајадливи коментари, тоа начин и стил на изразување и не гледам ништо лошо во тоа се дури коментарите не навредуваат некого. Како твојте на пример.

Член од
10 септември 2011
Мислења
40
Поени од реакции
40
Дали некој инвестира во КБ Публикум - МБИ10 и што мислите за тоа?

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Ima nekoj info zasto Uni potona akcijata vo vreme na top rezultat i kaj sto bankite gazat?
Денес ова ми изгледаше повеќе како договорена трансакција на поголема колина на пониска цена.
Нешто слично се случи и пред месец дена кога Коста продаде голема количина.
Ќе видиме во понеделник дали било така, или ќе се појави некоја ценовно чуствителна информација.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
За ова пишував . . . Да не се повторувам . . .
Страмота. Слабо. Разочарувачки е раст од 1,6% за 2018 година. Меѓу последните во Европа и во свет сме . . . Во владата нема човечки капацитет за повеќе, немаат стратегија, енергија, ентузијазам . .
За мене секој раст под европскиот просек е срамен, а во последните 6 квартали за жал е така . . .
Ти што ќе кажеш ???
Bole be za vtor kvartal te prasav :) nad 3% e. Se opravame. Stranskite investicii za 6 meseci se povisoki od posledni godini prosek.

Bidi realen, kako sto najcesto si ako nesto e ok pofali go :)

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Дали некој инвестира во КБ Публикум - МБИ10 и што мислите за тоа?
Јас никогаш не би дал пари да ми работат македонските инвестициски фондови . . .
Немаат одговорност, се грижат само за своите фотељи, повратот им е никаков и најлошото немаат знаење . . .
Најди 3 фирми кои работат добро . . . подели ги парите подеднакво . . . почекај 3-5 години и ќе видиш дека ќе имаш подобри резултати од нив . . .

Bole be za vtor kvartal te prasav :) nad 3% e. Se opravame. Stranskite investicii za 6 meseci se povisoki od posledni godini prosek.
Bidi realen, kako sto najcesto si ako nesto e ok pofali go :)
Тој раст од 3,1% еден од најмалите, ако не и најмал во југоисточна европа . . .
Кумулативно 2018 година ќе бидеме последни по раст во југоисточна европа . . .
Ако Ти сметаш дека се оправаме, а последни сме . . . незнам што да кажам . . . Тоа значи дека јазот помеѓу НАС и Европа се зголемува, а не се намалува. Истражи и провери дека во периодот од 2009-2014 МКД секоја година го намалуваше тој јаз, а во последните две години каска . . . Јас мислам дека можеме повеќе . . .
А биди сигурен дека ќе го пофалам секој годишен раст на било која влада, од било која провиненција, кој ќе биде меѓу топ5 во југоисточна Европа, значи од 12/13 држави треба да сме петти . . . ама ќе ги толкувам бројките, а не политичките памфлети од политичари . . .
Околу инвестициите пишував како се рачунаат . . . Кажи ми една голема фабрика која е донесена и отворена од оваа влада во 2018 година . . . ??? Поради недостаток на гринфилд големи инвестиции сечат ленти на сендвичари :) . . .

Kajgana Shop

На врв Bottom