Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Да праќаат учители :D Тоа тука нема доволно по училиштата, ќе праќале од државата во Германија за да се учи јазик кој со договорот потпишан нема ни да постои :D

Еве, државата да одвојува годишно милион евра за да прати 10 учители (карикирам со цифри) по бел свет, наместо да реконструира училиште и да вработи (а не како пички да им даваат договор на дело на партиски куродрвци) просветни работници во Македонија. Абе во кое време живеете вие таму, напредни едни низаедни? Свесен ли си што пиша? :pos::pos::pos:

Да се праќале учители :D:D
Те читам и знам колку си напреден. Македонскиот јазик е еден од столбовите на нацијата која не поврзува без оглед на вера и потекло. Во Југославијата добра пракса беше да се пратат учители по светот за децата од иселениците да го научат Македонскиот јазик. Тебе ти е смешно можеби и ти изгледа како научна фантастика ама ете ја 8 години имав дополнително Македонско школо во Германија еднаш неделно и научив и јазик и историја и други работи за мојата татковина. Благодарен сум што имав таква можност и би сакал и други деца да ја добијат таква шанса.

Ако ти изгледа ова смешно имам пријатели Грци имаа овде цели паралелки и одеа три пати неделно дополнително на грчко школо. Смешки.

А за тоа дека Македонија нема учители не верувам дека е така. Знам даскали за кои нема работа ама не се партиски војници можеби затоа.

Муабетот ми беше тие пари и оние 40 000 за Димитрова можеа да се искористат за добри цели ама ете дијаспората е крива за катастрофалните училишта.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.493
Поени од реакции
5.586
Комуњарите цело време лажеа ко ѓупци. Дека штом се реши спорот за името поканата за членство во НАТО ќе биде по автоматизам и утре ќе бидеме дел од НАТО. Овдека е суштината што и ако помине референдумот членството ќе биде дури во 2020. Така кажа и самиот Пендароски. Значи цело време лажеа денес ако се реши спорот утре сме во НАТО. Испадна голема лага како и секогаш бидејќи станува збор за 2020 а можеби и повеќе. А велеа одма автоматски ќе се влезе...:tapp:
Па мора сите 29 членки во нивното собрание да изгласаат дека не примаат во НАТО. Значи до летото 2019та треба да се заврши тој процес. Убаво си кажа Пендаровски само што морате тука да ги извртувате сите работи.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Зошто си го трошиш времето со лик кој воопшто не ни постои? Значи само му даваш причина да пишува тука. Ликов не постои значи, некој кој има слободно време си прави смешки тука, колку сака нека звучи глупаво ама не е првпат ниту последен пат некој да прави дупли никови чисто онака за забава, а некои се правеле и со некаква цел. Тој што го цитираш цело време едно исто зборува, значи не одговара тоа што ќе го прашаат туку си тера едно само, да бил програмер ќе знаел нешто за тоа, ете има тема на форумов прашај го што сакаш од таму и ќе видиш дека врска нема. Никој не го игнорира бидејќи никој не верува дека е дупли ник, што е трагично.
Ех.. што ти прават 12,000 денари плата.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Те читам и знам колку си напреден. Македонскиот јазик е еден од столбовите на нацијата која не поврзува без оглед на вера и потекло. Во Југославијата добра пракса беше да се пратат учители по светот за децата од иселениците да го научат Македонскиот јазик. Тебе ти е смешно можеби и ти изгледа како научна фантастика ама ете ја 8 години имав дополнително Македонско школо во Германија еднаш неделно и научив и јазик и историја и други работи за мојата татковина. Благодарен сум што имав таква можност и би сакал и други деца да ја добијат таква шанса.

Ако ти изгледа ова смешно имам пријатели Грци имаа овде цели паралелки и одеа три пати неделно дополнително на грчко школо. Смешки.

А за тоа дека Македонија нема учители не верувам дека е така. Знам даскали за кои нема работа ама не се партиски војници можеби затоа.

Муабетот ми беше тие пари и оние 40 000 за Димитрова можеа да се искористат за добри цели ама ете дијаспората е крива за катастрофалните училишта.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Мене ми е смешно не затоа што не сакам да се знае македонскиот јазик, мене ми е смешно што еве и сам, споредуваш време во Југославија (не знам во кој универзум оваа Македонија може да се спореди со таа Југославија) и споредуваш Грција (исто, не знам во кој универзум може да се спореди Грција со Македонија а ние да излеземе понапредни и помоќни). Да, би сакал, само пред тоа има една милијарда работи кои мора да се средат прво во нашава држава, па да почнеме да се грижиме за исселениците.

Пак си праиш филмови, дијаспората не е виновна за неплатени сметки, дијаспора не е виновна за лошо образование, дијаспората не може и не треба да се смета за виновна за нешто што ние, жителите на оваа држава можеме да реагираме и да го иссправиме. Не сте вие виновни што Грујо беше 12 години на власт. Не сте вие виновни што сеа есдеес куродфрци ми објаснуваат по фб дека Македонија треба да смени име, не сте виновни ни што таквите што објаснуваат правни аспекти (членови на владеачкава сегашна) немаат завршено ни 3та средно.

Јас лично никогаш немам кажано, нит помислено дека дијаспората е за нешто виновна и искрено мислам дека нема основ да се смета за таква.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ај што е ќерка на Димитров па 40k$ стипендија?
Да не студира квантна физика?
Тие се навикнати од мали да им е се средено „од државата“ и тоа на „висока нога“. Мислиш дека Димитров е пикнат во државните институции преку конкурс, па го бодувале како најспособен? Не бе.. се тоа оди од колено на колено. За девојчево тие 40к$ се колку да не мизерува, ситница.[DOUBLEPOST=1536235349][/DOUBLEPOST]Столтенберг: Ако го имплементирате договорот за името, ќе станете земја-членка на НАТО

Ова може и паралела да повлече:

Директор на кандидатка: Ако легнеш со мене, ќе бидеш вработена.
[DOUBLEPOST=1536235796][/DOUBLEPOST]Читам биографија на пратеничката МАРИНЕЛА ТУШЕВА:
Член на СДСМ. Професор по одделенска настава. Магистрант на меѓународна политика.
Професор по одделенска настава (учителка, знаењето е Зоки Поки, соседи на Р. Македонија, 7+9=16...), а магистрира меѓународна политика. Боже боже... Мажот и Бојан Маричиќ од анонимус поставен на врвни функции, преговарач за името. Е па стручњаков испреговара за името... „свака му час“.

Е па пријатели.. ова е она што го „трубам“ со години. Со деца држава не се прави. Откако Бранко стана премиер на 27 години, со малку исклучоци, се деца се вртат на позиции за кои е потребно барем 50-годишно животно искуство, многугодишно професионално искуство соодветно на потребите.

Маринела учителка, магистрант по меѓународна политика. И во Собранието е член на такви комисии. Па магистратурата не треба да и биде професионално призната. Не е соодветна на нејзиното примарно образование (факултет).

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Леле, после ВМРО биле сељаците, а овие елитата :facepalm: После пенкалото и ова со улицава, којзнае за каква циганарија не смета Столтенберг.
Пo тaткo му е крстенa,не пo oвoј пoмлaдиoв,a вo чест зa пoмoштa пoсле зaмјoтресoт

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Не велам дека во некои случаи нема доза и на политика, но еве од правен аспект да ја видиме суштината на делото за кое се товарат Груевски и компанија во случајот тенк.
А колку дози политика имаше за амнестијата на Зајко во случајот евро мене евро на Вицто?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Mалава од Димитров уште оштра на јазиче вика умрете хејтери ќе студирам со ваши пари.
Така на твитер се изјаснила.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Mалава од Димитров уште оштра на јазиче вика умрете хејтери ќе студирам со ваши пари.
Фејк мислaм декa е,не верувaм декa е тoлку хрaбрa
Screenshot_2018-09-06-13-58-25.png
Сo други збoрoви oвa е тoчнo иaкo не гo нaпишaлa,буквaлнo мoчaaт пo нaрoдoт

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Ми се чинеше бизарно кога во С.Кореа смртна казна се извршуваше со стрелање со базука, ама...

B

Bafra

Гостин
Леле, после ВМРО биле сељаците, а овие елитата :facepalm: После пенкалото и ова со улицава, којзнае за каква циганарија не смета Столтенберг.
А зашто па ова циганарија .... сепак за разлика од "моќната" бескорисна ЈНА, татко му кога било најтешко помогнал. Што е толку лошо ова со улицава :toe: . Можеби на Охридско езеро да му отстапале некоја куќа ќе беше покул :cool: .

Тоа со пенкалото не знам што било, а дека сме циганарија уште од аеродром се заклучува.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А колку дози политика имаше за амнестијата на Зајко во случајот евро мене евро на Вицто?
Тоа е се чисто. Судот најпрофесионално ја заврши работата и донесе правилна ослободителна одлука. Дури... оние што поднеле тужба од обвинителство нека бидат среќни ако Заев не ги тури в затвор. А оние што снимале, нека се среќни што се живи. Сепак, ова е демократска власт, не се осветува толку брутално. Барем не секому.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom