Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој направено семинарска за 6ка по предметот електронска и мобилна трговија?

Кои се условите за упис на втора година ?

Сакав да се запишам оваа година НА ФИНКИ но,во последен момент слушам дека финки било хаос во моментот.Професорите многу не се залагаат за студентите пошто сите се со приватни фирми.Сакам да слушнам мислења од некој што е запишан на ФИНКИ.Дали е добар избор?

Сакав да се запишам оваа година НА ФИНКИ но,во последен момент слушам дека финки било хаос во моментот.Професорите многу не се залагаат за студентите пошто сите се со приватни фирми.Сакам да слушнам мислења од некој што е запишан на ФИНКИ.Дали е добар избор?
Добро си слушнал, катастрофа од факултет, организација.... Од цел наставен кадар, има само 4-5 квалитетни професори што се залагаат да те научат. Од асистентите само еден би го ставил на таа листа. Но, на крај дипломата ќе ти вреди иако знаењето што ќе го стекнеш ќе биде ептен минимално.

Зошто нема да погрешиш ако се запишеш на ФИНКИ? - Заради преголемиот број на студенти што се запишуваат и ќе стекнеш огромен број на нови пријатели што утре најверојатно ќе ти бидат колеги на работа, па дај Боже и ортаци :)

Точно е дека финки си има свои проблеми, ама во Македонија, подобар факултет за информатика нема да најдеш. Јас би му дал шанса, ке си најдеш друштво што ти одговара, со нив полесно ке ти биде. :D

Здраво луѓе. На 30/31 Август е уписот за годинава на ФИНКИ и гледав потребни документи за предавање видов државјанство и извод од матично. Дали треба нов извод да се вади или доволен е тој што си го имам зошто и за во средно другари ми збореа треба нов а уствари не требаше. Е сеа за државјанство изгледа ќе треба да се вади зошто немам ја таков документ, едино што пишува македонско државјанство на личната карта.

Здраво луѓе. На 30/31 Август е уписот за годинава на ФИНКИ и гледав потребни документи за предавање видов државјанство и извод од матично. Дали треба нов извод да се вади или доволен е тој што си го имам зошто и за во средно другари ми збореа треба нов а уствари не требаше. Е сеа за државјанство изгледа ќе треба да се вади зошто немам ја таков документ, едино што пишува македонско државјанство на личната карта.
Извади си од полиција, јас вадев.

Реално има некоја голема разлика меѓу смеровите ?
Зошто некако ми изгледа како истите предмети да се вртат на сите смерови, па прашањето ми е дали има некоја голема промена, на пример ако си на еден смер не можеш да се посветиш на некоја насока и сл.

Kolegi/koleski :) da prasam , sakam da se nasocam kon DevOps ,dali ima predmeti na finki sto se korisni da naucis kako da "baratas" so serveri,monitoring,bezbednost i sl? I ako da,koi se?

Дали како студент на ПЕТ ќе можам да го земам Напредно Програмирање како изборен предмет и која е веројатноста со молба да ми го одобрат Веројатност и Статистика без претходно слушање на Калкулус1?

Дали како студент на ПЕТ ќе можам да го земам Напредно Програмирање како изборен предмет и која е веројатноста со молба да ми го одобрат Веројатност и Статистика без претходно слушање на Калкулус1?

Можеш да запишеш предмети од други смерови.

Сигурен си дека сакаш веројатност и статистика да го запишеш? Многу студенти од други смерови се префрлаат на ПЕТ баш поради ВиС

Дали ФИНКИ е толку просперитетен како што го фалат со работа по дипломирање и висока плата? Или додека завршиме за 4-5 год. ќе биде лоша ситуација за барање работа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom