jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.576
- Поени од реакции
- 27.414
Албанија смени име ?Читам и се чудам... За една и иста одлука, Албаниja слави РМ се жали...
Никоj не е ветил дека ке биде лесно, но датум има.
Албанија смени име ?Читам и се чудам... За една и иста одлука, Албаниja слави РМ се жали...
Никоj не е ветил дека ке биде лесно, но датум има.
А Албаниja доби датум за конечен влез?Ами Македонија потпиша да се укине како Република Македонија за тој датум а доби некој си нов вид условен датум.
На ЕУ не и требале дисфункцуонални земји, а макаронката и педофилите што ни правеле било во ред оти не сме спремниНапротив, ова е реалната ситуација. Тоа што некој живеел во заблуда дека Грција е единствена пречка кон нашиот пат до ЕУ си е негова работа. Ова што Франција и Холандија ни го прават е потполно основано, ние ни оддалеку не сме спремни за почеток на преговори. Еве и да ни дозволат, тоа ќе биде утешна награда проследена со долг и трновит пат, полн со опструкции низ преговорите за членство. Наивно е да се очекува брзи преговори и бркање рокови. Реалноста е дека ќе водиме преговори паралелно со Албанија.
Еве пример Црна Гора е каде каде подалеку од Србија во преговарачкиот процес. Порано отпочна преговори од нив, подлабоко е во процест но не смеат никаде да мрднат без Србите, има да ги чекаат за заедно во пакет да влезат некаде после 2025. Залепени се една за друга како сијамски близнаци.
Истото ќе биде и за нас со Албанија, а моментот кога Албанија ќе стане членка на ЕУ подобро таквата Унија и да ја нема. Добро рече некој погоре, на ЕУ не и требаат дисфункционални земји со мнозинско муслиманско население, извор на проблеми и корупција. Ние сме во тој пакет моментално.
Се уште сте со едно за внатрешна и една референца за мегународните институции. После референдумот ке зборуваме дека сте сменили нешто или не сте сменили.Албанија смени име ?
Знам бе дечко, познати ми се демократските говори ... ги има и кај нас ... а да кажеше нешто за основното демократско право за самоопределување на пример ... Лесно ти е тебе на пример... Носиш име на нација добиено по интерпетациска грешка и те боли стапот... денес вулгар, утре булгар...Се уште сте со едно за внатрешна и една референца за мегународните институции. После референдумот ке зборуваме дека сте сменили нешто или не сте сменили.
Тоа си е проблем што си го влачите от формирането на државата и нема коj да ви даде поклон нешто за тоа. Само товар можеше да ви создава како нерешено прашане.
Така де. Ако не не блокираа, скрининг процесот можеше да почне во понеделник. Ама нема да почне во понеделник, ќе почне некогаш во јуни 2019та ако не не блокираат.Datumot ke bide vo juni 2019 a ne za podocna.Ako nema da blokiraat pregovorite ke pocnat vo juni 2019
Ме заболе мене што кажал Хан. Еве што напишале:Мислиш дека се знае точниот датум на коj после една година ке има совет....изобшто нема да има друг датум ако не утнета работата, а ке има директно отворане на поглавиja. Процесот по скрининг ке започне, тоа ти е изjaва на Хан уште днес
Албанија секако е позади Македонија во реформи, борба со корупција и организиран криминал. Плус Македонија ја жртвуваше кралицата во оваа партија шах за на крај да добие некое прикрпено решение и да биде во ист кош со Албанија.А Албаниja доби датум за конечен влез?
Инересна работа е овој Хан... Да ми каже некој кој кур фактор е тој во ЕУ...По изјавиве и по реалната состојба ми изгледа како некој третокласен бирократ, кој има улога на кловн...Така де. Ако не не блокираа, скрининг процесот можеше да почне во понеделник. Ама нема да почне во понеделник, ќе почне некогаш во јуни 2019та ако не не блокираат.
Ме заболе мене што кажал Хан. Еве што напишале:
To this effect, the Council calls on the Commission to monitor closely the above reform efforts of the former Yugoslav Republic of Macedonia and will assess progress on the basis of the yearly Commission report. The Council recalls that the decision to open accession negotiations with the former Yugoslav Republic of Macedonia will be subject to completion of national parliamentary procedures and the endorsement by the European Council and swiftly thereafter be followed by the first Intergovernmental Conference by the end of 2019, depending on progress made.
Прв болд, ќе треба да гласаат датум наредна година. Втор болд, ако се завршиме совршено датумот ќе биде при крајот на 2019та. Ама depending on progress made, за кој ќе одлучува Франција.
Што ти е со правото на самоопределувоне? Некоj ти го е загрозил?Знам бе дечко, познати ми се демократските говори ... ги има и кај нас ... а да кажеше нешто за основното демократско право за самоопределување на пример ... Лесно ти е тебе на пример... Носиш име на нација добиено по интерпетациска грешка и те боли стапот... денес вулгар, утре булгар...
За судството делумно се сложувам, иако стратегијата е донесена истата треба допрва да се спроведе, но за начинот на имплементирање ќе треба да почекаме отварање на поглавјето 23, отколку самостојно да се впуштаме во несигурни авантури кои не гарантираат резултати. Плус опозицијата даде зелено светло само за два двотретински закони.Па не би рекол баш "загарантиран", туку мене повеќе ми звучеше како "Не, ама ај ќе видиме уште еднаш во јуни наредна година". Премногу е долг периодот и има многу непознати за да може да се каже дека ќе биде загарантиран.
За почеток, итните реформски приоритети што ни ги дадоа кога дојде Заев на власт воопшто не се спроведени. Еден милиметар не е мрдната работата со реформи во судството и администрацијата. Напротив, го сакаат само тефтерчето на Гордана да го имаат на нивното биро.
Па како 10 години наназад не реши прашането со името, ке е во един кош со Албаниja. Да се заблагодарим дека не е во кош со Косово и БиХ. И тоа до преди неколко недели беше наполно реално.Албанија секако е позади Македонија во реформи, борба со корупција и организиран криминал. Плус Македонија ја жртвуваше кралицата во оваа партија шах за на крај да добие некое прикрпено решение и да биде во ист кош со Албанија.
Ах да ... познато ми е тоа демократско правење наудрени ... Ами зошто се мења име бе златен... Нели ние во државава сме се договориле како ќе се викаме...Што ти е со правото на самоопределувоне? Некоj ти го е загрозил?
Злато, правото на самоопределувоне е индивидуално човеково право. Правиш разлика?Ах да ... познато ми е тоа демократско правење наудрени ... Ами зошто се мења име бе златен... Нели ние во државава сме се договориле како ќе се викаме...