Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
. A od mitsu heavy ovaj model dali i e dobar, Mitsubishi SRK / SRC 50 ZS-ST bidejki heavy nekako gi izbegnuvaat ne znam zosto
I Amber i U-Crown, so sigurnost.[DOUBLEPOST=1536485134][/DOUBLEPOST]
Може да ја прекрстите темата во Грее македонија бев загреан за грее клима после сите прочитани коментари не ни помислувам на грее повеќе.
Pak ke si zemes, ne se nerviraj.

A amber i u-crown? Tie se poskapi od hansol
. A od mitsu heavy ovaj model dali i e dobar, Mitsubishi SRK / SRC 50 ZS-ST bidejki heavy nekako gi izbegnuvaat ne znam zosto
Колку што знам нема некоја голема разлика меѓу Електрик и Хеви, во карактеристиките. Иако се две различни фабрики, квалитетот им е сличен. Хеви се малку поробусни, електрик пософистицирани( е сеа...).
Штипјани се увозници на Хевито и држат вискоки цени и не се флексибилни со попусти.

Колку што знам нема некоја голема разлика меѓу Електрик и Хеви, во карактеристиките. Иако се две различни фабрики, квалитетот им е сличен. Хеви се малку поробусни, електрик пософистицирани( е сеа...).
Штипјани се увозници на Хевито и држат вискоки цени и не се флексибилни со попусти.
Голема разлика има. Поготово ако се споредат уреди со слични цени кај нас.

Голема разлика има. Поготово ако се споредат уреди со слични цени кај нас.
Друже, ценовната политика кај нас е грабеж. Разликата е само дали ќе те одерат скроз или само фаши ќе ти извадат:(.
Сега не ме држи за збор ама колку што се сеќавам разликата беше околу 200 и јаче евра за модели со скоро исти карактеристики.
Плус кога им пишав на штипјани ставот им беше ако земаш земај....

Друже, ценовната политика кај нас е грабеж. Разликата е само дали ќе те одерат скроз или само фаши ќе ти извадат:(.
Сега не ме држи за збор ама колку што се сеќавам разликата беше околу 200 и јаче евра за модели со скоро исти карактеристики.
Плус кога им пишав на штипјани ставот им беше ако земаш земај....

UNI 24
Ги носи Хеви.
Ги носеше и Електрик ама пошо типот изведуваше со цени, Електрик му ја одзема лиценцата за продажба.
Моделите на електрик секаде во светот се иста цена.
Варијација на даноци, државни стапки итн.
ЕПЛ бизнис политика :)
Хеви УНИ 24 ги продава основните модели по цени од 70.000 и плус денари.
И верувајте или не, Штипјани се стрижат како риби на суво.
Чаршиски муабет и скоро сите имаат мизерни средно-ниско класни Хеви модели платени по 74.000 денари плус.

Електрик дали 3-4 јца имаат кај нас во Штип.
Но штом има прости офци за стрижење, нека стрижи.

Аналогна на FHVE е SRC-ZSX, ако прашаш во УНИ 24 за таа клима и цена, те убедуваат дека не чини, нема потреба, тој ќе ти предложи клима, ако го прашаш што е SCOP, те гледа како теле.
И ќе ти ували некоја src-zs или уше постарите модели за 70-80.000 денари.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Za budzet do 55.000 den Jas bi ti ja preporacal ovaa inverter klima scop pri greenje 4.9

Energetska klasa A +++

Potrosuvacka na greenje 920w

Freon R32
Za centa e odlicna klima Inverter
https://klimi.mk/product.php?id=252
Види Климе, може климата за цената си е ок, ама 42 м2 нема да загрее. Од читање флаери, мала вајда. Ако сака да се загрее мора да има некоја резерва од 30 и више проценти од препорачаната површина.
Фалат податоци за просторот, стан ли е , куќа ли е, на кај е ориентирано, изолација, прозори? Ако е Гевгелија, тогаш може и твојава!

Види Климе, може климата за цената си е ок, ама 42 м2 нема да загрее. Од читање флаери, мала вајда. Ако сака да се загрее мора да има некоја резерва од 30 и више проценти од препорачаната површина.
Фалат податоци за просторот, стан ли е , куќа ли е, на кај е ориентирано, изолација, прозори? Ако е Гевгелија, тогаш може и твојава!
Vidi Jas mu preporacav i 5.5kw klima inverter konkretno ovoj model https://klimi.mk/product.php?id=259 no normalno sekoj si znate so kolkav budzet raspolaga ti za 55.000den sto bi mu preporacav koja Marka na klima .

појава што во последно време е доста зачестена по македонскиве форуми вклучувајќи го и овој (а доста иритира) некој бара совет мислење за одреден модел или со одреден буџет за потоа веднаш следуваат понуди кои не се ни приближно слични со барањето ни по цена ни по модел (последниов случај не е таков но пред некој ден на член ми понуди уред кој беше поскап за 150 евра),
друго ако веќе некој препорачува нешто треба да е барем сигурен во тоа што го препорачува (да има корисничко искуство или минимум да е монтер или во најлош случај продавач - а ти не си ни едното, ни другото ниту пак третото),
бидејќи во конкретниов случај како препорачуваш модел од скоро 1000 евра а користиш буџет клима вивакс за пола пари (и со што го оправдуваш изборот ? - со искуство или ?), тоа според мене ти е исто како јас возам матиз а на некој му кажувам да си земе мерцедес.
не си играјте ако немате искуство некој ќе те послуша и ќе си ја земе бељата а клима првенствено наменета за греење зема.
п.с критикава е доста добронамерна, а свани си ја како сакаш @Klima ured .

Последно уредено:
појава што во последно време е доста зачестена по македонскиве форуми вклучувајќи го и овој (а доста иритира) некој бара совет мислење за одреден модел или со одреден буџет за потоа веднаш следуваат понуди кои не се ни приближно слични со барањето ни по цена ни по модел (последниов случај не е таков но пред некој ден на член ми понуди уред кој беше поскап за 150 евра),
друго ако веќе некој препорачува нешто треба да е барем сигурен во тоа што го препорачува (да има корисничко искуство или минимум да е монтер или во најлош случај продавач - а ти не си ни едното, ни другото ниту пак третото),
бидејќи во конкретниов случај како препорачуваш модел од скоро 1000 евра а користиш буџет клима вивакс за пола пари (и со што го оправдуваш изборот ? - со искуство или ?), тоа според мене ти е исто како јас возам матиз а на некој му кажувам да си земе мерцедес.
не си играјте ако немате искуство некој ќе те послуша и ќе си ја земе бељата а клима првенствено наменета за греење зема.
@Klima ured sekogas dava dobri predlozi. A ako nekoj ima polosa klima ne znaci deka najmalku razbira. 150 evra plus da platis za nesto koe ke go koristis 10+ godini vredi, se razbira ako krepis finansiski. Toa e samo dobronameren predlog

Здраво, нова сум тука, на форумот и имам неколку прашања. 30 години се греам со дрва (трајножаречка печка , дабови дрва), оваа година решивме да купиме термо печка 3 (струјата ни дозволува само до 3кв) па ме интересира:
1. колку часа грее без да се пушти да дува и дали успева да ја загрева просторијата?
2. колку простор (отприлика во квадрати) може да загрее?
Поздрав

Toa sto jas imam evtina klima neznaci deka neznam da prepoznam i da preporacam odlicen brend i kvalitet na inverter klimi na kraj kraeva jas davam samo predozi koj ima finansii ke kupi kvalitet i brend klima koj ne ke zeme nesto poevtino so soliden kvalitet primer Vivax Haier Midea i dr.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom