СП 2018 - Група Е (Бразил, Швајцарија, Костарика, Србија)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две селекции ќе продолжат понатаму?

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Toa со гестикулирање орел е провокација, само затоа што тоа и беше намерата на тие што го изведуваа.
Инаку, сам по себе тој акт - начин на радување со истакнување на национален симбол не е провокација, но беше изведен со таква намера.

Го казнија Шаќири за прославата? Ова според сите закони и прописи на ФИФА мора да биде казна (најверојатно парична)[DOUBLEPOST=1529748596][/DOUBLEPOST]
Многу е битно да се каже дека е ТУЃ национален симбол.
Плус очигледно е провокација знаејќи ја историјата на земјите.
А, најјако во целата ситуација е што двоглавиот орел НЕ Е (исклучиво) АЛБАНСКИ СИМБОЛ. Уште појако, дали знаете како изгледа знамето и грбот на Србија? :icon_lol:
94839-004-61CB5BCA.jpg
Ова е симбол уште од времето на распадот на римската империја на источна и западна (затоа и станува двоглав орел, наместо претходниот римски орел со една глава), а денеска се користи во многу европски земји (Албанија, Србија, Црна Гора, Русија, Германија), бил употребуван и како симбол на австро-унгарската империја, во Шпанија, Шкотска, па дури и во некои земји надвор од Европа.
Уште појако, прифатен е како симбол во ХРИСТИЈАНСТВОТО, па денеска двоглавиот орел е симбол на грчката и албанската православна црква.

Сега у клаџа слушам пензионери едниот слушнал на вести кажале дека му се јавиле ВАР на Брих за пеналот на Митровиќ ама он нејкел да го досуди.И одма тоа е проследено со сочни пцовки:pos::D:D.Јас не знам што се замара цела Македонија со Србија кога тие се копилиња невидени,сетете се кога ни извадија грчко знаме на сред утакмица со нив.
Можда сите го знаеме одговорот зошто[DOUBLEPOST=1529754105][/DOUBLEPOST]
Ова според сите закони и прописи на ФИФА мора да биде казна (најверојатно парична)
Тие закони и прописи ти ги измисли? дај кажи ни каде пишува дека двоглавниот орел е провокација според ФИФА

Кога србите дадоа гол во албанија, прославуваа со три прста, никој не викаше провокација уааа ова она, на форумов имаше колективно свршување од некои "македонци" за тоа, сега сте се фатиле за прославата на двајца Албанци од Косово, кои играат за Швајцарија.

На крајот на краиштата тие никад нема да бидат швајцарци, тие таму се само платеници, и заради тоа што се најдобри во тоа земја. Да имаа подобри играчи швајцарците овие никад немаше да припарат на прв тим.

Можеш да почитуваш корени, не викам не ама не можеш да почитуваш 250 држави. Пак ќе го спомнам Јанузај кој треба 7 знамиња да стави, за Курањи на времето па да не збориме. Исто и Сане не гледам дека носи знамиња на Франција, Германија и Мали или од кај и да е.

И да да не ме цитира некој и за било кој да се работеше истово ќе го искоментирав.
Мислам дека знаеш што народ сме ние што живееме на Балканов.

И сигурно ги знаеш што народ се албанциве, знаеш колкави националисти и провокатори се, мислам дека одприлика се знае за каков народ се зборува, мене не ми е чудно што се однесуваат така, србиве исто :гомце: се.

На крај на денот се работи за менталитет.

Можда сите го знаеме одговорот зошто
Затоа што си шкон и не можеш да сфатиш дека таква прослава не' иритира и нас, затоа што не потсеќа на прослави на нашите сограѓани во кои се навредувало и македонското етничко население во републикава. ФИФА и УЕФА знаеле за крајно смешни транспаренти и скандирања да ги казнувааат балканските федерации, а ова беше чиста ПОЛИТИЧКА провокација на моронине и заслужуваат дебела казна. Уште показниво треба да биде, бидејќи провокацијата не доаѓа од навивачи (што можам да го разберам), туку од самите фудбалери.
Да бев главен на федерација, ќе летаа од репрезентација уште кога намерно промашуваа голови против Албанија, па макар биле и најдобри играчи во истата.

Јас сум против политичко провоцирање на спортски настан ама...

А мене ме интересира зошто вие како македонци сте толку butthurt, поради прославата на Џака ?

И како може да застанете на страна на Србија?

Што, тие се цвеќина за мирисање па сеа жал ни е што ги провоцирале ?

Убо рече еден поназад,требеше сеченион да му го истајт, како да не ги знаете колкави провокатори се Србиве, па кога ќе им врати некој нешто џо жртви глумат.

Па и копачките на Шаќири, има право да си го носи и едното знаме и другото, ето така се осеќа, ако сака може само косовското па никој не смее да му рече нешто, негова работа, зошто италијаните не му се налутија на Монтоливо што се осеќал и како германец, и зошто германците не се налутија што одбрал да играт за Италија ?

Зошто пољаците и таљаните не му се налутија на Дибала кој одбра да игра за Аргентина а има потекло од Италија и дедо пољак кој во втора светска избегал за Аргентина ?
Види, јас не сум butthurt и искрено не врувам голем дел од луѓево што коментираат тука се butthurt.

Едноставно секој нормален човек што сака фудбал навива за почитување на правилата на ФИФА.

Секое провоцирање е хејтано на форумов.

Адебајор кога отиде да им се сили на фановите на Арсенал кога даде гол како играч на Сити беше хејтано од добар дел на форумов и беше нарекуван секакви зборови.

Нема простор за провокации ни од морален аспект нити од легален аспект според правилата на ФИФА.

Значи пак ќе кажам, Шаќири покажува национален симбол од друга земја што не учествува на првенствово а сето тоа е со намера да се провоцира противниците и покрај тоа што тој симбол нема никаква врска со овој натпревар.

Ко ние да играме утре со Англија и да соблече некој дрес под кој што ќе пишува "SCOTLAND IS BETTER OFF INDEPENDENT" пошто...нема врска, битно да се провоцира!

99% од луѓето кој што вчера сметаат дека е сосема нормално покажување на двоглав орел во натпревар со Србија се истите тие што би хејтале ако во натпревар на Македонија и Грција македонски играч носи копачки со знамето од Кутлеш (а копачки не се ни гледаат на пренос...)

И убеден сум дека доколку се случи нешто такво на некој си хипотетички натпревар меѓу Грција и Македонија тогаш нашата федерација или играчот ќе бидат казнети поради тоа

Мора Шаќири да биде казнет за прославата (ако веќе не е, не знам, не сум во тек) во спротивно ФИФА станува лакрдија.

Исто и Нејмар дајваше против Коста Рика па сите го хејтаа. Не поради тоа што Коста Рика е цвеќе за мирисање или поради тоа што ни се braka po krv nie sme eden narod!! туку поради тоа што во фудбалот нема простор за дајвања, провоцирања, тепачки и кршење на закони.

Затоа што си шкон и не можеш да сфатиш дека таква прослава не' иритира и нас, затоа што не потсеќа на прослави на нашите сограѓани во кои се навредувало и македонското етничко население во републикава. ФИФА и УЕФА знаеле за крајно смешни транспаренти и скандирања да ги казнувааат балканските федерации, а ова беше чиста ПОЛИТИЧКА провокација на моронине и заслужуваат дебела казна. Уште показниво треба да биде, бидејќи провокацијата не доаѓа од навивачи (што можам да го разберам), туку од самите фудбалери.
Да бев главен на федерација, ќе летаа од репрезентација уште кога намерно промашуваа голови против Албанија, па макар биле и најдобри играчи во истата.
BURN BITCH, кажи ми што имаше спортски на ракометниот натпревар во Србија после победата над Полска каде сите ракометари со 3-4 илјади навивачи заедно пеа против клетите ш.птари. Први сте кога на вас ви одговара да делите правда и култура на однесување. Ако барате таква правда Македонија не треба да ја има во турнирите организирани од ЕХФ или ИХФ за 10 години после тој настан

BURN BITCH, кажи ми што имаше спортски на ракометниот натпревар во Србија после победата над Полска каде сите ракометари со 3-4 илјади навивачи заедно пеа против клетите ш.птари. Први сте кога на вас ви одговара да делите правда и култура на однесување
latest

Сериозно споредувате однесување на навивачи со однесување на играчи? Океј. :D

Види, јас не сум butthurt и искрено не врувам голем дел од луѓево што коментираат тука се butthurt.

Едноставно секој нормален човек што сака фудбал навива за почитување на правилата на ФИФА.

Секое провоцирање е хејтано на форумов.

Адебајор кога отиде да им се сили на фановите на Арсенал кога даде гол како играч на Сити беше хејтано од добар дел на форумов и беше нарекуван секакви зборови.

Нема простор за провокации ни од морален аспект нити од легален аспект според правилата на ФИФА.

Значи пак ќе кажам, Шаќири покажува национален симбол од друга земја што не учествува на првенствово а сето тоа е со намера да се провоцира противниците и покрај тоа што тој симбол нема никаква врска со овој натпревар.

Ко ние да играме утре со Англија и да соблече некој дрес под кој што ќе пишува "SCOTLAND IS BETTER OFF INDEPENDENT" пошто...нема врска, битно да се провоцира!

99% од луѓето кој што вчера сметаат дека е сосема нормално покажување на двоглав орел во натпревар со Србија се истите тие што би хејтале ако во натпревар на Македонија и Грција македонски играч носи копачки со знамето од Кутлеш (а копачки не се ни гледаат на пренос...)

И убеден сум дека доколку се случи нешто такво на некој си хипотетички натпревар меѓу Грција и Македонија тогаш нашата федерација или играчот ќе бидат казнети поради тоа

Мора Шаќири да биде казнет за прославата (ако веќе не е, не знам, не сум во тек) во спротивно ФИФА станува лакрдија.

Исто и Нејмар дајваше против Коста Рика па сите го хејтаа. Не поради тоа што Коста Рика е цвеќе за мирисање или поради тоа што ни се braka po krv nie sme eden narod!! туку поради тоа што во фудбалот нема простор за дајвања, провоцирања, тепачки и кршење на закони.
И мене ме нервира политичко провоцирање, од кого и да е.

Само не ми е јасно како македонциве се најдоја испровоцирани кога ние повеќе ку*от го јадеме од србиве него албанциве, коку само пати иставиле знаме од Грција, поблиски се со нив него со нас, само прават лице додека не победат, за да ако изгубат да не ги шибаме, ама пак во албанциве си нашле равен на нив и го јадоа и сеа ти кажав џо навредени, како ќе беше исто само со различни улоги ако тие тепаа 3-0 пример. :pos:

Можеш да почитуваш корени, не викам не ама не можеш да почитуваш 250 држави. Пак ќе го спомнам Јанузај кој треба 7 знамиња да стави, за Курањи на времето па да не збориме. Исто и Сане не гледам дека носи знамиња на Франција, Германија и Мали или од кај и да е.

И да да не ме цитира некој и за било кој да се работеше истово ќе го искоментирав.
Фросе, ти се молам, паметна си и доволно голема за да знаеш кои се мотивите на Шаќири и компанија. Немој да ми протнувате овде некои квази либерални гомнарии, имале право на две знамиња бла бла бла. Никој не вика дека немаат право, него дека друга им е целта со знамето на Косово, па и на Албанија, да не се правиме слепи со сила. Дабогда умрат сите до еден, племе никакво, да цркнат.

Шо очекувате бе од планинци? Родени на планина a растени на Алпите горе во некое село со трла.

Никој не вика дека немаат право, него дека друга им е целта со знамето на Косово, па и на Албанија, да не се правиме слепи со сила.
Па и јас истото го коментирам :) не ја сфаќам поентат на три знамиња. За две јбг, Лукаку едно време носеше, ете Монтоливо носи, сигурно да прогугламе ќе најдеме уште повеќе, сега дека Лукаку и Монтоливо не се националисти како овие, не се, тоа е веќе друга ментална свест.

Фросе, ти се молам, паметна си и доволно голема за да знаеш кои се мотивите на Шаќири и компанија. Немој да ми протнувате овде некои квази либерални гомнарии, имале право на две знамиња бла бла бла. Никој не вика дека немаат право, него дека друга им е целта со знамето на Косово, па и на Албанија, да не се правиме слепи со сила. Дабогда умрат сите до еден, племе никакво, да цркнат.
Знаме или другите знаци на друга држава не се спротивно моралот, и секој слободно може да ги искористи, слободно се продават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom