Две години сме под Сунинг, кои 8 години составувам тим? Ерата на Сунинг почна пред 2 години, значи тимот што они го кројат е моментално 2 години стар, другите се наследени играчи од Тохир и Морати. Оние што ги бива ќе останат, за другите ќе најдеме замена во сезоните што следат.
Неможе во една сезона да смениш 11 стартери, тоа ќе биде рамно на пропаст. Кохезија нула. Ќе бидеме само јаки на хартија.
Батали Сунинг! Се расправавме за истиве работи и пред Сунинг. Значи повторно ќе спомнам дека не ми се Сунинг главна тема на дискусија, не знам оти не се дочитуваме... Толку ли е комплицирана дискусијава?
Или па можда е...
Тоа го зборувам...
Вие и во ерата од Тихо ги теравте истите муабети.
Баш во тоа време се направија најдебелите флопови во историјата од клубот за кои повеќето од нив ги оправдувавте па дури и величевте.
Само колку да се појаснам самиот себе со постот претходно...
Тој дел од постот во кои зборувам за трансфери и суми, мислам на периодот откако дојдоа Сунинг.
Што значи во правец на прикажаното имаме факт кој говори дека имало простор за други опции.
Опции за кои не тврдам, али имаќи ги во предвид остварените резултатите можам да си дозволам и земам за право да кажам дека ќе беа подобри.[DOUBLEPOST=1533598654][/DOUBLEPOST]
Добро сеа да не се тресеме не е Балде Кеита некој ЊОЊ играч, ама во секој случај може да биде покорисен од Кандрева кој за мене е најограничениот фудбалер заедно со Хесус Навас. Лани во Монако дно допре, не ни играше што се вика така да не треба многу да се залетуваме.
Жалното во оваа прича (барем онака како што беше прикажано и како што прочитав) може да биде тоа што инстантно го одбиле Мата поради Кеита...
Ај да не почнувам повторно, али оваа политика ми е доста позната...[DOUBLEPOST=1533599377][/DOUBLEPOST]
Форсираш сеа и тоа ептен без везе, имаше периоди кај шо и јас се контрав со Син за тоа кој проект колку трае ама ете вие за 2 години бележите реален напредок на скоро секое поле и тоа чим јас како фан на Милан ти го пишувам тука значи дека не се глупости.
Друго океј е да имаш пари, Интер секогаш фрлал пари, ете за Кондогбија, Марио и Габигол ама тогаш во тоа време верувај ми не можеле ни до Наинголан ни до никој близу од тој калибар.
Абе играч коа купуваш прво тој си гледа и да дојде у стабилен тим, со стабилни газди и се тоа, не е тоа туку-така едноставно.
Ние минатото лето коа баравме шпиц и коа многумина збореа за нашите превара од газди знаеш ли место Аубамејанг или некој друг таков јак играч со кој завршивме?
Сериозни газди и менаџмент си влечат и посериозни имиња ама тоа е процес, треба време, глеаш кај нас со една промена како се согласија да дојдат и Малдини и Игуаин?
Кажи ми, откако Тихомир го превзеде клубот, се сеќаваш што се пишуваше?
Или не те фаќа сон, па сакаш да те фати дремка и си тепаш време во темава?
Јас се сеќавам! Се пишуваше за бомби од трансфери. Мислиш дека таа ситуација не испраќаше сигнали на некаква стабилност?
Но кој го искористи тоа? - Никој!
После тоа почнаа со Бота, Таидер, Мвила, Скелото, Кузманович итн...
Во кој дел не се разбираме сеа?