Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Update:

Сепак можело. Откога детално им го објаснив проблемот, сменаа нешто во главниот довод во зградата (ваљда појак сплитер) и ми ставија едно „пемпере“ на излезот на сплитерот што води до телевизорот кај што имав проблеми (ако ги разбрав добро тоа било некој DVB филтер) и повеќе немам проблеми. Ги уклучив сите уреди што користат интернет дома (телефони, лаптоп, таблети) уклучив speedtest.net, сигналот е супер. Односно, не е супер, но 52 е подобро од 41-42 како што имав пред промената, што беше на граница меѓу црвеното и жолтото, а дигиталните канали си се ок. Досега не забележав ниту некое рандом сецкање како што знаеше да направи и без интернет пред промената.

Сега ми е мака што порано не го открив проблемот, цела година очите си ги расипав на аналогните упм.

llxOjjn.jpg

Заборавете коаксијалец веќе особено за интернет, кој е во можност нека бега на оптика, барем 20/20 што им е 600МКД. Друго е со оптика :)

Со 20/20 комотно може да се гледа IPTV (hd-разбира се)....исто ко на кабелската да си...(y)

Update:

Сепак можело. Откога детално им го објаснив проблемот, сменаа нешто во главниот довод во зградата (ваљда појак сплитер) и ми ставија едно „пемпере“ на излезот на сплитерот што води до телевизорот кај што имав проблеми (ако ги разбрав добро тоа било некој DVB филтер) и повеќе немам проблеми. Ги уклучив сите уреди што користат интернет дома (телефони, лаптоп, таблети) уклучив speedtest.net, сигналот е супер. Односно, не е супер, но 52 е подобро од 41-42 како што имав пред промената, што беше на граница меѓу црвеното и жолтото, а дигиталните канали си се ок. Досега не забележав ниту некое рандом сецкање како што знаеше да направи и без интернет пред промената.

Сега ми е мака што порано не го открив проблемот, цела година очите си ги расипав на аналогните упм.

llxOjjn.jpg
Jас не знам како си трпел досега. Кај мене да почни да сецка на одреден канал ОДМА ги барам. Која аналогна кој црн ѓавол.

Почитувани корисници,

Ве известуваме дека Телекабел во својот дигитален програмски пакет ги воведе каналите Sport Klub 4, Sport Klub 5 и Sport Klub 6 на следниве фреквенции:

• Скопје/Штип: 762 000 Hz
  • Битола/Прилеп: 570 000 Hz
  • Велес: 778 000 Hz
  • Радовиш: 770 000 Hz
  • Кочани: 418 000 Hz
  • Кавадарци/Неготино: 570 000 Hz
  • Свети Николе: 762 000 Hz
  • Охрид: 658 000 Hz
  • Струмица: 794 000 Hz
За следење на новите канали, потребно е да извршите прескенирање на горенаведените фреквенции.

Со почит,
Телекабел

Почитувани корисници,

Ве известуваме дека Телекабел во својот дигитален програмски пакет ги воведе каналите Sport Klub 4, Sport Klub 5 и Sport Klub 6 на следниве фреквенции:

• Скопје/Штип: 762 000 Hz
  • Битола/Прилеп: 570 000 Hz
  • Велес: 778 000 Hz
  • Радовиш: 770 000 Hz
  • Кочани: 418 000 Hz
  • Кавадарци/Неготино: 570 000 Hz
  • Свети Николе: 762 000 Hz
  • Охрид: 658 000 Hz
  • Струмица: 794 000 Hz
За следење на новите канали, потребно е да извршите прескенирање на горенаведените фреквенции.

Со почит,
Телекабел
Целосно скенирав двапати и неможев да ги најдам?

Има некој во скоро време што се префрлил на Вип?

Кој е најдобар оператор кога е во прашање ТВ?

Телекабел ги регистрира Rtl пакетот, Nova Tv. Претпоставувам набрзо ќе ги пуштат

Sky sports nekogas ke pustat ili ke ve lazat so ic pari kanali cickovcite Robi i Kis?!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom