Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
@Botko јас сум тој Бафра кој членот со кој разменуваш реферати ти кажа да не ме мењаш. Бидејќи по не знам кој пат ме повикува внукот на првборец , а ме замоли да го игнорирам (ем те моли да го игнорираш ем те повикува :tapp: ) па морам да те предупредам да внимаваш како се однесуваш со таков интелектуалец. Гледаш те кај Мики те праќа, те ваков си бил, те онаков, па Бафра ова она итн итн.

Дечкото се гордее што дедо му ги избркал Германците, а сега со сета сила запнал да биде слуга на Германците преку ЕУ. Сам има кажано дека Берлин е центарот за Балканот

Многупати тврдел дека социјализмот е убава ствар, дека левичарските партии се најдобрто нешто итн итн. Кога му кажуваш дека системот не дупи, администрација (вклучително со судии, мвр, дбк, ЈО/СЈО), го уништува општеството и треба што помала моќ да им се дава, се исмејува, навредува, нормално без контрааргументи да сподели. Најмногу критики има против системот, ама за жива глава не прифаќа промени. :facepalm:
А не знам како му се испуштило следново:

со што административната машинерија (која ја дупи и умира оваа земја и за која сите работиме)
Исто бил против менување името, ама сепак ќе иде да гласа ЗА.
Најверојатно дали страв да не го исклучи од тестамент дедо му или од почит према, па строго ќе се придржува до нешто во кое и самиот очигледно не верува. Ако има лична корист ашколсум, ама ако нема, тогаш :confused:.

Плус имал огромна библиотека по дома, па треба многу да си начитан за да го разбереш или пак нешто друго е во прашање :toe: .
Тој се смета да е како кралица од флиперите. Ако го поминеш т.е. се здобиеш со негово одобрение, тогаш значи вредиш, кажува кој е глуп, кој небањат, кој сендвич итн. Е сега од каде сам си дал таа улога, тоа треба да се испита. Најверојатно некој психијатар или па неговиот форумски доктор @kano нешто го испуштил од раце.

А тоа што неславно сум пливал во политичките теми, за мене тоа е позитивна работа. Политиката е за неспособни створења, посебно за неуспешни адвокати, лицемерни ликови, ликови кои денес едно кажуваат, се колнат во фамилии, а утре спротивното го прават.

После Велковски, баш да видиме дали Маленко ќе си даде оставка или правилата се исти: нула одговорност, безгрешни и незаменливи.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Ова со комарците е најдобар спин и секоја чест на тој што му текна тоа. :icon_lol:

S

silmarillion

Гостин
И Шупаковиќ овај Шапуриќ или шо би рекол Заев, Шапутовиќ да не го забораиме со скандалот и бришењето на име од одбори и извештаи
Тоа е таа пост ЈУ клапа на паразити и шлепање на стара "слава" и пунење џебот у време транзиција. Неуништиви се ко лебарки.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Изедначени во рејтинг дпмне и сдсм. Им се стопи предноста на сдсм од 6% што ја имаа пред пола година. Практично дел од тие граѓани што гласале за сдсм со цел да падне Груевски или биле неопределени а сега се против Договорот, се приклонуваат кон Дпмне.

Одобрувањето на Договорот кај етничките македонци стои катастрофално со 20% разлика во корист на Против. Вкупно граѓаните кои што се против Договорот се побројни.

Мој впечаток иако е рано да се прогнозира е дека Против ќе победи на референдумот доколку се излезе да се гласа. Тоа во голема мера зависи и од тоа како ќе се постави дпмне. Они мора што е можно побрзо да излезат со став за да почне да се гради позицијата. Многу работи зависат од тоа како ќе ја водат кампањата и дали ќе ги погодат суштинските прашања. Доколку вака играат млитаво, тоа само оди во корист на Сдсм.

Доколку се гласа, мислам дека големо мнозинство од македонците ќе гласаат Против и нема да дозволат да бидат надгласани од мал број на македонци заедно со албанци, цигани и други малцинства кои кур ги боли како ќе се вика државата.
Било каква аналзиа е излишна кога жмро или чисто калкулира или пак свесно одработува во моментот. Да не би било така досега ќе кажеа дека се категорично против овој понижуваки документ кој некој го нарекува договор, и во моментот единствено правиме процена како ќе ја спречиме неговата реализација итн...без ова секоја анализа што би било кога би било е џабе.

Ова оди во пакет со законот за албанизација, кој пак е само уште еден чекор кон проектот наречен МКД-Швајцарија на Балканите. Под Швајцарија се подразбира пред се губење на МКД како национална земја, пошто ние нели сме МКД синдром т.е швајцарци/белгијци, покрај ова доаѓаат сите останати пиздарии притоа без поубавите работи како подобрување на животен стандард и сл. за нив мало морген.

Верувам кадровската политика „знае како треба“ (да прави фелацио по општински комитети/организации) како и секогаш до сега, и во овој момент ќе застане цврсто и одлучно на браникот на националните интереси. Сеа браникот е ептен еластичен, ама тоа е тоа :icon_lol:

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Дечкото се гордее што дедо му ги избркал Германците, а сега со сета сила запнал да биде слуга на Германците преку ЕУ. Сам има кажано дека Берлин е центарот за Балканот
Глеј ја се слагам со @Almeida за многу работи, за некои не, расправијата што ја имам сега со него, нема везе со тие муабети. Не сакам да влагам у некои тимови тука и да го плукам него за све. На пример, Германија со која се борел дедо му, нема везе со оваа Германија сега. Некој може комплетно да ги мрзи нацистите, а да ја почитува сегашна Германија.
Многупати тврдел дека социјализмот е убава ствар, дека левичарските партии се најдобрто нешто итн итн. Кога му кажуваш дека системот не дупи, администрација (вклучително со судии, мвр, дбк, ЈО/СЈО), го уништува општеството и треба што помала моќ да им се дава, се исмејува, навредува, нормално без контрааргументи да сподели. Најмногу критики има против системот, ама за жива глава не прифаќа промени. :facepalm:

Најверојатно дали страв да не го исклучи од тестамент дедо му или од почит према, па строго ќе се придржува до нешто во кое и самиот очигледно не верува. Ако има лична корист ашколсум, ама ако нема, тогаш :confused:.
Плус имал огромна библиотека по дома, па треба многу да си начитан за да го разбереш или пак нешто друго е во прашање :toe: .
Тој се смета да е како кралица од флиперите. Ако го поминеш т.е. се здобиеш со негово одобрение, тогаш значи вредиш, кажува кој е глуп, кој небањат, кој сендвич итн. Е сега од каде сам си дал таа улога, тоа треба да се испита. Најверојатно некој психијатар или па неговиот форумски доктор @kano нешто го испуштил од раце.

А тоа што неславно сум пливал во политичките теми, за мене тоа е позитивна работа. Политиката е за неспособни створења, посебно за неуспешни адвокати, лицемерни ликови, ликови кои денес едно кажуваат, се колнат во фамилии, а утре спротивното го прават.

После Велковски, баш да видиме дали Маленко ќе си даде оставка или правилата се исти: нула одговорност, безгрешни и незаменливи.
Ти викам, не ми е намерата да го плукам него и неговите ставови настрана од ова за што се спречкав со него.

B

Bafra

Гостин
Глеј ја се слагам со @Almeida за многу работи, за некои не, расправијата што ја имам сега со него, нема везе со тие муабети. Не сакам да влагам у некои тимови тука и да го плукам него за све. На пример, Германија со која се борел дедо му, нема везе со оваа Германија сега. Некој може комплетно да ги мрзи нацистите, а да ја почитува сегашна Германија.

Ти викам, не ми е намерата да го плукам него и неговите ставови настрана од ова за што се спречкав со него.
Не ми се правдај мене, него кажи му какви ти биле намерите :D
А каква е сегашна Германија по тебе према останатите држави од Балканот а и ЕУ ...

Значи името Македонија бил проблемот за нормален живот, а не што не ги слушаме Прибе, ГРЕКО итн. Тоа не е битно а не е ниту приоритет.

https://sdk.mk/index.php/naslovna/sprechuvaneto-koruptsija-kaj-pratenitsi-sudii-obviniteli-e-ochigledno-razocharuvachko-se-veli-vo-izveshtaj-na-sovetot-na-evropa-za-makedonija/

Перформансите на Македонија во поглед на спроведување на препораките за превенција на корупцијата кај пратеници, судии и обвинители се очигледно разочарувачки, а земјата јасно треба да преземе поодлучна и фокусирана акција во однос на бројни препораки издадени пред четири и пол години, се вели во најновиот извештај на ГРЕКО.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може некој да објасни за нас неписмените во поглед на авијација, што стелт авиони ќе беа тие со кои прскале па не сме ги слушале?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
@Botko јас сум тој Бафра кој членот со кој разменуваш реферати ти кажа да не ме мењаш. Бидејќи по не знам кој пат ме повикува внукот на првборец , а ме замоли да го игнорирам (ем те моли да го игнорираш ем те повикува :tapp: ) па морам да те предупредам да внимаваш како се однесуваш со таков интелектуалец. Гледаш те кај Мики те праќа, те ваков си бил, те онаков, па Бафра ова она итн итн.

Убаво шо се упознавте.
Ене ви ги "рамна земја", "нема глобално затоплување", "фан клуб Доналд Трамп" и "фан клуб Путин" - дружете се до бескрај!

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Може некој да објасни за нас неписмените во поглед на авијација, што стелт авиони ќе беа тие со кои прскале па не сме ги слушале?
Ова да бидам политички коректен :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ова да бидам политички коректен :icon_lol:

:)

Како што гледам од цела држава само Никса, Ѓунер Исмаил и авијатичаров не ги касаат комарци.

Мене ме касаа еднаш во сто години и вчера на стаза трчав, гледам дома партали ме направиле на нозете, порано барем во движење не ги касаа луѓево, којзнае што хардвер и софтвер имаат, како Т - 1000 од Терминатор се.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не се слушаат од зуењето на комарците низ стан.

Не знам дали има врска со прскањево, ама и Водно е зафатено од гасеници, кој не бил не знае што пропушта.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
:)

Како што гледам од цела држава само Никса, Ѓунер Исмаил и авијатичаров не ги касаат комарци.

Мене ме касаа еднаш во сто години и вчера на стаза трчав, гледам дома партали ме направиле на нозете, порано барем во движење не ги касаа луѓево, којзнае што хардвер и софтвер имаат, како Т - 1000 од Терминатор се.

Спецназ комарци-диверзанти се овие, обучувани се од русите да ја поткопаат борбата за слобода и демократија на оваа чесна и правдољубива власт :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom