Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Погба од Јуве вреди 150 на денешниот пазар ама овај Погба од Утд никако, тоа дека има квалитет и потенцијал огромен е факт, тоа дека Мурињо можеби го унаказва исто е факт, тоа дека е маркетинг магнет исто така е факт, како и да е не вервам ова лето да си замини од Манчестер ама ништо не ме чуди во последно време.

Sent from my iPhone using Tapatalk

If the Inter ends up signing Modric, Madrid would consider the possibility of denouncing the Italian team for not respecting the financial Fair Play . And it is that, because of the economic control of the UEFA, the Inter could not pay a transfer elevated by the Croatian.

According to information from El Mundo , the Chinese owners of the club plan to inject the funds through a sponsorship that would come from their own companies, something that is forbidden to be considered financial doping. If Inter insists on taking Modric by this route, Madrid would denounce it for breach of the economic Fair Play .

http://www.marca.com/futbol/real-madrid/2018/08/07/5b695e87e5fdeac03c8b4605.html

Da bideme realni, so deneshnive ceni na pazarot 20 milioni se nisto za Gomes, vie eden Blind go prodadovte tolku, za eden Mina shto izigra 3 utakmici za Barsa i dobro Svetsko se shpekulira deka ste ponudile 35 milioni. Gomes bese mnogu dobar vo Valencija, ama ednostavno ne se vklopi vo Barsa i iskreno ne e tolku los kolku shto navivacite nashi go rugaat i toa e mnogu bitno.
Добро де, ете, чим е ништо. не е толку лош , продадете го за 40 :)

Блинд си е fan favourite во Амстердам, имаше смисла што Ајакс платија толку и не се натегаа многу многу, не можеш со таква паралела да тргнеш ама гледам и по други постови, пусти мерак имаш на фудбал менаџер постовиве :))))))
Погба од Јуве вреди 150 на денешниот пазар ама овај Погба од Утд никако, тоа дека има квалитет и потенцијал огромен е факт, тоа дека Мурињо можеби го унаказва исто е факт, тоа дека е маркетинг магнет исто така е факт, како и да е не вервам ова лето да си замини од Манчестер ама ништо не ме чуди во последно време.

Прво пролетоска цртавме во Пеинт дека Јунајтед нема шанси да го даде во Сити зошто не продава на ривали, после цело ова лето викаме дека Марсијал нема теорија да заврши во Челзи (види точка 1) и сега слично за Погба. Поголеми се шансите Де Геа да заврши во Реал отколку Погба било каде па и за 500 летово бидејќи многу фактори влијаат тука.

[emoji16][emoji23][emoji23][emoji23][emoji41]
А тој еден кај мене у маало што го викаме Погба колку вреди?Ама кога играше во Цементарница праиѓе муабет.

Da bideme realni, so deneshnive ceni na pazarot 20 milioni se nisto za Gomes, vie eden Blind go prodadovte tolku, za eden Mina shto izigra 3 utakmici za Barsa i dobro Svetsko se shpekulira deka ste ponudile 35 milioni. Gomes bese mnogu dobar vo Valencija, ama ednostavno ne se vklopi vo Barsa i iskreno ne e tolku los kolku shto navivacite nashi go rugaat i toa e mnogu bitno.
Колку сака нека вреди, што ќе им е Андре Гомеш на Јунајтед? Дали е достојна замена за Погба? Далеку од тоа. Да го дадат за уште еден Андер Херера тип на играч нема никаква смисла. Не гледам зошто би правеле трампа од која ќе изгубат многу и ако сега на хартија имаат тим што може да се бори за титула, да си направат даунгрејд и со Арсенал и Челзи да играат за 4то место и излез во Европа. :)

[emoji16][emoji23][emoji23][emoji23][emoji41]
А тој еден кај мене у маало што го викаме Погба колку вреди?Ама кога играше во Цементарница праиѓе муабет.

мислам дека знајш шо ми беше муабетот, ваљда не си глуп да ти цртам за да ме сватиш :)

Блинд си е fan favourite во Амстердам, имаше смисла што Ајакс платија толку и не се натегаа многу многу, не можеш со таква паралела да тргнеш ама гледам и по други постови, пусти мерак имаш на фудбал менаџер постовиве :))))))

Прво пролетоска цртавме во Пеинт дека Јунајтед нема шанси да го даде во Сити зошто не продава на ривали, после цело ова лето викаме дека Марсијал нема теорија да заврши во Челзи (види точка 1) и сега слично за Погба. Поголеми се шансите Де Геа да заврши во Реал отколку Погба било каде па и за 500 летово бидејќи многу фактори влијаат тука.

Па и јас истото го мислам, дека не се луди до толку вашите да го пуштат два дена пред да затвори трансфер пазарот, ај да е некој од Мата тип на играч ајде де ама Погба тешко

Za toa e forumot, neli, da diskutirame :)))
Ja dadov samo mislenje za Gomes i situacijata, deka so momentalnoto iskustvo, godinite i cenite na transfer pazarot momentalno shto se pravat vo drugite klubovi Gomes vredi nad 20 milioni. Sho e do mene ne bi go zemal momentalno Pogba vo Barsa, a u megjuvreme da si zamine nekoj drug radi nego (se spomnuva Dembele), posebno pa ne za 120 milioni.
Barsa ima najlosa strategija za prodavanje na igracite, godini nanazad. Sekoj pat se izjasnuva koj fudbaleri sakaat da gi prodadat i normalno timovite nudat pomalku od realnata cena poso neli Barsa e nezadovolna od igracot i sakaat da go shitnat. E sega so doagjanjeto na Abidal se smenia malku rabotite i veruvam deka ke trgne na podobro.

Погба е сличен тип на циган како Нејмар. И да го земат Барса кој кур ќе ни е кога за 2 год ќе бара да оди во ПСЖ оти ќе нудат 10тина милиони повеќе во плата. Па и агентот му е wannabe дон вито Корлеоне, така да стај им тапата на двајцата.

Gerard Romero (pouzdani novinar koji radi za RAC1): ''Ponuda koja je dostavljena Manchester Unitedu u iznosu od 50 milijuna eura i koja uključuje Andréa Gomesa u zamjenu za Paula Pogbu nije istinita. Do transfera vrlo vjerojatno neće doći.''

''Postoji šansa za dovođenjem de Jonga, ali preduvjet za takav razvoj događaja je da se Ajax ne kvalificira u grupnu fazu Lige prvaka.''

''Thiago Alcântara u Barceloni? Situacija je vrlo kompleksna i mislim da on više niti nije na radaru Barçine uprave.''

''Očekujem da će Barcelonu do kraja prijelaznog roka napustiti André Gomes, Yerry Mina i Marlon. Situacija vezana uz Rafinhu i Munira je složenija i tu ne bih iznosio svoje mišljenje.''

Преведена е изјавата, ја копирав од балканска страна, ме мрзи да го барам оригиналот. Мислам дека не се толку луди Барса да пуштат таква понуда, затоа што треба да си ретардиран да помислиш дека клуб би прифатил таква понуда..
Иначе, околу дискусијава за Андре Гомеш, пак дел од вас не ја гледате целокупната ситуација, дечкото е пропаст 2 години во Барса и само се бара начин како да се шутне од тимот, од друга страна на ниту еден клуб не е топ таргет нити па има силен интерес, у превод Барса е принудена да продава, а купците не се принудени да купуваат, не знам како под вакви околности дискутирате колку вредел играчот, баталете тие муабети според денешниве цени и остало, многу фактори влијаат при формирање на цена и милион пати е дискутирано тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom