Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 193902

Прегледај го приврзокот 193903

На прсти му се бројат фановите.
И не знам зошто се мисли општо дека Хазард би бил ептен поевтин.
Абе може типацот колку сака милиони да го следат , знаеме за каков играч се работи, Азар е каде каде подобар од него. Цената на Азар би била пониска зашо има уште две години договор само со Челзи, ради ништо друго. Со цениве на денешниот пазар и со годините на Азар се испод 150 милиони би било грабеж.

Ако Погба стварно се трансферира уште летово во Јуве, можеме слободно да кажеме убедливо најдобар трансфер период на сите времиња

Барса секако не верувам дека може да си дозволи трансфер од 150+ милиони летово, после претходните два трансфер периоди.

Околу 150 милиони ќе можат да си дозволат. Моментално имаат на располагање 50 милиони, тоа е без да продадат никој. За продавање се Гомеш, Рафиња, Мунир, Марлон, Видал, Силесен, а можно е да ги продадат Мина и Дињ. За Дињ рекоа ако се продаде ќе биде заменет со играч од Б тимот, односно за таа позиција нема да се трошат пари.

Nice boss Patrick Vieira says ‘it’s a shame that Mario Balotelli wants to spoil the two beautiful years he had here’.
Balotelli failed to report for preseason with Nice, amidst mounting speculation that he will sign for Ligue 1 rivals Olympique Marseille, and Vieira accepts the Italy striker is history at the Allianz Riviera.

“It's a surprise for me,” the former Juventus midfielder told Nice Matin.

“I was on the phone to him a few weeks ago and we had an appointment for his return. Unfortunately, he’s not here.

“It’s a shame because he had two beautiful years here, he built a very good relationship with the club and fans, so it’s a shame that it’s ended like this.

“If he wants to go somewhere else, it’s football and there are no problems, but it’s a shame that he wants to spoil the two beautiful years he had here.

“Players like Seri and Le Marchand were here, and even though it was difficult for them because they had a part of their spirit elsewhere, they worked hard and respected the club.

“They left by saying goodbye to everyone. The club and fans thank them for everything they did here.

“It’s a shame that it won’t end like that for Mario. Now we’ll look ahead.”

Се вели дека Годин е 90% играч на Јуве, а Јуве не застанува тука сака и Марсело да го донесе.... ако успеват во овие два трансфера се прашувам што дрога користат овие од управата на Јуве
Марсело вчера си кажува, дека нема да оди во Jувентус. Кажа, дека ке му биде тажно за Роналдода не са во една екипа !:) Марсело е во Мадрид од много повеке време од Кристиано.

.
40d4e890ad5c57f233e6395ce443520f.jpg

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Ако ова е точно, тоа значи дека Јуве заработил досега накај 20М од дресот на Роналдо, најверојатно пола од цената(105М) можеби и повеќе како што прочитав Роналдо сам ќе си го исплати, а и платат ќе му ја дава ФИАТ, како и да го вртиш на финансиски план јуве добил премногу од овој трансфер, и тоа уште на непочната сезона.

Ако ова е точно, тоа значи дека Јуве заработил досега накај 20М од дресот на Роналдо, најверојатно пола од цената(105М) можеби и повеќе како што прочитав Роналдо сам ќе си го исплати, а и платат ќе му ја дава ФИАТ, како и да го вртиш на финансиски план јуве добил премногу од овој трансфер, и тоа уште на непочната сезона.

Spored mene toa za platata e glupost. Ne veruvam deka fiat bi se soglasil da go plakja ronaldo znaejki deka toa nema da e mala plata. Se raboti za mozebi najplateniot igrac na svetot.

Околу 150 милиони ќе можат да си дозволат. Моментално имаат на располагање 50 милиони, тоа е без да продадат никој. За продавање се Гомеш, Рафиња, Мунир, Марлон, Видал, Силесен, а можно е да ги продадат Мина и Дињ. За Дињ рекоа ако се продаде ќе биде заменет со играч од Б тимот, односно за таа позиција нема да се трошат пари.
Глупости се тоа 50 милиони. Се крие намерно колкав е буџетот, затоа што ако знаат дека имаш многу пари, ќе побараат три пати поголема цена за играч.

Моментално Реал го има тој проблем и е во тесно, Мбапе и Нејмар се речиси недостижни, па за Азар дебело ќе ги репнат, сите знаат дека се полни ко брод.

Spored mene toa za platata e glupost. Ne veruvam deka fiat bi se soglasil da go plakja ronaldo znaejki deka toa nema da e mala plata. Se raboti za mozebi najplateniot igrac na svetot.

ФИАТ е во сопственост на фамилијата Ањели, ова со платава е само заради ФФП, и за да не го товарат буџетот на клубот за наредни трансфер периоди.

Лопетеги го бара и Родриго Морено.

https://en.as.com/en/2018/07/13/football/1531468745_095036.html

Хамес бутка за враќање назад

http://www.marca.com/futbol/real-madrid/2018/07/13/5b47aaefe5fdea07698b45f2.html

вакво лето Реал немал одамна

доколку Родриго му го земе местото на Мајорал а овој си отиде, немам ништо против, ама во никој случај за прв напаѓач...Хамес е добредојден...не ни сакав да си замине..

Sky Italy: Barcelona make cash plus player offer to Chelsea for France midfielder N’Golo Kante. Player is Andre Gomes

Фер трампа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom