Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Интересна работа за летен период.
4 грама шеќер има во цел сладолед, од Кри Кри е, у Веро го има - 50 денари :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Интересна работа за летен период.
4 грама шеќер има во цел сладолед, од Кри Кри е, у Веро го има - 50 денари :)

Малку се побркале овие, еве ти на официјална што имаат напишано.
http://www.krikri.gr/pagotoen/4/7/Master+0%+Sugar
Light vanilla ice cream with 0% sugar and 0% fat, covered with real milk chocolate with 0% sugar.

Net weight: 75g

Nutritional information per package
Energy: 653kJ / 156Kcal
Fat: 7.2g
Of which saturated: 4.6g
Carbohydrates: 26.1g
Of which sugars: 4.8g
Proteins: 3.4g
Salt: 0.10g

Нели е 0% шеќери и 0% масти.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Light vanilla ice cream with 0% sugar and 0% fat, covered with real milk chocolate with 0% sugar.

Да да :pos: Посебно со мастиве им е врвот :facepalm:
На ова со 0% шеќери и масти не обрнав внимание, ама како и да е, многу подобра опција него обичен.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745

А вака смеат затоа што нема закони или шо е работава?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
А вака смеат затоа што нема закони или шо е работава?
Закони сигурно има, ама не се почитуваат. Ова ти се класични маркетиншки трикови, ваљда треба да се пријави во агенција за храна и ветеринарство дека е грешно, иако ако гледаме така повеќе од пола производи имаат грешна таблица за нутритивни вредности, а за квалитетот на производите да не дискутираме воопшто, особено пилешкото што е во поголема мера чисто ѓубре.

T

Terroir

Гостин
Оваа држава е банда без команда и секој прави што ќе му текне, често пати на многу производи гледам “произведено за тој и тој“ значи никаде не пишува ни кој го произвел ни ништо. За кој к.. му е информацијата на обичен потрошувач за кого е произведено, ако некој го интересира тоа ќе биде произведувачот

Член од
11 април 2018
Мислења
212
Поени од реакции
61
Поздрав

Што мислите за веј протеин од QNT кој ми го нудат во фитнес центарот мислам околу 1кг 1200 ден како почетник незнам дали е добра и сигурна фирма,добра цена,вероватно е веј концентрат ако некој има искуство нека пиши нешто треба овие дена да го порачам инаку имаат и веј 100% ultimate кој е дупло поскап и вероватно подобар.

Сакам да прашам и за сојата која неодамна ја открив дека има доста протеини според декларацијата на 100 гр, 52 гр протеини дали е точно тоа,дали е добро да се употребува оти вака изгледа дека има доста протеини кои можат да се внесат но има и доста јагленохидрати

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
Поздрав

Што мислите за веј протеин од QNT кој ми го нудат во фитнес центарот мислам околу 1кг 1200 ден како почетник незнам дали е добра и сигурна фирма,добра цена,вероватно е веј концентрат ако некој има искуство нека пиши нешто треба овие дена да го порачам инаку имаат и веј 100% ultimate кој е дупло поскап и вероватно подобар.

Сакам да прашам и за сојата која неодамна ја открив дека има доста протеини според декларацијата на 100 гр, 52 гр протеини дали е точно тоа,дали е добро да се употребува оти вака изгледа дека има доста протеини кои можат да се внесат но има и доста јагленохидрати
QNT go piev whey koncetratot i e gaden za pienje i losa rastvorlivost. od ultimate isto go koristev whey prostar isto kako blagavoda da pies, ni so mleko ni so voda ima vkus osven whey sensation mu e top. pocni da jades meso, jajca, riba, i posle ako ti falat proteini togas mozes da dodades edna do dve dozerki. Bi ti go preporacal my protein ili superior whey core ili whey 100 od treck nutrition. tie ti se poevtini i pokvalitetni.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
QNT go piev whey koncetratot i e gaden za pienje i losa rastvorlivost. od ultimate isto go koristev whey prostar isto kako blagavoda da pies, ni so mleko ni so voda ima vkus osven whey sensation mu e top. pocni da jades meso, jajca, riba, i posle ako ti falat proteini togas mozes da dodades edna do dve dozerki. Bi ti go preporacal my protein ili superior whey core ili whey 100 od treck nutrition. tie ti se poevtini i pokvalitetni.
Далеку се од квалитет овие што ги наброја, од Ultimate.
Ultimate и ON (Optimum Nutrition), се над сите. Ако не знаеш што е добро, види што е поскапо. :D

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
Далеку се од квалитет овие што ги наброја, од Ultimate.
Ultimate и ON (Optimum Nutrition), се над сите. Ако не знаеш што е добро, види што е поскапо. :D
ne e se vo cenata, biten e kvalitetot a najskapoto ne e sekogas najkvalitetno. . gold standard najskap a najgrd vkus i loso se rastvora. Najdobar whey sto go imam pieno e od biotech pure whey i dymatize whey koncetratot. Whey 100 na treck e poevtin no rastvorlivosta mu e odlicna.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509
Дечки ваше мислење за протеинот од сурутка од Виталиа?

Сакам да го купам па ме интересираат ваши искуства. Целта ми е да симнам 3-4 кг.
Инаку вежбам 3-5 пати неделно.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
Дечки ваше мислење за протеинот од сурутка од Виталиа?

Сакам да го купам па ме интересираат ваши искуства. Целта ми е да симнам 3-4 кг.
Инаку вежбам 3-5 пати неделно.
surutkata na vitalia vo 50gr. prav sodrzi 5gr. protein i 50gr. laktoza. dodaj uste 400denari i zemisi soliden whey.

M

memento

Гостин
Може некој да ми кажи повеќе за путер од кикиритки, кои се придобивките и со што е добро да се јади?

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Што мислите околу Scitec whey professional сега гледам на попуст е во полео спорт дали е подобар избор од оној на myprotein?

Kajgana Shop

На врв Bottom