Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Баш е инвестиција за долг рок,Јуве со Роналдо си го дига реномето и ќе проба да стани бренд како Реал, Барса и Јунајтед. И ланскиот потег со новото едноставно лого беше со оваа иста цел, да се пласира Јуве на поширока маса.
Тоа ќе беше ако го земевте Мбапе или Нејмар, со 2 години не се станува бренд ко што викаш (иако за мене сте бренд, ништо помалце од Барса и Манчестер).

Мора да се крене Серија А, тогаш Јуве ко од шала ќе носи ѕвезди во добри години)

Ќе видиме, доаѓаа и Роналдињо, Бекам и стариот Роналдо во Милан па го видовме исходот. Не викам дека е лошо ова за Јуве ама лично мене не ми се допаѓа ова на долг рок.

Која глупост ја тресна не си свесен.:ROFLMAO: Он фајр си.
Роналдињо,Бекам и стариот Роналдо дојдоа како потрешени играчи и прајмот веќе далеку зад нив.Роналдо доаѓа како најјакиот играч кој држи златна топка(голем кур за мене).Во години Бекам,дебелиот Роналдо и Роналдињо се сосема различна работа од К.Роналдо во години.Да не трошам повеќе зборови,сумираното е следново:К.Роналдо и овие тројца се тотално различни ситуации.Сериозен си со паралелата?
Уште не можам да поверувам во трансферот и нема да верувам се додека не видам официјално претставување.(одличен материјал за цитирање е реченицава,ако се деси трансферот:D)
ПС:За разлика од тебе,оставам мал процент за чудо,т.е да е нула од трансфер овој дил.
ППС:Дај да почекаме да биде трансферот(ако биде),па после да јадеме трици.

Јуве покажува нешто со овој потег, а тоа е дека мора да се вброи во топ 5 тимови кои се способни за вакви дилови. Порака и за следните трансфер периоди. И не се сомневам дека, доколку се реализира трансферот, ќе биде топ дил за нив и од финансиска и од фудбалска страна. Роналдо е машина и не верувам дека ќе му треба многу да покаже што знае и умее и покрај тоа што е 33 ипол години. Доколку Алегри го користи како што треба 30+ погодоци ќе ги има како од на шала.

Која глупост ја тресна не си свесен.:ROFLMAO: Он фајр си.
Роналдињо,Бекам и стариот Роналдо дојдоа како потрешени играчи и прајмот веќе далеку зад нив.Роналдо доаѓа како најјакиот играч кој држи златна топка(голем кур за мене).Во години Бекам,дебелиот Роналдо и Роналдињо се сосема различна работа од К.Роналдо во години.Да не трошам повеќе зборови,сумираното е следново:К.Роналдо и овие тројца се тотално различни ситуации.Сериозен си со паралелата?
Уште не можам да поверувам во трансферот и нема да верувам се додека не видам официјално претставување.(одличен материјал за цитирање е реченицава,ако се деси трансферот:D)
ПС:За разлика од тебе,оставам мал процент за чудо,т.е да е нула од трансфер овој дил.
ППС:Дај да почекаме да биде трансферот(ако биде),па после да јадеме трици.
Па хипотетички збориме де, не е завршен трансферот. :D

Роналдињо ако не се лажам на 29 дојде, ме мрзи да проверувам. Бекам и Роналдо дошле во години, а Роналдо во што доаѓа, во цутот на младоста? Реално формата му е во надолна линија последниве години, само што ликот е надреален играч па вади максимум од своето тело. Како што реков, 2-3 сезони по пола сезона не постои, после тоа проигрува. Ова тебе ти вреди за 100 милиони на 33 годишен играч? Значи кажувам свое мислење, инаку имам огромна почит кон Роналдо и многу го сакам како играч. Нормално, ако дојде во Јуве крсни колач ќе му ебам и ќе го мразам. :D

Дали вие сериозно мислите дека доколку Роналдо би бирал, Јувентус би му бил прв избор? Дали сериозно мислите дека Роналдо не е понуден на ниту еден друг тим или ниту еден друг тим не може да си го дозволи? И зошто мислите дека нема понуди за него од други тимови, туку само од Јуве, кои имаат репутација да го собираат ѓубрето од останатите големи тимови? До душа тоа им се покажа ко успешна стратегија.

Па хипотетички збориме де, не е завршен трансферот. :D

Роналдињо ако не се лажам на 29 дојде, ме мрзи да проверувам. Бекам и Роналдо дошле во години, а Роналдо во што доаѓа, во цутот на младоста? Реално формата му е во надолна линија последниве години, само што ликот е надреален играч па вади максимум од своето тело. Како што реков, 2-3 сезони по пола сезона не постои, после тоа проигрува. Ова тебе ти вреди за 100 милиони на 33 годишен играч? Значи кажувам свое мислење, инаку имам огромна почит кон Роналдо и многу го сакам како играч. Нормално, ако дојде во Јуве крсни колач ќе му ебам и ќе го мразам. :D

Направи многу неточна споредба.Остај Роналдињо 29,тогаш не беше ни бледа сенка на тој најдобриот Роналдињо.За Бекам и дебелиот па ич не ни зборувам.Годините на страна,Роналдо е сеуште машина,на 33години даде пак 40+голови,златна топка итн итн итн.Можеби не е истиот Роналдо како пред 4-5 години,ама е сеуште топ3 играч,за разлика од овие кои не беа топ1000 во тоа време.
Ова е бомба трансфер за Јувентус и има многу повеќе позитивности отколку негативности и покрај цената за 33годишен играч.Не си до толку глуп,за да не сфаќаш,едноставно водиш инат поради тоа што Јувентус е во прашање.
Штом професионалци соберени на куп во Торино од цел свет одлучиле дека 100мил за 33годишен играч би се исплатиле на многу полиња,значи има смисла сепак.Ама не,стефан цобе од ебеното ченто вика дека тие 100мил се огромен ризик.

Последно уредено:
Дали вие сериозно мислите дека доколку Роналдо би бирал, Јувентус би му бил прв избор? Дали сериозно мислите дека Роналдо не е понуден на ниту еден друг тим или ниту еден друг тим не може да си го дозволи? И зошто мислите дека нема понуди за него од други тимови, туку само од Јуве, кои имаат репутација да го собираат ѓубрето од останатите големи тимови? До душа тоа им се покажа ко успешна стратегија.
Vo pravo si za ova:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено од модератор:
Добро извини Факе суд за човекови права, извини што дадов свое мислење. Можда сум и субјективен, можда и не, ама сепак давам свое мислење. Ќе видиме дали ќе испадне точно или не, чек прво нека се деси трансферот.

Оваа превара од играч не ми пасува кај Симеоне ама без пари е, а и може ќе изненади и ќе се вклопи одлично.

Добро извини Факе суд за човекови права, извини што дадов свое мислење. Можда сум и субјективен, можда и не, ама сепак давам свое мислење. Ќе видиме дали ќе испадне точно или не, чек прво нека се деси трансферот.
Тоа со си имам барем мислење е големо клише.Не може некој да тресе реално огромни глупости и на крај да ти врне ама извини што имам свое мислење надополнето со очаен хумор.
Главнaта причина за ваквото размислување е дефинитивно омразата што ја имаш спрема Јувентус.
Јас ти реков за тоа,јас сепак оставам одреден процент за да се деси она спротивното од очекуваното,за разлика од некој други. :D
За уопште дали ќе се случи трансферот исто така кажав. :D

Не да си субјективен :D
Да доаѓаше у Интер друга приказна ќе „пееше“.

Не да си субјективен :D
Да доаѓаше у Интер друга приказна ќе „пееше“.
Пеја, не викам дека нема доза на субјективност во моето мислење, ама и сам знаеш какво мислење имам за старите играчи кои држат јаки цени. Нејќам пример да дојде Ди Марија во Интер, ќе го преплатат а нема да добијат доволно за дадената сума, истото и за Пасторе, истото ќе беше и за Раџа да фукнеа 50 милиони и да не набројувам натака. Нормално, ако дојде било кој од овие секако дека нема да прекинам да навивам за Интер и ќе ги поддржувам.

Пеја, не викам дека нема доза на субјективност во моето мислење, ама и сам знаеш какво мислење имам за старите играчи кои држат јаки цени. Нејќам пример да дојде Ди Марија во Интер, ќе го преплатат а нема да добијат доволно за дадената сума, истото и за Пасторе, истото ќе беше и за Раџа да фукнеа 50 милиони и да не набројувам натака. Нормално, ако дојде било кој од овие секако дека нема да прекинам да навивам за Интер и ќе ги поддржувам.
100m dadovme za svinjata iguain.. i? 2 godini se slepase... a ako doe kiki za istata suma milion pogolem impakt ke ima od debelkoto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom