Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не треба зошто не сме Америка.
Кај нас келнери работат за плата.
Во Америка работат за бакшиш.
Ако не му даеш бакшиш џабе работел пошо платата му е најниско што е легално дозволено.
Сеа ако сакаш некој да почастиш зашо се осеќаш расположено и си добро ситуиран никој не ти брани.
Ама тогаш зашо баш келнери. Зашо не тој бензин шо ти пуни на бензиска. Зашо не аптекарката.
пошто и они се ундер пејд од страна на Убер и сега и ти мораш да ги надокнадиш, добро не мораш баш ама е глупо кога знаеш дека не заработуваат доволно да не оставиш, со што се враќаме пак на старото.Па и тука на келнерите мање-више платата им е на најниско можно ниво
Нормално зависи од локалот али во помаливе градови барем по кафичите работат за ситна дневница 100-200 денари и одреден процент од целиот дневен промет
Онтопик оставам скоро секогаш, не којзнае колку ама ако пример сметката е 570 заокружувам на 600 и сл
Не треба зошто не сме Америка.
Кај нас келнери работат за плата.
Во Америка работат за бакшиш.
Ако не му даеш бакшиш џабе работел пошо платата му е најниско што е легално дозволено.
Сеа ако сакаш некој да почастиш зашо се осеќаш расположено и си добро ситуиран никој не ти брани.
Ама тогаш зашо баш келнери. Зашо не тој бензин шо ти пуни на бензиска. Зашо не аптекарката.


.Кој ти работи за 100 денари?
А да дефинираме што е бакшиш за македонски услови, на сметка од 190 денара ако ставам 200 бакшиш ли се смета?
Оди во Soul Kitchen да те видам дали ќе оставиш бакшиш.Секогаш оставам бакшиш, минимум 10% од сметката.
Мислам дека тоа ги расположува калнерите и добивам многу поквалитетна услуга.