Најекономично греење и ладење

Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
и си и не си во право, сега ќе ти кажам зошто, ај кажи каде и кога еднаш си видел неото да се декларира (рекламира) како нај ефтино и нај квалитетно нешто - јас не сум сретнал никаде,
туку тоа е буџет бренд кој или ќе ти се погоди или не ама колку пари и толку музика,
верувам дека и со грее е исто тоа што иритира е погоре напишаното со манипулациите а не дека се полоши или подобри од другите сите се преваранти и како што пишав пред некој пост да бефме нормална држава скоро сите увозници, продавачи ќе лапаа дебели казни за манипулации со купувачите од ( извртување на декларирани карактеристики, квалитет на производот преку лажни попусти па до сервис) ама не сме.
Да се рекламираше и Нео пред повеке години на акции во Техномаркет како bestbay и на ТВ и на флаери.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Здраво дечки, може да ми кажете како се викаат тие сум видел во новите станови монтираат пример во секоја соба има по една единица како клима ама не на ѕидот горе туку долу на подот се монтирани,и со нив се грее и лади а тие работат сите 3 пример ако имаш во 3 соби сите се на една надворешна единица. Незнам како се вика тој систем на клима, викаат дека се многу добри за греење и економични,ако имате информација пишете исто и дали се скапи за монтажа во однос на обичните клима уреди, пример што цена од прилика би било да се монтираат во 3 соби

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Член од
25 март 2018
Мислења
17
Поени од реакции
6
Posto nikoj ne dade predlog za 5,5 kw,mozi ne smee da se reklamira ovde nekoj brend da prasam za ovaj model Mitsubishi MSZ / MUZ-SF50VE ako mozi nekoj da kazi dali e dobar, plusovi i minusi... Ili nekoj drug predlog. Fala

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Posto nikoj ne dade predlog za 5,5 kw,mozi ne smee da se reklamira ovde nekoj brend da prasam za ovaj model Mitsubishi MSZ / MUZ-SF50VE ako mozi nekoj da kazi dali e dobar, plusovi i minusi... Ili nekoj drug predlog. Fala
Kakov prostor mislis da grees e najbitno da kazes, kvadratura izolacija....
Taa sto ja spomna ladi so 5kw a gree so 4kw...stanlio i olio model, nadvoresna ogromna so vnatresna minijatura.
Drug predlog ke imas zavisno od prostorot, ako e prostorot mal za 5,5ka verovatno soveti ti delel monter sto montira Fuego i Vivax

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.499
Поени од реакции
11.461
Здраво дечки, може да ми кажете како се викаат тие сум видел во новите станови монтираат пример во секоја соба има по една единица како клима ама не на ѕидот горе туку долу на подот се монтирани,и со нив се грее и лади а тие работат сите 3 пример ако имаш во 3 соби сите се на една надворешна единица. Незнам како се вика тој систем на клима, викаат дека се многу добри за греење и економични,ако имате информација пишете исто и дали се скапи за монтажа во однос на обичните клима уреди, пример што цена од прилика би било да се монтираат во 3 соби

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
мулти сплит систем
вака грубо од нискобуџетниве брендови би те фатило околу 2000е со монтажа
повеќето преферираат да земат три инвертери

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
6 јули 2018
Мислења
203
Поени од реакции
199
Кај мене ја монтираа пред нецел месец.

Нешто под 40 квадрати, лади убаво (иако мислам дека речиси сите ладат).

Кога ќе дојде оваа зима, ќе можам да кажам како сум задоволен.

Иначе да, надворешната е огромна (што е добар знак).
А внатрешната е 80цм.

Ваљда Strelec ќе има аргумент зошто е недостаток тоа што внатрешната не е голема. (мојата логика е дека надворешната грее а внатрешната го внесува внатре топлиот воздух).

И да грее со 4,2kw кога надвор е -10 степени.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Изборот ти е одличен.

А внатрешната е 80цм.

Ваљда Strelec ќе има аргумент зошто е недостаток тоа што внатрешната не е голема. (мојата логика е дека надворешната грее а внатрешната го внесува внатре топлиот воздух).

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207

Kaj nas.lg.nema.nikakva servisna podrska.
Filter im barav se cudea sto e toa.

А внатрешната е 80цм.

Ama na -15 ima samo 3.4kw isto kako i SF42

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Nadvoresnata e ko termo pecka ili regalce
Ovaa na fasada na zgrada bas taka i izgleda, dozvola od kukjen sovet treba za da se zakaci :)
regal.jpg

Член од
6 јули 2018
Мислења
203
Поени од реакции
199

Kaj nas.lg.nema.nikakva servisna podrska.
Filter im barav se cudea sto e toa.
Ama na -15 ima samo 3.4kw isto kako i SF42
и?
што би одбрал ти да грее повеќе од 3,4kw на -15 степени? без одговор од памфлет туку со бројки од еуровент.

Nadvoresnata e ko termo pecka ili regalce
Ovaa na fasada na zgrada bas taka i izgleda, dozvola od kukjen sovet treba za da se zakaci :)
Прегледај го приврзокот 196353
Еве ја кај мене

Ima golemo i golemo
Ovaa za razlika od site 5,5ki ima nepriroden oblik, kako kocka e napravena i zatoa e bezvezno previsoka.
Lugeto treba da znaat sto ke dobijat i deka moze da imaat problem so montaza
Што според тебе добив/изгубив?
мојата е 880*840 а амберот е 790*980.

Како одговор на претходниот кој праша за SF50VE, јас пред да се информирам лаички од прва бев одлучен да земам Амбер Нордик.
Кога видов дека спецификациите од производителот (ГРЕЕ) е тие на кои треба да се верува, Амберот е добра клима но за разлика сите докажани брендови кои имаат Eurovent ја избрав SF50VE зошто купувам и знам што купувам.

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom