Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Препорака за сервисер на аудио опрема од Скопје - појачало и звучници?

вака имам едно прашање, читав и тука на темава и настрана и што разбрав разбрав ама не доразбрав до крај па да си прашам дали на авто радио со овие карактеристики

може да ги поврзам овие звучници

без да изгори радиото за звучниците многу не се секирам.
однапред фала

вака имам едно прашање, читав и тука на темава и настрана и што разбрав разбрав ама не доразбрав до крај па да си прашам дали на авто радио со овие карактеристики

може да ги поврзам овие звучници

без да изгори радиото за звучниците многу не се секирам.
однапред фала
може бе оти да не . 8 ома се звучниците, нема проблем за радиото.

фала ти :) , моќноста ми беше проблем бидејќи се многу послаби звучниците од радиото
За да немаш проблеми...најдобро е звучниците да се барем 2:1 во однос на појачалото, а ако не ќе си го пушташ појачалото до онаа граница за која мислиш дека е адекватна на звучниците. Значи никако од половина нагоре

фала ти :) , моќноста ми беше проблем бидејќи се многу послаби звучниците од радиото

радиото дава 17 вати на 4 ома, на 8 ома дава помалку, најверојатно 12-14 вати. звучниците се 12 вати така да ок е и до крај да пуште.

Здраво нов сум на темава и не се разбирам многу, сакам да купам систем домашен за музика и на тв да го поврзам ми го предложија овој само незнам дали е добар или не ако има некој по искусен во тие работи да ми објасни добро лошо и така :)
http://www.lg.com/uk/speakers-sound-systems/lg-CJ87

Фала многу...

Здраво нов сум на темава и не се разбирам многу, сакам да купам систем домашен за музика и на тв да го поврзам ми го предложија овој само незнам дали е добар или не ако има некој по искусен во тие работи да ми објасни добро лошо и така [emoji4]
http://www.lg.com/uk/speakers-sound-systems/lg-CJ87

Фала многу...

Јас би бирал саудбар тамам да се поврзуваш со ТВ-то и имаш опции и со УСБ приклучок одделно од ТВ-то и да си слушаш какви омилена музика и згора на тоа го има и сараунд ефект со ТВ-то филмови и прпорачливо е 5.1 звучки СОНИ и чини околу 14.000 денари подобро здравје

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Дали може да ми дадете број ако знаете некој што изнајмува аудио опрема односно звучници и појачало за мали настани како журка за нова година конкретно?

Можи помош?
Имам Харман Кардон HK 680 и Jamo E7 Subwoofer. Го поврзав вуферот на амп (нема излез за суб па го ставив на pre out).Звукот е слаб. Кога го ставив на Tape out згрми. Проблем е што морам да го појачувам директно преку вуфер а на преку појачало. Еве и слики од задните плочи. 1 рца х 1 рца(појачало вика дека е моно). Помош??? ☺

https://www.fein-hifi.de/images/product_images/original_images/hk680spurg

http://78.img.avito.st/640x480/2197779578.jpg

Благодарам ☺

препорака за звучници за лцд телевизор, нешто поефтино ама добар и моќен звук да вади, можи 2.0, 2.1 или еден звучник
Имам 5.1 сараунд ама бош фирма е и лош звук вади
бај де веј телевизорот нема стандарден аудио излез туку е инфраред порт па користам инфра кабел со конвертер, па не знам дали на тоа ќе се губи јачина и квалитет на звук

препорака за звучници за лцд телевизор, нешто поефтино ама добар и моќен звук да вади, можи 2.0, 2.1 или еден звучник
Имам 5.1 сараунд ама бош фирма е и лош звук вади
бај де веј телевизорот нема стандарден аудио излез туку е инфраред порт па користам инфра кабел со конвертер, па не знам дали на тоа ќе се губи јачина и квалитет на звук
не е инфраред туку оптички аудио. колку е тоа поефтино?
некои активни „компјутерски“ звучници можеби би ти влегле во буџет

Појма немам од ваква опрема па ако може некој совет да ми даде. Philips spa 5300 (звучници) или LG SJ2 (саундбар) е подобар избор за поврзување на компјутер? За саундбар-от немам ама баш никакви знаења, ни предности ни недостатоци. Дали воопшто е добра идеја да се врзува на компјутер (и дали е воопшто можно)? Или друга идеја за озвучување....?

Малку да ја размрдаме темава.
За слушање музика и гледање филмчиња веќе две години користам ЈАМО HCS 626 спарени со Денон AVR-X540BT и ТВ Сони KDL-43W805C

Не е нешто кој знае колку екстремно но е задоволително за по дома. DSC_0130.JPGDSC_0135.JPGDSC_0153.JPGDSC_0139.JPGDSC_0140.JPGDSC_0141.JPG

За да немаш проблеми...најдобро е звучниците да се барем 2:1 во однос на појачалото, а ако не ќе си го пушташ појачалото до онаа граница за која мислиш дека е адекватна на звучниците. Значи никако од половина нагоре

Да; препораката за појаки звучници во однос на засулувачот е чисто превентивна, за да не липсаат звучниците ако засилувачот е начелно појак од нив па оттаму доаѓа и препораката за купување појаки звучници а послаб засуливач, како и пуштање на засилувачот на не повеќе од 50% од неговата сила, оти после таа граница, засулувачот влегува во „клипинг„ односно пропорционално/прогресивно засилување, без контрола, од што звучниците лесно прегоруваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom