Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
@Трибиани Јас да се нервирам ? :lolzz: почему?

Таков пристапот ми делуваше,еве нека биди и Коста креативец,и Матуиди..и Сандро нека биди креативец само смири се те молам :)

Фулам со поголеми амбиции од Челзи. :D
Стварно ме интересира @Донев што има да изјави за целите на Челзи за наредната сезона. Нели лани како актуелни прваци немораше да се борат пак за титула, па ме интересира сезонава како 10то пласирани од прошлата година дали пак борба за ЛШ ќе биде доволна? :D

Нема амбиции Челзи за титула. Клупчињата освојуваат титули само ако им се поклопат коцките, како на Лестер.

Стварно ме интересира @Донев што има да изјави за целите на Челзи за наредната сезона. Нели лани како актуелни прваци немораше да се борат пак за титула, па ме интересира сезонава како 10то пласирани од прошлата година дали пак борба за ЛШ ќе биде доволна? :D
Пак не си прател, 10ти завршија пред три сезони, кога го избркаа Мурињо. Лани беа 5ти.
Иначе јас можам да зборам само јас што очекувам дека може реално да се постигне, а со Марина уште не сум се видел за да ми каже кои им се нив целите. Уште десет дена има, да видиме што се ќе се случи.

Ти што мислиш, Јунајтед кон титула цели со Фред и повреденото бекче? :ROFLMAO:

Скапа позајмица, ама пак откупот не е задолжителен. Гледаат да се ослободат од неговата висока плата, ама прифаќање позајмица без право на откуп...
Иначе не знам зошто купуваат вакви млади играчи како Калдара кога не ги планираат за во иднина.

Милан ама се ретардирани упм, место 80 милиони да му рокнат цена на Бонучи и да ги одерат Јуве овие ќе им направат услуга да им го вратат и плус ќе им го накалемат Игуаин.

П.с. Врсаљко во Интер на позајмица 6.5 милиони и следнат година 17.5 милиони за трансфер. Добар дил за Интер, ајде уште Видал. :)

Последно уредено:
Мислам дека Милан загуби повеќе со овој дил, иако изгледа како да добиле многу.

Што загубија ?
-Капитен и лидер во одбраната и соблекувалната.
-Одбранбен играч кој знае да ја префрли топката до напад.

Што добија ?
-Напаѓач кој мора да добива топки цело време за да постигне гол.
-Неискусен но надежен одбранбен играч кој нема играно на високо ниво.

Колку реално Јувентус би бил успешен во Италија и Европа со одбрана составена од Калдара и Ругани/Ромањоли ?
Значит прв тим ти се Конти Калдара Ромањоли Родригез, наспроти Кансело Бонучи Киело и Алекс Сандро.

Сега во Милан цел товар ќе падне на средниот ред, кој не е нешто посебно, нема да го имаат Бонучи да им ги почнуваа акциите, ќе мораат од средниот ред да тргнуваат, се виде лани Јуве колку се измачи поради што немаше човек во одбраната кој може да ја тргне таа грижа од средниот ред.

Сите ни играа со висок пресинг и мака мачеа да извадат топка подалеку од 30 метри од нивниот гол.

Милан имаат компјутер а купија игра за ХБОКС.

Милан ама се ретардирани упм, место 80 милиони да му рокнат цена на Бонучи и да ги одерат Јуве овие ќе им направат услуга да им го вратат и плус ќе им го накалемат Игуаин.

П.с. Врсаљко во Интер на позајмица 6.5 милиони и следнат година 17.5 милиони за трансфер. Добар дил за Интер, ајде уште Видал. :)
Бре, па Врцаљко една инвестиција што е, чувај боже.

Мислам дека Милан загуби повеќе со овој дил, иако изгледа како да добиле многу.

Што загубија ?
-Капитен и лидер во одбраната и соблекувалната.
-Одбранбен играч кој знае да ја префрли топката до напад.

Што добија ?
-Напаѓач кој мора да добива топки цело време за да постигне гол.
-Неискусен но надежен одбранбен играч кој нема играно на високо ниво.

Колку реално Јувентус би бил успешен во Италија и Европа со одбрана составена од Калдара и Ругани/Ромањоли ?
Значит прв тим ти се Конти Калдара Ромањоли Родригез, наспроти Кансело Бонучи Киело и Алекс Сандро.

Сега во Милан цел товар ќе падне на средниот ред, кој не е нешто посебно, нема да го имаат Бонучи да им ги почнуваа акциите, ќе мораат од средниот ред да тргнуваат, се виде лани Јуве колку се измачи поради што немаше човек во одбраната кој може да ја тргне таа грижа од средниот ред.

Сите ни играа со висок пресинг и мака мачеа да извадат топка подалеку од 30 метри од нивниот гол.

Милан имаат компјутер а купија игра за ХБОКС.

И двата тима добија она што им треба во моментот. На Јувентус готов играч за да атакуваат на ЛШ плус има искуство со играње таму, од друга страна Милан во моментов нема комплетен тим па дури и Бонучи во најдобра форма (што не беше лани) нема да направи огромна разлика, под очекувањата играше минатата сезона имаше доста киксови и дури Ромањоли беше подобар од него. Вака добиваат играч како Калдара кој заедно со Ромањоли е еден од нај талентираните Италијански дефанзивци и сигурно е добра основа за новиот Милан, со еден куп млади талентирани други играчи како Донарума, Ромањоли, Конти, Кеси, Кутроне па дури и Локатели би го ставил тука

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom