Драга Кајгана (виртуелен дневник)

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.859
Поени од реакции
10.703
Вчера си дојдов од Турција и ќе ми треба некое време да се привикнам на нашето чудно општество. Толку многу останало кај нас од турскиот период ама најбитните работи за жал не. Втор пат одам таму во последните 5 години и по втор пат не можам да си објаснам како ние во Македонија можеме да бидеме такви изроди. Десет дена постојано се возев со градски превоз натаму наваму, најмалку по 2 пати. Знаете колку луѓе се шверцаа? НУЛА. Нема ни инспекција ни ништо, секој влева и си плаќа најкултурно, не се турка прв да влезе, не се тепа за седиште, не носи по 3 кила кромид со него и не грицка сончоглед внатре. Возачите не се исфрустрирани, си ја вршат работата како што треба, па дури и те чекаат на постојка некоја секунда плус ако си поназад да не трчаш како будала. Ептен се фини луѓето и од милина да ги гледаш како си помагаат меѓусебно. Башка грците можат вода да им носат и за услуга и за гостопримство, кога ќе кажиш дека си од Македонија обавезно ти викаат ооо комши здраво, зборуваат по нешто македонски, чај те нудат одма. Да не е многу подолг патот до Турција не би им стапнал на јужниве долу. Ајде сега back to reality.

Поздрав.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Па од Свети Николе да се преселиш во Скопје и уште во владата ни наша најмила да се вработиш не Шекеринска да сакам да бидам кога ќе пораснам може и едно ass licked да паднало кој ќе ти каже.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Ја не сум добар со зборови, ама имам музичка/ликовна интелигенција. Ја сум лош со разбирање музика, вербален тип сум. Ја не памтам имиња, ама памтам фаци. Ја не памтам фаци, ама памтам имиња. Ја сакам да се социјализирам, мрзам седење дома
и гледање серии/филмови. Ја мрзам социјализација, сакам гледање серии/филмови/читање книги. Ја сакам филмови, ама мрзам книги. Ја читам книги, мислам дека филмовите се плитко визуелно искуство. Ја ги сакам Мегадед, ги мрзам Металика. Мене не ми идат природни науки, ама ми одат општествени науки. Не разбирам како луѓе можат да се задлабочат на една работа, мене све брзо ми здосадува и сакам нови искуства. Ја па не разбирам, како може некои луѓе све да ги интересира. Ја не сум емпатичен, себичен сум, така е најбоље да бидеш. Ја не разбирам како можат луѓе да не бидат емпатични. Ја сум интелектуалец и мразам спортови, луѓе што сакаат спортови се глупи. Ја мислам дека ако некој нејќе спортови, му фали нешто во главата. Ја мрзам блокбастери, сакам само дубоки драми. Дубоки драми се досадни, ја сакам забавни филмови.

Ви текнало, дека можете да бидете нормално добри и у две ствари? На пример да сте солидни на вербално ниво, ама да сте ок и со визуелни уметности.
Да ги сакате Мегадед и Металика да се ок? Нормално да памтите и фаци и имиња? Као не мора ебано да одбирате тим.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Во врска со постот на Ботко од погоре... Па да, можно е да ги сакаш и Мегадет и Металика, или да сакаш и блокбастери и драми.... Ама па некои работи не одат едно со друго, па не можеш да ги сакаш истовремено. Пример, не можеш да ги сакаш и Барса и Реал, или и Динамо и Хајдук, или па Пеџа Меденица и Слипнот. :P

Ф

Флеш

Гостин
,,Jax Jones им откажува заради радио емисија на Авалон продукција,ама затоа тешка будала за замена Салваторе Ганучи. Еве кој е....

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.780
Поени од реакции
37.790

Кајг,
наместо да ќути наведни глава и бркај работа, се експонираат и сами си се флаат јавно, ама кога ќе размислам дека чупето сака да биде како Шугар бејби од малена, не ми е чудно што Мама на чупето, доби Грант евричи, тууу бе за една изјава каква награда! :несвест:
...или иде прво наградата па изјавата? како и да е сладолед стил е во двата случаеви :pusigo:

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Драга , "досадно ми е".. #askmeaquestion #instabichez #verycool #newgenerationssuck :sick:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.780
Поени од реакции
37.790
Кајг, знам дека Ти не си крива,
ама ферски ќе беше да ми се каже зашто ме банира од темата „Случувањата во МКД“ , зошто пишував за Ченто?...а не се банирани @jakovdi @Ставрогин што го омаловажуваат и се подбиваат со Председателот Г.Иванов? ма каков да е сепак е званичен Председател на МКД, ниту се избришени коментарите како да се подобни?,
...дали тоа Кајг ТИ, го оправдуваш? :toe:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
16 јули 2017
Мислења
57
Поени од реакции
296
Драга,

Помина илинден, не мора да го кријат бугарскиот пасош повеќе.

Со ова немам никаква намера да ги навредам луѓето кои имаат бугарски пасош, пошто мислам дека добивањето бугарско државјанство е одлична животна одлука.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Драга значи не ми се верува колку се килави овие од СДСМ

Неполна година му требаше за Иванов од фикус да го направат нов Гоце Делчев, за овај да му даде смисла на секој фејсбук патриот да стане револуционер кој што ќе тргне во борба на четврт по ред Илинден во кој што не треба да мрдне од каучот од својата соба за да победи.
И се е спремно за новата епска епизода од македонската револуционерна борба во која народот ќе победи ама предавниците ќе запустат се.

Перфектно :pos:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
76 годишна жена, изгледа како да има 60, подвижна, весела... Еден сончев ден си возела точак и еден 80 и кусур-годишен шупак, мислејќи дека сеуште е способен да управува со возило, наместо на кочница, мава на гас и како резултат на тоа женичкава ќе го помине остатокот од животот како инвалид. Никогаш повеќе нема да може да оди, ниту да држи нешто во дланките, ниту пак да изврши нужда сама.
Ми раскажува за нејзината несреќна судбина и плаче, а јас се трудам да бидам присебна додека психички се распаѓам одвнатре.

Мало потсетување за тоа како треба да сме благодарни во животот ако сме физички здрави, без разлика колку и да ни изгледаат нештата трагични во моментот.

Kajgana Shop

На врв Bottom