Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
и викаш кога ќе влеземе во Нато политичариве и нивните пајташи ќе престанат да крадат и повеќе ќе мислат за народот и државата ?
Инвестиции со безбедноста ќе се зголемат сигурно, така барем е статистички случај со земјите кои влегоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Значи:
Отфрлање на Договорт = Отрфлање на Европските аспирации.
Алтернативни решенија - Нема
Јас никаде не сум пишувал за алтернативи. Договоров е очигледно катастрофа. Кој ѓавол не тераше да бегаме од времените договори и меѓународните правила, резолуциите на ОН. Што мајка се договарале комисии за историја и сл. Такви обврски немаме. Ниту да разговараме за уставното име. Тоа се внатрешни работи. По сите позитивни правила.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Македонија е географски стационирана во Европа. опколена со членки на НАТО сојузот и членки на ЕУ.
од кого се плашиме тогаш ? кој би не нападнал?[DOUBLEPOST=1536763753][/DOUBLEPOST]
Инвестиции со безбедноста ќе се зголемат сигурно, така барем е статистички случај со земјите кои влегоа.
викаш тогаш ќе има и за народ и за крадење ? зошто сега да нема инвестиции, од кого се плашат, од секаде сме со нато опколени, од Нато се плашат инвеститориве?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
викаш тогаш ќе има и за народ и за крадење ? зошто сега да нема инвестиции, од кого се плашат, од секаде сме со нато опколени, од Нато се плашат инвеститориве?
Јас како богат инвеститор не ги вложив моите пари во несигурната Македонија, која е надвор од безбедносните системи, туку во Хрватска.

Исто многу ми се свиѓа што овде поимот безбедност сите малоумни што сте, го сфаќате исклучиво низ призма на физички напад однадвор.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Јас како богат инвеститор не ги вложив моите пари во несигурната Македонија, која е надвор од безбедносните системи, туку во Хрватска.
ама тоа те прашувам, зошто несигурна, од кого се плашиш ? валјда Нато нема да не напаѓа ?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Мој впечаток е дека ВМРО ДПМНЕ е страшно притисната, уценета, заканета партија, со цел да промениме име и слично. Се судат луѓе на „рекла-казала“, се обвинуваат за дела за кои и сами не знаеле дека ги сториле, притисокот е страшен. Единствена светлина можеби би било членството и симпатизерите, но мислам дека како и изминатава година и нешто, ќе се кршат закони и устави и ќе се спроведе нареденото.
Уценета е и ДУИ, впрочем не случајно ги лижат своите плуканици па правеа влада со поразената СДСМ. Се однесуваат како до лани да не беа во коалиција со ВМРО ДПМНЕ.
Заев (СДСМ) е наместен за премиер ама не со своја агенда, туку да изврши работи кои секој чесен Македонец не би ги направил. И сега е на некој начин уценет. Не смее да мрдне од тоа. Маскота.
Без левериџ никој те не уценува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
ама тоа те прашувам, зошто несигурна, од кого се плашиш ? валјда Нато нема да не напаѓа ?
Исто многу ми се свиѓа што овде поимот безбедност сите малоумни што сте, го сфаќате исклучиво низ призма на физички напад однадвор.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
и викаш кога ќе влеземе во Нато политичариве и нивните пајташи ќе престанат да крадат и повеќе ќе мислат за народот и државата ?
102.5%[DOUBLEPOST=1536764217][/DOUBLEPOST]
Без левериџ никој те не уценува.
И заканата ја сметам за уцена.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
а тебе Нато каква сигурност ти дава , финансиска безбедност да не добиваш од нато?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Мислам дека еден дел од нив го сфаќаат и во смисла дека и по влезот во НАТО ќе се случуваат тепачки во ЈСП по етничка линија, т.е. нема да зајакне безбедноста. :icon_lol:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јесте, ама Села, Руфи Османи и останатите опозициони лидери знаат што го пали народот(Илирида, двонационална држава, кантони итн.) и затоа добиваат гласови, од друга страна Димче со рибарски кондури, неизбричен и неошишан во Центар нема да собере глас не пак во некоја селска средина.
Поентата ми е политичарот треба да се прилагоди на гласачите, а не обратно како што прави Димче ака Ленин.
Па да, ако треба да се стремиме на затуцана држава тогаш политичарот треба да каже што сака да слушне гласачот само за да дојде на власт, односно да лаже и после кој го ебе народот. Апасиев е радикален ама е најчесто во право.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom