Господ да те поживее што напиша вчера дека ако пропадне референдумот следи војна, за малку ќе се зафркнев и ќе бојкотирав, па после кој ќе се учеше на стари години со пушка да пука. Бидими поздравен.
Па гледам се заборави како СДСМ од позиција на губитници на избори дојдоа на власт.
Се заборави дека апсолутна власт беше симната од раководство на една држава. Власт инфилтрирана во сите можни општествени пори која две години се бореше со протести и опструкции.
Небаре тој пресврт го стори самата СДСМ која беше тоооолку многу способна и после 9 години опозиција одеднаш во последните 2 години се прероди и успеа да го сруши "режимот".
Дај не се силете. Ќешки Македонија да се спаси од овај референдум, и пропаѓање на договорот, јас сум прв кој ќе се радува на тоа ама гледам дека моќта на народот не функционира во оваа држава.
Од една страна имате силно меѓународно лоби кое опфаќа Цела Западна Европа и САД. Земјите со кои сме "пријатели" и према кои се стремиме да бидеме во нивни сојуз и закрила. Земји кој те уценуваат да издејствуваат меѓународен договор со кој се затвора едно прашање кое е од нивни интерес и работи во нивна полза. Решение замаскирано со одредена награда која државава треба да да добие. Со подршка од дел од владеачкото мнозинство, целиот албански фактор во државата.
И
Од другата страна. 5-600.000 вмровци/сдсмовци/патриоти/македонци/националисти/луѓе како сакате наречете ги што си ја сакаат својата држава и не сакаат да дозволат да биде обезличена
Мене знаеш како ми изгледа тоа? Давид и Голиат!
Кој фактор е Република Македонија? Стратешки, политички, воен, меѓународен.... Да беше Македонија фактор сега Груевски ќе беше на власт и ќе имавме деваливиран денар а Грујо ќе викаше да ги кршиме Ајфоните со чекан во знак на револт. И ќе повикуваше сите тешки патриоти да ја финансираат својата татковина.
Западниот фактор ти диригира бре политика према која ти треба да се движиш доколку сакаш да бидеш согласно нивните стандарди. Никој не те присилува кон НАТО и ЕУ. Ги заболе ними дали Македонија ќе влезе во нивните сојузи или не. Едноставно поставуваат услови. Доколку ги прифатите ќе видите некој бенефит доколку не ќе си тапкате во место.
Не ја гледам алтернативата. Изјавите на Мицкоски - Ако дојдеме на власт ќе издејствуваме подобар договор се еднакви на Мижи Асан ќе ти бајам, локуми паѓаат. Една едина меѓународна подршка ја нема ВМРО-ДПМНЕ ниту од левичарски ниту од десничарски партиии.
Па побогу Курц идеше на митинзи со Никола Груевски и му даваше подршка на неговите популистички кампањи. Сега истот тој Курц иде во државава и лобира за промена на капитулантски договор и членство на Македонија во НАТО и ЕУ. А ВМРО? А десничарското пријателство? Кој е со ВМРО? Иванов кого му затвараат врати и 600.000 прави патриоти. Е тоа е бастионот во одбрана.
Ама Ок Македонецот е научен да ги слави и велича поразите... Впрочем и во минатото сме тргнале со неколку члена сељандура да уриваме империја на три континенти. Ни задушиле востание, ни испотепале, силувале све што е македонско ама ако ние си го величаме тоа Како крик на истрајност и конечно покажување мадиња. И тоа е за восхит.
Не знаев за тоа, одма улетав со коментар. Сепак тоа не го намалува таквиот впечаток за нас.[DOUBLEPOST=1536239979][/DOUBLEPOST]
Ко ќе им влезе Џеда со скилови од сони 4ка што ги научил, има партал да ги направи и да ја спаси државата од непријателот.
А остај како сум истрениран на Titanfall партал ќе ги правам.