Фан клуб - РК Металург

Член од
5 април 2013
Мислења
3.381
Поени од реакции
6.935
Металург имаше златна шанса да има одлично скоцкана (па дури и релативно евтина) екипа сезонава, ама изгледа ќе ја упропстат уште непочната сезоната.

Со млади македонски сили + 2-3 странци (и тие млади) на клучни позиции + помодерен тренер, изгледаше како потенцијал за одлична сезона.

Ама ако по Пешевски им замине и Кузмановски толку од надежите. Во таков случај многу веројатно и од Еурофарм Работник ќе изгубат во лигата.

R

Rockn Roll

Гостин
Mislam Ne! promislen cekor koj ke mu vlijae vo karierata. Vo seta ovaa saga izvesno e deka vo nieden moment kako kapiten ne nastapi vo ime na kolektivot,tuku voden od licni interesi i frustracii bez i malku trpenie i brzajci da go iskoristi "momentot" se pomoca vrz tie sto go napravija igrac i mu obezbedija idnina.Citam frazi majka i macea, pa ako za nego Metalurg ne bil MAJKA stvarno neznam sto da recam. Statusot i slobodata koja ja uzivase na negovi godini!!!vo Metalurg a pritoa so obezbedeno ucestvo vo najelitnite evropski natprevaruvanja sto direktno mu ovozmozuvaat igracka nadogradba i dokompletiranje ,iskreno ne veruvam deka na drugo mesto ke gi najde i ke gi dobie.

Последно уредено од модератор:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Реално, ако човекот стварно не земал четири месеци плата, никој не може да ја суди неговата одлука.

R

Rockn Roll

Гостин
Ajdeee maleri, Jagurinovski uste vo pocetokot go eba skocniot zglob, ostana i desnata strana bez rotacii, sve na grb na najmladiot Serafimov.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.381
Поени од реакции
6.935
Премала ротација + голем минус на пикер + огромна разлика на голманската позиција го направија очигледен исходот на натпреварот со Мешков Брест.

Во принцип и не мислам дека Металург одигра така лошо. Но кога сте останале на само 3 бека (Јагањац, Танкоски и Серафимов) кои се меѓу 18 и 20 години, а 2ца од нив и немаат реално искуство дури ни од СЕХА реално и над очекувањата играа 40тина минути. Распадот во финишот е повеќе затоа што се откажаа отколку што се реални тие 12 разлика. На пикер очекувано се многу слаби. Ќе видиме што ќе биде со Миличевиќ, дали воопшто и ќе се погоди, но очајно фали пикер - Арсеновски и Лазаревски не се спремни за да туркаат 60 минути по натпревар во СЕХА или ЛШ.

И на крај објективно разликата ја направија голманите 15 одбрани наспроти 4 одбрани - тоа е практично целата разлика.

Тоа што е позитивно е што играчи како Танкоски, Серафимов, Димитриоски, Томовски и останатите добиваат одлична минутажа и искрено и солидно одиграа.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.842
Поени од реакции
7.312
Серафимов:bravobe:
Само што напуни 18 детево,денеска седум комада,мора да се работи со детево се гледа дека има талент,што е најважно има муда,шутира кога се одлучува мечот,пенали изведува.
Штета само што Велковски ќе се врати и нема Серафимов по цел натпревар да игра
На екипава и фали само еден искусен бек да ги води,иначе супер се,сигурен сум дека во ЛШ ќе тепаат некоја утакмица

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Серафимов:bravobe:
Само што напуни 18 детево,денеска седум комада,мора да се работи со детево се гледа дека има талент,што е најважно има муда,шутира кога се одлучува мечот,пенали изведува.
Стварно е така. Превзема иницијатива.

Штета ќе биде ако Еурофарм заврши втор сезонава и децава не играат СЕХА и ЛШ догодина.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.381
Поени од реакции
6.935
https://fokus.mk/eks-rakometarot-na-metalurg-renato-vugrinets-na-sud-go-pobedi-mincho-jordanov/
Екс-ракометарот на Металург Ренато Вугринец на суд го победи Минчо Јорданов

Старата гарда го цицат на Минчо, еве кај се парите :D
@Tomasino
Познато е ова веќе, сите еден по еден добија на суд и Металург сеуште ги трпи штетите од тој крах пред 4 години. Делумно и заради тоа не можат да мрднат и објективно нема ни да мрднат барем уште 1-2 сезони. Откако ќе се исчистат "книгите" можеби има шанси за чекор напред ама којзнае каде ќе оди екипата откако ќе падне на 3то место сезонава (за што ќе треба чудо да не се случи, Еурофарм е доста појак моментално).

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
https://fokus.mk/eks-rakometarot-na-metalurg-renato-vugrinets-na-sud-go-pobedi-mincho-jordanov/
Екс-ракометарот на Металург Ренато Вугринец на суд го победи Минчо Јорданов

Старата гарда го цицат на Минчо, еве кај се парите :D
@Tomasino
Сам си е виновен Минчо, на толкави успеси ти да си дозволиш да не исплаќаш основни плати е резил за екипа која два пати стигна до 1/4 финале на ЛШ и неколку години важеше за една многу јака екипа од источниот блок.
А за Левов фрлаше 40 К на име оштета во златното време:confused:, и барај логика:pos:
Иако не се за жалење играчите, многу од нив зедоа добри пари од газда Минчо,додатоци, бонуси и сл, на чело со Лино нормално...
Но сепак, кога не исплаќаш основна плата нема кај да одиш.
Којзнае колку тужби му се над глава на газда Минчо, ако не се лажам Мојсо веќе има извршна пресуда во раце...
Кога ќе стигнат до извршност пресудите сметај го веќе постоечкиот долг зголемен за доста проценти на име камата на основен долг, кога ќе се пресмета камата од неколку години наназад до исплата тоа се астрономски суми+ трошоците за адвокатите, вештите лица, штом неколку години се влечкаат на суд сигурно процесните се изразени во неколку илјад(ници) евра по случај....
Сам си е виновен Минчо, имаше спремна екипа, уиграна со малку среќа се беше можно во ЛШ, сам е виновен не само за растурањето на екипата туку и за оваа ситуација, можеше да ги исплати играчите фино лепо, без судови и непотребни трошоци.
Вака ќе плати неколку пати повеќе, за џабе...
Тие пари шо ги фрли и допрва ќе ги фрла по адвокати, судови, вешти лица, извршители можеше да ги вложи во школата, барем некој друг да види ќар..

Член од
4 март 2017
Мислења
2.245
Поени од реакции
6.474
Многу работа лежи пред Брестовац во Металург, тимот нема лидер во моментот. Јагањац до некаде ја има таа улога што се однесува до офанзивниот дел, меѓутоа во одбрана е многу слаб. Токиќ и Томовски се доста константни до сега, меѓутоа крилен играч и голман не може да ја износат целата екипа на плеќи. Одбраната е буквално швајцарско сирење, Металург од 11 одиграни мечеви оваа сезона (тука го ставам и мечот од супер купот со Вардар) само на 3 има примено помалце од 30 голови!

Централниот блок не постои, не може Арсеновски со метро и девеесет да игра 3-ка, за Јагањац на 4-ка веќе спомнав што мислам. Миличевиќ ми се чини доста добар во одбрана како 2-ка, барем од она што сум го видел до сега. Лазаревски солиден исто така само како 3-ка, во оние малку моменти кога играл одбрана. Си бараат овие позиции физички доминантни и малку позрели играчи кои ќе знаат умешно да "касапат". Не знам колку ќе помогне Шпенде во дефанзива и на која позиција би играл.

Јасно ми е дека бековската линија е тенка и дека Брестовац е приморан да импровизира, меѓутоа сметам дека на Танкоски баш и не му лежи улогата да биде организатор на игра. Јагуриновски сега за сега не покажува ама баш ништо и неколку пати преходно коментирав низ форумов дека сум голем скептик за тоа како ќе изгледа во посериозна конкуренција. Ми делува многу збунето и некреативно, како да игра на памет и на сила. Најслаб од сите три десни бекови до сега.

Знам дека концептот на Металург е да се форсираат млади домашни играчи, меѓутоа мислам дека ако константно се оди на подмладување и инвестирање се помалце и помалце средства од страна на Минчо на крајот нема да остане ништо. Главната причина што Металург успева да ги прибере најталентираните кај себе е што постоеше можноста тие играчи да играат и СЕХА и ЛШ. Но, ако тимот константно тоне надоле во поглед на квалитетот, кад-тад под знак прашалник ќе падне и учеството во тие натпреварувања. Ништо чудно и оваа да им биде последна ЛШ сезона. На големо се зборува за заминување на Јагањац, ако не оваа сезона наредната ќе биде сигурно, а сега за сега нема таков играч кој е барем блиску да го замени него. Тука е и Работник кој располага со добар играчки кадар и серизоно се заканува да го земе второто место од Металург уште сезонава.

R

Rockn Roll

Гостин
Najzbunet i krajno nekreativen e samiot Brestovac a ne igracite, ednostavno kolku sto mozam da primetam ne postoi izgradena igra so konkretno dadeni zadaci...... posebno vo odbranata, timot od utakmica vo utakmica se poveke toni pa i taa spontana uigranost sto ja imaa na pocetokot opadja i preodja vo stihija i nervoza da nekazam frustracija, ne se znaet koj na kaj tera.Samiot trener vadi lev ufrla sreden bek bez konkretna zadaca, i mu veli "odi izmisli nesto" kako Andy Schmid ili Aron Palmersson da mu e vo tim, dosega vakvo nesto nemam videno i slusnato od trener so brka pobeda. Sto se odnesuva do Jagurinovski n neznam kako mozi da vlezi igrac vo duel igra ako ne so sila, kako bi povlekol igraci od odbrana ako ne vlaga na sila, gledam bez strav vleva vo duel igrai a i eden na eden no problemot e sto mu fali uste snaga i brzina(primetno kucase vo pocetokot koga vleze,verovatno ja vlece povredata), za odbrana e posiguren od drugite dvajca. Mislam deka vo bliska idnina i Serafimov i Jagurinovski ke bidat podobri od Velkovski,no ke pokazi vremeto i nivnata rabota .

Член од
5 април 2013
Мислења
3.381
Поени од реакции
6.935
Со толку млади играчи мене ми се чини малку и нереални се очекувањата за којзнае какви изданија. Настрана што во принцип и не играат толку лошо во поголем дел од натпреварите но имаа катастрофални падови од 10-15 минути во вторите полувремиња кои се стандарден знак на неискуство.

Едно е што можевме да очекуваме пред почетокот на сезоната со Кузмановски и Јагањац како главни двигатели на екипата, друго е што гледавме бев Кузмановски, трето ќе биде она што ќе го играат сега откако си замина и Јагањац.

Второто место, СЕХА и шансата за ЛШ мислам дека се изгубени сезонава, а можеби и на подолг рок. Еурофарм Работник има многу поискусна и поквалитетна екипа во моментов. Без сериозни вложувања повеќе од тоа едноставно не е можно. Металург моментално ништо чудно да има помал буџет од пола лига во Македонија, само со деца и 2 сениори странци. А и парите од Јагањац е тешко веројатно дека нешто посебно ќе сменат поучени од искуствата од минатото (пример продажбата на Талески).

Форсирање на млади наши играчи е апсолутно добар концепт, впрочем таков треба да има скоро цела лига кај нас а не само 2-3 екипи, ама тоа форсирање треба да води кон некаков напредок и одржлив концепт на развој на екипа, кој во случајот, се чини не го гледаме. Сериозна екипа која се базира на млади играчи плус по некој домашен поискусен ги чува играчите барем до 22-23 години и ги продава како развиени ѕвезди, и може постепено да стигне и до солидни резултати (најдобар пример е Целје). Металург е далеку од тоа сведен на ситуација да има повеќе тинејџери во ротација, а ако се остварат шпекулациите за Танкоски и Томовски ќе биде и полошо...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.357
Поени од реакции
16.539
Со толку млади играчи мене ми се чини малку и нереални се очекувањата за којзнае какви изданија. Настрана што во принцип и не играат толку лошо во поголем дел од натпреварите но имаа катастрофални падови од 10-15 минути во вторите полувремиња кои се стандарден знак на неискуство.

Едно е што можевме да очекуваме пред почетокот на сезоната со Кузмановски и Јагањац како главни двигатели на екипата, друго е што гледавме бев Кузмановски, трето ќе биде она што ќе го играат сега откако си замина и Јагањац.

Второто место, СЕХА и шансата за ЛШ мислам дека се изгубени сезонава, а можеби и на подолг рок. Еурофарм Работник има многу поискусна и поквалитетна екипа во моментов. Без сериозни вложувања повеќе од тоа едноставно не е можно. Металург моментално ништо чудно да има помал буџет од пола лига во Македонија, само со деца и 2 сениори странци. А и парите од Јагањац е тешко веројатно дека нешто посебно ќе сменат поучени од искуствата од минатото (пример продажбата на Талески).

Форсирање на млади наши играчи е апсолутно добар концепт, впрочем таков треба да има скоро цела лига кај нас а не само 2-3 екипи, ама тоа форсирање треба да води кон некаков напредок и одржлив концепт на развој на екипа, кој во случајот, се чини не го гледаме. Сериозна екипа која се базира на млади играчи плус по некој домашен поискусен ги чува играчите барем до 22-23 години и ги продава како развиени ѕвезди, и може постепено да стигне и до солидни резултати (најдобар пример е Целје). Металург е далеку од тоа сведен на ситуација да има повеќе тинејџери во ротација, а ако се остварат шпекулациите за Танкоски и Томовски ќе биде и полошо...
се јави на ТВ Шпенде, демек засилувањата ќе одработат тоа што се очекува од нив ??

Kajgana Shop

На врв Bottom