Пејачот Влатко Илиевски пронајден мртов

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе доста труеш си кажа мислење и не само наметнувај твои ставови.Никаде официално не е изјавено од што починал човекот а ти имаш факти дека е од дрога .Резултатит дури наредна недела ке има.[DOUBLEPOST=1530989591][/DOUBLEPOST]

најде кој да каже за замарање !
Имаш опција игнор ако не ти се чита.

Она лице кое не сочувствува со другите,кое нема ниту малку емпатија,е лице кое е психопат и/или социопат или оди накај тоа.Размислете малку.
Што се однесува до Влатко,и покрај неговите маани тој не беше злобно момче.Тој успеваше да допре до нечии срца со своите песни.И,во театарот успеваше да насмее тажни лица.
Затоа,Бог да го прости и се да му прости ! Нека почива во мир !

Имам емпатија спрема луѓе кое се болни и во агонија. Знаеш, оние кои патат, а со ништо не ја предизвикале болката која ја трпат. 2 години поминав на онкологија. Тие луѓе таму никој не ги жали. За нив ми е криво.

Наспроти сите оние кои сами си ја предизвикале болката, а во случајот и смртта. И тоа нема никаква досие на точка со психопатско расудување. Чиста логика е.

И ретко кој го плука Влатко. Само поголемиот дел тука се свесни дека сам си ја испишал својата приказна.

Колку за црно бела споредба, за Тоше ми е екстремно криво.

Добро, ајде сите вие кои кажавте нешто лошо за Влатко напишете по 10 пати РИП, ставете 20 тажни смајлиња, и ќе ви биде простено.
Не мора да го прават тоа,доволно ќе биде да престанат со бесчувствителните коментари.Ова и за тебе важи.
Имам емпатија спрема луѓе кое се болни и во агонија. Знаеш, оние кои патат, а со ништо не ја предизвикале болката која ја трпат. 2 години поминав на онкологија. Тие луѓе таму никој не ги жали. За нив ми е криво.

Наспроти сите оние кои сами си ја предизвикале болката, а во случајот и смртта. И тоа нема никаква досие на точка со психопатско расудување. Чиста логика е.

И ретко кој го плука Влатко. Само поголемиот дел тука се свесни дека сам си ја испишал својата приказна.

Колку за црно бела споредба, за Тоше ми е екстремно криво.
Треба да се искаже жал за сите кои патат(без разлика дали е тоа поради дрога или рак),а и почит кон истите.Тоа значи да се биде човек,а не плукање и исмевање.

Треба да се искаже жал за сите кои патат(без разлика дали е тоа поради дрога или рак),а и почит кон истите.Тоа значи да се биде човек,а не плукање и исмевање.

Треба да се искаже почит за сите кои патат (страдаат) затоа што се дрогираат? Тоа не значи да се биде човек, тоа значи да се биде глуп.

Нека почива во мир, жалосно за млад живот кој на таков безсмислен начин угаснат! :(

%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88-2.jpg

не дај боже некој да ги доживее тие неколку минути кога „централата“ на човекот ќе откаже и тој веќе не е тој, вака од страна коментари кога го немате тој куршлус секогаш е советодавачки (а злонамерните ниту ќе ги спомнам), само колку самоубиства се случиле ? дали знае некој зошто се обесил со шал во подрум со само 23 год? 31 год момче да си ископа самиот гроб пред да се самоубие во сопствена куќа? самоубиство со пиење киселини и фрлање од висококатници на што ги натера во пресудниот момент? еден, два , три , а луѓето не биле под дејство на дрога ниту се дозна причината, колку луѓе си го одзеле животот на овој или на оној начин точно во тие минути кога мозокот веќе не резонира правилно, кој од преубав живот, кој од пресиромашен живот, кој од љубов, кој болест, кој од долгови, кој од досада секогаш причина имало, проблемот што блиските требале да приметат и да регирале на време со било каква помош! е сега, тие што се јавни личности веднаш им се критикува начинот на живеење и се осудува начинот на нерешавање на проблеми со кои сите помалку и повеќе се соочуваме, но во тие неколку секунди или минути кога мозокот се исклучува од нормално резонирање, тука сите се исти не размислуваат за последиците, а најмалку се свесни што прават без разлика ако се пијани, дрогирани, гладни, сиромашни, богати или силувани... „централата“ на телото откажа за нормално размислување!

Последно уредено:
Човечност е кога ќе почине некој, особено некој што не го познаваш и што ништо не ти згрешил да не јадеш гомна. Тоа како пеел дали пеел имате теми музика слободно таму. Оваа тема е за друго отворена. И после у европа сакате особено овој што и гзот ќе си го продаде за да влезе а не сте ни на ниво на куче а камоли на човек.

Мислиш дека нему му смета тоа во моментов?

Него не али на негови роднини и пријатели сигурно да. Без разлика дали му смета на него или не треба сите да се понашаме како луѓе. Без разлика дали сме онлајн или не.

Него не али на негови роднини и пријатели сигурно да. Без разлика дали му смета на него или не треба сите да се понашаме како луѓе. Без разлика дали сме онлајн или не.

Значи не смеам да кажам дека е БЕСКРАЈНО глупо кога имаш солидна позција во животот да си го упропастиш истиот со дрога, затоа што неговите блиски се живи?

Влатко беше симпатичен дечко, верувам дека имаше успех кај жените. Еве денес разбрав дека бил и фамилјарно солидно ситуиран. Горе долу имал пол позиција во однос на еден куп млади луѓе во Македонија. Сетоа тоа тој го усрал затоа што сакал да се дрогира. И сега јас не смеам да кажам дека тој си го усрал животот само затоа што е мртов?

Многу јако.

Значи не смеам да кажам дека е БЕСКРАЈНО глупо кога имаш солидна позција во животот да си го упропастиш истиот со дрога, затоа што неговите блиски се живи?

Влатко беше симпатичен дечко, верувам дека имаше успех кај жените. Еве денес разбрав дека бил и фамилјарно солидно ситуиран. Горе долу имал пол позиција во однос на еден куп млади луѓе во Македонија. Сетоа тоа тој го усрал затоа што сакал да се дрогира. И сега јас не смеам да кажам дека тој си го усрал животот само затоа што е мртов?

Многу јако.

Смееш али јас мислам дека оваа тема не е за тоа отворена. Има теми за наркотици слободно дискутирај таму, ова тема е за информации околу смрта и за почит, за оние што сакаат да искажат.

Пола од вас дојдовте за да изигравате кој од важен поважен, или да зборите за темата?

Не беше лош пеач, а нонстоп идеше у кафулето подоле од кај што живеам јас. Од предозирање најверојатно умрел вчера во близина на мостот за пруга кај трета македонска бригада.

R. I. P

Don't do drugs kids.

Би прошетал до кај сестра ти ако немаш ништо против.[DOUBLEPOST=1530991566][/DOUBLEPOST]

Каде го пишува тоа?

Не треба нигде да пишува тоа ми е поентата. Човечност и усул.....

Многу јако.
А од другата страна го имаш детено Јане кое тешко дека некогаш ќе застане на нозе а стана светски позната инспирација.

Како што и кажаа, не треба да се наметнува дека треба да им е на сите жал само зошто бил млад. За наркомани и алкохоличари ама ич не ми е жал а гледам ни на повеќето. Тажниот крај на Влатко треба да е поука за сите како не треба.

Не треба нигде да пишува тоа ми е поентата. Човечност и усул.....

Јас мислам дека почовечно е да се каже дека да се дрогираш е многу глупо, отколку да глумам некоја почит за некого. Еве ако сакаш можам со усул да кажам дека е прилично неинтелигентно кога судбината ќе ти подели добри карти да играш глупаво со нив. Може вака, звучи почовечно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom