Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Каде се другите? Зошто првиве не штрајкуваа кога Јуве го купи Игуаин? Или тогаш парите отидоа, кај можеби омилениот клуб на најголем број од вработените?
Па не му ја плаќаше Фиат платата на Игуаин. :D

И што ако плаќа, мала им била платата, нека дојдат овде да видат колку е. Точно е дека во светов нема правда да имаше хирурзите, инженерите ќе имаа најголеми плати а не спортистите. И мене ко медицинско лице ми е криво што некој вработен во фабрика за автомобили во Италија без школо зема 2000-3000 евра а јас едвај ако стигнам до 400-500 па ете не излегувам да штрајкувам :D
Не е само дека им е мала платата. Туку дека им доцни тоа е проблемот. А од друга страна имаа пари за плата за Роналдо да даваат. Не мора се палиш толку одма.

Другар форум е бе секој си има право на свое мислење, што пак толку ти пречи тебе. Сум навредил некој? Свесен си колку е глупо после објава на трансфер на клуб што btw не си му ни конкурент а и нема никогаш да му бидеш (Интер и Милан се единствена конкуренција на Јувентус од секогаш) да објавиш такво нешто. Значи не ми пречи ништо само со постот си докажаа многу работи, ништо ново не е тоа :)
Тоа прашање постај си го на тебе самиот, не на мене, што толку ти пречи тоа што пишал некој вест за тоа како плата на Роналдо влијае на работниците на Фиат. Оти тука се пишува како цела Италија ќе бенифицира од доаѓањето на Роналдо, таа вест ти годи да ја слушнеш, а ова што негативно се одразило на вработените е небитна вест и прашуваш шо има веза постот. Тогаш што има веза што градот Торино ќе просперира или цела Италија?? И сите пропратни вести, гледаш дека е исто? И се си е нормално, Роналдо е, ќе испаднат уште милион пропратни и интересни информации во врска со трансферот и ние тука ќе се зезаме и дискутираме, затоа е форумот нели? А ти ако планираш на секоја вест да реагираш што нема да ти годи, тогаш си нереален и субјективен, затоа и ти реагирав, оти враќаше со напнатост.

Ти повторувам, имаш изјави на Мончи, Тоти, ЕДФ, Балдини, сите дадоа убави и позитивни коментари за трасферот, истото го делам и јас, и јас сум возбуден. Али за тоа па постои твитер собирање на популарност лајкови итн, ти ако се зимаш за срце кај ќе стасаш, биди ми поздравен и опушти се малку :)

Некои ликови на форумов се понашаат ко на татко им да е јувентус.
Ако е резултат на лични фрустрации дека ништо битно не постигнале во животот,па сега ајде ќе се курчам дека роналдо потпишал за мојот клуб,ќе разберам.
Секоја друга варијанта ми е непоимлива.

Се напнал човекот зашто се постирало дека штрајкувале луѓе вработени во фиат.
Бо бо бо бо...
Страшна работа!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Некои ликови на форумов се понашаат ко на татко им да е јувентус.
Ако е резултат на лични фрустрации дека ништо битно не постигнале во животот,па сега ајде ќе се курчам дека роналдо потпишал за мојот клуб,ќе разберам.
Секоја друга варијанта ми е непоимлива.

Се напнал човекот зашто се постирало дека штрајкувале луѓе вработени во фиат.
Бо бо бо бо...
Страшна работа!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
А и ти си искомплексиран до уши

Не е само дека им е мала платата. Туку дека им доцни тоа е проблемот. А од друга страна имаа пари за плата за Роналдо да даваат. Не мора се палиш толку одма.
Не бе другар ок е, дискусија си водиме си изнесов мое мислење само јас. Гледам и овој шака лака се пали само безвезе. Точно е тоа секој би бил револтиран али нема правда во светот, сите вредности се пореметени веќе. Што да збориме повеќе кога Нјемар беше платен 200 и кусур милиони. Еве сега излегуваат информации дека ќе штрајкувале само во фабриката близу Неапол, ако е вистина тоа нели е малце сомнително.

Не бе другар ок е, дискусија си водиме си изнесов мое мислење само јас. Гледам и овој шака лака се пали само безвезе. Точно е тоа секој би бил револтиран али нема правда во светот, сите вредности се пореметени веќе. Што да збориме повеќе кога Нјемар беше платен 200 и кусур милиони. Еве сега излегуваат информации дека ќе штрајкувале само во фабриката близу Неапол, ако е вистина тоа нели е малце сомнително.
Ако некој беше напален тоа си ти :)
Кога ќе погледнеш ти си тој што не дозволува дискусија, а од друга страна велиш форум е ова,кој што сака може да пише мислење и дадеа информација, а му велиш на членот, 'која е целта на постот', а истата е една од милионите пропратни информации поврзани со трансферот на Роналдо, значи контрадикторност до немај каде :)

Кое ти е тоа мислење која е целта на постот? Добро ондак ко пишувавте дека Фиат ќе дава дел од платата ондак која е целта на постот и тогаш? Или цел има само кога ти одговара, ама кога е нешто негативно ондак што е поентата. И тој дел е поврзан со трансферот на Роналдо од проста причина што ти ја објаснив. Им каснат со плати во Фиат плус што се ниски, а имаат пари да лупаат на трансфери па затоа и ќе штрајкуваат.

@Scirea лоша ти била идејата само овде да пишуваш, види што ни стана фан клубов интернационала.

Интераши, романисти, миланези, реаловци, манчестерци и уште многу изгубени ќе ни ја дујат главата барем додека да спадне еуфоријата.

А ништо корисно нема, пример дали официјално се знае колкава е платата, дали е стварно 30 милиони или не е, како Јувентус успеа да го направи тоа од аспект на ФФП и тако даље.

@Scirea лоша ти била идејата само овде да пишуваш, види што ни стана фан клубов интернационала.

Интераши, романисти, миланези, реаловци, манчестерци и уште многу изгубени ќе ни ја дујат главата барем додека да спадне еуфоријата.

А ништо корисно нема, пример дали официјално се знае колкава е платата, дали е стварно 30 милиони или не е, како Јувентус успеа да го направи тоа од аспект на ФФП и тако даље.
Da ne ja utna maalce temata?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom