Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.962
И, доколку ги исполнува критериумите за стипендија не треба да ја добие дека е ќерка на министер ?[DOUBLEPOST=1536245062][/DOUBLEPOST]
Kако тоа од втора економија во светот, имаме народ шо нема леб да јади ?
Нормално дека не треба, имаат конфликт на интерес. Стипендиите ги дели владата а он е дел од владата. Во таа негова мила Холандија министер за ваква работа се разрешува по брза постапка.

Да не навлегувам во тоа што е гадно лицемерие цело време да гракаш дека ги подржуваш македонските студенти кои учат и живеат во бедни услови а да си ја ухлебиш ќерката со голема сума на пари дур имаш стан и семејство таму.

Мило ми е што со последниот пост на фејсбук излезе на виделина какво арогантно и егоистично гомце си е.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Нормално дека не треба, имаат конфликт на интерес. Стипендиите ги дели владата а он е дел од владата. Во таа негова мила Холандија министер за ваква работа се разрешува по брза постапка.

Да не навлегувам во тоа што е гадно лицемерие цело време да гракаш дека ги подржуваш македонските студенти кои учат и живеат во бедни услови а да си ја ухлебиш ќерката со голема сума на пари дур имаш стан и семејство таму.
не свати во сурат им плукнаа на полтроните за референдум
ги сметаат за селани за една употреба
нема ден без да се изглупираат нешто
излези да гласаш ко стока

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
не свати во сурат им плукнаа на полтроните за референдум
ги сметаат за селани за една употреба
нема ден без да се изглупираат нешто
излези да гласаш ко стока
Ова од искуство, се потсети ко ве влечеја за уши на гласање ?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Комуњарите цело време лажеа ко ѓупци. Дека штом се реши спорот за името поканата за членство во НАТО ќе биде по автоматизам и утре ќе бидеме дел од НАТО. Овдека е суштината што и ако помине референдумот членството ќе биде дури во 2020. Така кажа и самиот Пендароски. Значи цело време лажеа денес ако се реши спорот утре сме во НАТО. Испадна голема лага како и секогаш бидејќи станува збор за 2020 а можеби и повеќе. А велеа одма автоматски ќе се влезе...:tapp:
Затоа уште повеќе причина да бојкотираме и ај чао

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ова од искуство, се потсети ко ве влечеја за уши на гласање ?
јас лично немам гласано од 2004 мислам беше а за уши влечење ќе треба да ги споредиме за да утврдиме
мамузите арни?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Јас не сум одлучил за што и дали ќе гласам, сум за ЕУ и НАТО ама сум против договорот...а од друга страна ми е страв дека може да ме уценуваат ако не гласам. Во основа сум неопределен најверојатно 5 до 12 ќе се решам. Сите опции ми се на маса, бојкот, за, против и неважечки.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
https://www.amazon.com/Manage-Slaves-Marcus-Sidonius-Trilogy/dp/1781252521#[DOUBLEPOST=1536246495][/DOUBLEPOST]
Јас не сум одлучил за што и дали ќе гласам, сум за ЕУ и НАТО ама сум против договорот...а од друга страна ми е страв дека може да ме уценуваат ако не гласам. Во основа сум неопределен најверојатно 5 до 12 ќе се решам. Сите опции ми се на маса, бојкот, за, против и неважечки.[/Q
и така и така ќе ти го спопикаат извини ама така е онај момент кога на некој твоето работно место ќе му се допадне пак ќе леташ а вака

Член од
17 август 2011
Мислења
10.400
Поени од реакции
18.556
Dimitrov mesto da pokaze malce skromnost so ogled na toa od koja drzava doagja i pod koi uslovi (finansiski) zivee Golem del od narodot toj uste cinicno go brani podarokot vo iznos od 40.000 dolari. Roditeli vo Makedonija na sve kratat i prodavaat imoti za da im ovozmozat na decata da studiraat za da imaat podobra idnina. Ete Dimitrov imal stan vo Holandija po informaciite sto se vrtat sigurno vredi nekolku pati poveke od stipendijava. Oti ne go prodava stanot za da mu ovozmozi na ubertalentot da studira?

Ako veke javno se pojavuva neka objasni javno, koi ocenki ima cerkamu, kako uspea da se zapise na toj fakultet i sto ke studira. Za taa suma mozeme da ocekuvame tie informacii da bidat javni. Ima ogromni talenti vo Makedonija bez uslovi da go finansiraat nivnoto dopolnitelno obrazovanie. Zatoa treba da se znae, dali ovaa ke studira nesto korisno ili nesto onaka radi reda, filozofija na primer (se izvinuvam na site filozofi)? Zatoa sto za takvi predmeti zalno e da gi frlame parite ko i onaka potoa nema da bide korisna za opstestvoto.
Ова е донесено од претходната влада.
Доколку си примен на топ 100 универзитети по шангај, владата дава одредена сума како стипендија. Условот е после дупло од годините што си студирал да работиш во Македонија ( доколку не се вратиш ја враќаш сумата х10). Така да нема што за таа сума да бидат информациите јавни, факултетот си има критериум и очигледно го исполнила. Што е корисно за студирање вајда размислиле коа го донеле законот.
Сите што се примени ја имаат добиено стипендија, знам бидејки иам 4ца колеги што отидоа вака лани.

Е сеа дали е морално да земе толку пари, дека веќе е богат тоа е друг муабет. Ама кој од вас би дал 40 000 евра од џеб ако може да ги земе по закон бесплатно?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.434
Еј а какви коментари има на тој фејк твитот од ќерка му на Димитров :ROFLMAO:

Еден и пишал kurvice :D
Мене лично поодвратни ми се коментарите на фв постот на Димитров. Ние сме светски прваци во пушење сосе голтање.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Ова е донесено од претходната влада.
Доколку си примен на топ 100 универзитети по шангај, владата дава одредена сума како стипендија. Условот е после дупло од годините што си студирал да работиш во Македонија ( доколку не се вратиш ја враќаш сумата х10). Така да нема што за таа сума да бидат информациите јавни, факултетот си има критериум и очигледно го исполнила. Што е корисно за студирање вајда размислиле коа го донеле законот.
Сите што се примени ја имаат добиено стипендија, знам бидејки иам 4ца колеги што отидоа вака лани.

Е сеа дали е морално да земе толку пари, дека веќе е богат тоа е друг муабет. Ама кој од вас би дал 40 000 евра од џеб ако може да ги земе по закон бесплатно?
Ubo vikas, moralot e problemot. Vo drzava kade politicarite zemaat pogolemi patni troskovi od plata jasno e sto e problemot. Dimitrova mozet gi ispolnuva uslovite, ne znam, neka pokazat javno oti cisto se somnevam zatoa sto Makedonija ne e Finska ili Norveska na primer za da bideme sigurni deka sve e ok. Pak ke recam od moralni pricini ili da ne bide negativno vo javnosta, kako sega, mozese da odbie da gi zeme parite. Ili da gi zeme i da donira del. Ili da odbie i javno da kaze deka ne i trebaat ete i dobar PR ke imale. Ama alcnosta i da se capne nesto e pogolema nego vrednosti i Moral. Ete neka kaze sto ke studira da znaeme dali e korisno. A toa deka ke se vrati vo Makedonija ne ni se somnevam, gore pisav. Takvi likovi cel zivot nemaat vlozeno trud vo nesto zatoa sto Mama i tato sreduvaat za niv. Taka i na ovaa ke i najdat rabota od ko ke se vrati od setanje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom