Од Мицубиши Електрик треба да гледаш FH35 и SF50.A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
. A od mitsu heavy ovaj model dali i e dobar, Mitsubishi SRK / SRC 50 ZS-ST bidejki heavy nekako gi izbegnuvaat ne znam zosto
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од Мицубиши Електрик треба да гледаш FH35 и SF50.A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
. A od mitsu heavy ovaj model dali i e dobar, Mitsubishi SRK / SRC 50 ZS-ST bidejki heavy nekako gi izbegnuvaat ne znam zosto
I Amber i U-Crown, so sigurnost.[DOUBLEPOST=1536485134][/DOUBLEPOST]A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
Pak ke si zemes, ne se nerviraj.Може да ја прекрстите темата во Грее македонија бев загреан за грее клима после сите прочитани коментари не ни помислувам на грее повеќе.
Колку што знам нема некоја голема разлика меѓу Електрик и Хеви, во карактеристиките. Иако се две различни фабрики, квалитетот им е сличен. Хеви се малку поробусни, електрик пософистицирани( е сеа...).A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
Голема разлика има. Поготово ако се споредат уреди со слични цени кај нас.Колку што знам нема некоја голема разлика меѓу Електрик и Хеви, во карактеристиките. Иако се две различни фабрики, квалитетот им е сличен. Хеви се малку поробусни, електрик пософистицирани( е сеа...).
Штипјани се увозници на Хевито и држат вискоки цени и не се флексибилни со попусти.
Друже, ценовната политика кај нас е грабеж. Разликата е само дали ќе те одерат скроз или само фаши ќе ти извадатГолема разлика има. Поготово ако се споредат уреди со слични цени кај нас.
Dnevna soba i kuzina spoeni se. pretezno mi e za greenje. budget 50-55kDali e 42m2 otvoren prostor ili se poveke sobi moj predlog ti e ovaa klima odlicen model od odlicen brend https://klimi.mk/product.php?id=259
Друже, ценовната политика кај нас е грабеж. Разликата е само дали ќе те одерат скроз или само фаши ќе ти извадат.
Сега не ме држи за збор ама колку што се сеќавам разликата беше околу 200 и јаче евра за модели со скоро исти карактеристики.
Плус кога им пишав на штипјани ставот им беше ако земаш земај....
Za budzet do 55.000 den Jas bi ti ja preporacal ovaa inverter klima scop pri greenje 4.9Dnevna soba i kuzina spoeni se. pretezno mi e za greenje. budget 50-55k
Види Климе, може климата за цената си е ок, ама 42 м2 нема да загрее. Од читање флаери, мала вајда. Ако сака да се загрее мора да има некоја резерва од 30 и више проценти од препорачаната површина.Za budzet do 55.000 den Jas bi ti ja preporacal ovaa inverter klima scop pri greenje 4.9
Energetska klasa A +++
Potrosuvacka na greenje 920w
Freon R32
Za centa e odlicna klima Inverter
https://klimi.mk/product.php?id=252
Vidi Jas mu preporacav i 5.5kw klima inverter konkretno ovoj model https://klimi.mk/product.php?id=259 no normalno sekoj si znate so kolkav budzet raspolaga ti za 55.000den sto bi mu preporacav koja Marka na klima .Види Климе, може климата за цената си е ок, ама 42 м2 нема да загрее. Од читање флаери, мала вајда. Ако сака да се загрее мора да има некоја резерва од 30 и више проценти од препорачаната површина.
Фалат податоци за просторот, стан ли е , куќа ли е, на кај е ориентирано, изолација, прозори? Ако е Гевгелија, тогаш може и твојава!
Za do 50k buget FAIRY5,5kw, ide so 7fan brzini, 45kg nadvoresna,EEV, greaci, R32, WiFi.Dnevna soba i kuzina spoeni se. pretezno mi e za greenje. budget 50-55k
@Klima ured sekogas dava dobri predlozi. A ako nekoj ima polosa klima ne znaci deka najmalku razbira. 150 evra plus da platis za nesto koe ke go koristis 10+ godini vredi, se razbira ako krepis finansiski. Toa e samo dobronameren predlogпојава што во последно време е доста зачестена по македонскиве форуми вклучувајќи го и овој (а доста иритира) некој бара совет мислење за одреден модел или со одреден буџет за потоа веднаш следуваат понуди кои не се ни приближно слични со барањето ни по цена ни по модел (последниов случај не е таков но пред некој ден на член ми понуди уред кој беше поскап за 150 евра),
друго ако веќе некој препорачува нешто треба да е барем сигурен во тоа што го препорачува (да има корисничко искуство или минимум да е монтер или во најлош случај продавач - а ти не си ни едното, ни другото ниту пак третото),
бидејќи во конкретниов случај како препорачуваш модел од скоро 1000 евра а користиш буџет клима вивакс за пола пари (и со што го оправдуваш изборот ? - со искуство или ?), тоа според мене ти е исто како јас возам матиз а на некој му кажувам да си земе мерцедес.
не си играјте ако немате искуство некој ќе те послуша и ќе си ја земе бељата а клима првенствено наменета за греење зема.
п.с критикава е доста добронамерна, а свани си ја како сакаш @Klima ured .
Toa sto jas imam evtina klima neznaci deka neznam da prepoznam i da preporacam odlicen brend i kvalitet na inverter klimi na kraj kraeva jas davam samo predozi koj ima finansii ke kupi kvalitet i brend klima koj ne ke zeme nesto poevtino so soliden kvalitet primer Vivax Haier Midea i dr.појава што во последно време е доста зачестена по македонскиве форуми вклучувајќи го и овој (а доста иритира) некој бара совет мислење за одреден модел или со одреден буџет за потоа веднаш следуваат понуди кои не се ни приближно слични со барањето ни по цена ни по модел (последниов случај не е таков но пред некој ден на член ми понуди уред кој беше поскап за 150 евра),
друго ако веќе некој препорачува нешто треба да е барем сигурен во тоа што го препорачува (да има корисничко искуство или минимум да е монтер или во најлош случај продавач - а ти не си ни едното, ни другото ниту пак третото),
бидејќи во конкретниов случај како препорачуваш модел од скоро 1000 евра а користиш буџет клима вивакс за пола пари (и со што го оправдуваш изборот ? - со искуство или ?), тоа според мене ти е исто како јас возам матиз а на некој му кажувам да си земе мерцедес.
не си играјте ако немате искуство некој ќе те послуша и ќе си ја земе бељата а клима првенствено наменета за греење зема.
п.с критикава е доста добронамерна, а свани си ја како сакаш @Klima ured .