Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
Како успеа бе толку брзо да те разгледаат? И јас сум Јули 2017 интервју во амбасада СК, и еве нема абер да мрднам од задолжителна.
I jas sum iznenaden sreka golema tocno edna godina od intervju

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
7697 i 7698/2014 od deneska na finalna, toa znaci deka nema odmor tuku se raboti.
Koj e na dopolnitelna od 2014 posle ovie broevi neka pise koga kje mu se smeni vo finalna da znaeme do kaj e rabotava. Bragodarq na vsickite hora
:popce:Добро е нека се движат нештата.До крајот на оваа/почеток на 2019 сите да бидат разгледани од Советот.Добро би било и Јотова да почне да потпишува укази на оние што се одобрени од Совет од 2014 за уште малку да се убрза работата.

uste kolku broevi ima od 2014 g.sto se staveni na dopolnitelna a ne se razgledani povtorno!!!
До кај 5000/2014 се разгледани од Совет по втор пат,до кај 8000 се ставени на финална.Вкупно преписки од 2014 има нешто повеќе од 12000.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Prijatelka - godina i tri meseci od intervju bez nikakvi stari dokumenti preku JONE od Ohrid si go zede pasosot pred 1 mesec .momentalno e vo anglija .vie seuste kudete go jone .jas sum preku jone i pola Bitola e poprofesionalni posredni so zenam7 Sanja ne postojat
Јоне ти ли си даа? :) шала настрана тие охриѓаните кој од кој се попреваранти

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
I jas sum iznenaden sreka golema tocno edna godina od intervju
Изчезни од темава, и ти и уште 20 души што труете тука. Барајте си нова работа, толку е ова само полошо си правите, ќе го јадете од некој и тоа здраво кај и да е. А и во бугарија некој ќе ве пријави, таман како државјани ќе ви го начукаат полесно таму, онака "законски".

Член од
28 февруари 2017
Мислења
50
Поени од реакции
36
Prijatelka - godina i tri meseci od intervju bez nikakvi stari dokumenti preku JONE od Ohrid si go zede pasosot pred 1 mesec .momentalno e vo anglija .vie seuste kudete go jone .jas sum preku jone i pola Bitola e poprofesionalni posredni so zenam7 Sanja ne postojat
Ako e taka odgovori zosto site tel mu se iskluceni I zosto ne smee da se pojavi vo ohrid I struga ??? Samo toa odgovori pa jas ce ti kazam dokazi kaj sto zemase po 1000 e od albanci I torbesi da I'm sredi I nisto.cim tolku go branis znaes deka gradi apartmani grcija kopileto a so civi pari... So nasi se znae

D

djgoram

Гостин
:popce:Добро е нека се движат нештата.До крајот на оваа/почеток на 2019 сите да бидат разгледани од Советот.Добро би било и Јотова да почне да потпишува укази на оние што се одобрени од Совет од 2014 за уште малку да се убрза работата.

До кај 5000/2014 се разгледани од Совет по втор пат,до кај 8000 се ставени на финална.Вкупно преписки од 2014 има нешто повеќе од 12000.
Ukaz ima li nekoj dobieno od 2014?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Ukaz ima li nekoj dobieno od 2014?

Sent from my iPhone using Tapatalk
За жал никој нема споделено,најверојатно затоа што сеуште нема потпишано укази од 2014!
Би требало да има во наредниов период со оглед на тоа дека околу 4 месеци чекате на проверка кај вицето!

Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
K

Koja srekja bre Drugar ne gledaš li deka laze.....vazele potvrdite offf bre..gi odbivaat luge so stari dok so potvrdi minuvale da se naezish SAMO NEZNAM KAJ KJE IM IDE DUSHATA!
Momce nemam jas nikakva koris da lazam tuka ni sum posrednik ni rabotam so ovoa ni pa posrednik mi e vadil pasos tuku samio jas mos poskapo mi izleze vazno isplatise proveri stari objavi od mene ke ti stane jasno

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Сите што сте дале пари по посредници, заедно со мене, нема што да се лутите ако не сте добиле државјанство. Требало да ви биде јасно дека плаќате за услугата дека некој ќе ви ги брка работите, место вие самите. А ако сте мислеле дека баш пошто го имате Јоне, Петко, Станко како посредник ќе земете пасош ако платите 600 евра, не знам што да ви кажам. Дури и тој така да ви викал, малку логика, Јоне не потпишува укази. Сами сте криви што сте верувале, а не Јоне.

Член од
2 мај 2017
Мислења
49
Поени од реакции
49
Ako e taka odgovori zosto site tel mu se iskluceni I zosto ne smee da se pojavi vo ohrid I struga ??? Samo toa odgovori pa jas ce ti kazam dokazi kaj sto zemase po 1000 e od albanci I torbesi da I'm sredi I nisto.cim tolku go branis znaes deka gradi apartmani grcija kopileto a so civi pari... So nasi se znae
Ne znam za albanci i torbesi ama za makedonci nema podobar i broevi menva sto ima vrska koga treba nesto toj ke ti se javi nema potreba vie da se javuvate a za kampojte si gi specali coekot ako ti fajka glata i ti slecali[DOUBLEPOST=1533749618][/DOUBLEPOST]
Сите што сте дале пари по посредници, заедно со мене, нема што да се лутите ако не сте добиле државјанство. Требало да ви биде јасно дека плаќате за услугата дека некој ќе ви ги брка работите, место вие самите. А ако сте мислеле дека баш пошто го имате Јоне, Петко, Станко како посредник ќе земете пасош ако платите 600 евра, не знам што да ви кажам. Дури и тој така да ви викал, малку логика, Јоне не потпишува укази. Сами сте криви што сте верувале, а не Јоне.
Bravo .ovie mislat posrednikot magionicar e .pa ne fakajte posrednici brkatesi sami rabota umni ste

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Ovde se kako mi izgleda nema obicni luge koi aplicirale ili prrvoznici ili posrednici, posrednicite im naogaat klienti na prevoznicite I obratno I nekoj pretsedateli I potpretsedateli na zdruzenija i udrete lazete narod makedonski (pardon bugarski) I kalapite evricinja , ama gospod CE Vi vraca troduplo da znajte. E mori majko sto si ne rodila vo ova napateno parce zemja I golem broj izmamnici , Abe ne se stramite obraz imate .......
Ne znam za albanci i torbesi ama za makedonci nema podobar i broevi menva sto ima vrska koga treba nesto toj ke ti se javi nema potreba vie da se javuvate a za kampojte si gi specali coekot ako ti fajka glata i ti slecali
Sent from my S8 using Tapatalk

Член од
22 јули 2018
Мислења
75
Поени од реакции
172
Јоне ти ли си даа? :) шала настрана тие охриѓаните кој од кој се попреваранти
@Brunhilda iskreno te pratam so komentari za site posrednici kejnas licno jas sum preku jone do denes na 4 5 dusi sto sme podale preku nego eco do den denes sve iapadnalo kako so rece licno jas sum od januari 2016 podadov so izvodi potvrda za poteklo pa evo napolpzitelno sum mesec dena od 6 juli a 2 jca sto bea pred mene zemaa potvridite se od petar kolev pa se nadevam deka za 2 meseci ke imam podpisan ukaz i ke ti ja pokazam cela dokumentacija poso vakvi kako tebe preku takvoto mi se

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom