Јас сум против политичко провоцирање на спортски настан ама...
А мене ме интересира зошто вие како македонци сте толку butthurt, поради прославата на Џака ?
И како може да застанете на страна на Србија?
Што, тие се цвеќина за мирисање па сеа жал ни е што ги провоцирале ?
Убо рече еден поназад,требеше сеченион да му го истајт, како да не ги знаете колкави провокатори се Србиве, па кога ќе им врати некој нешто џо жртви глумат.
Па и копачките на Шаќири, има право да си го носи и едното знаме и другото, ето така се осеќа, ако сака може само косовското па никој не смее да му рече нешто, негова работа, зошто италијаните не му се налутија на Монтоливо што се осеќал и како германец, и зошто германците не се налутија што одбрал да играт за Италија ?
Зошто пољаците и таљаните не му се налутија на Дибала кој одбра да игра за Аргентина а има потекло од Италија и дедо пољак кој во втора светска избегал за Аргентина ?
Види, јас не сум butthurt и искрено не врувам голем дел од луѓево што коментираат тука се butthurt.
Едноставно секој нормален човек што сака фудбал навива за почитување на правилата на ФИФА.
Секое провоцирање е хејтано на форумов.
Адебајор кога отиде да им се сили на фановите на Арсенал кога даде гол како играч на Сити беше хејтано од добар дел на форумов и беше нарекуван секакви зборови.
Нема простор за провокации ни од морален аспект нити од легален аспект според правилата на ФИФА.
Значи пак ќе кажам, Шаќири покажува национален симбол од друга земја што не учествува на првенствово а сето тоа е со намера да се провоцира противниците и покрај тоа што тој симбол нема никаква врска со овој натпревар.
Ко ние да играме утре со Англија и да соблече некој дрес под кој што ќе пишува "SCOTLAND IS BETTER OFF INDEPENDENT" пошто...нема врска, битно да се провоцира!
99% од луѓето кој што вчера сметаат дека е сосема нормално покажување на двоглав орел во натпревар со Србија се истите тие што би хејтале ако во натпревар на Македонија и Грција македонски играч носи копачки со знамето од Кутлеш (а копачки не се ни гледаат на пренос...)
И убеден сум дека доколку се случи нешто такво на некој си хипотетички натпревар меѓу Грција и Македонија тогаш нашата федерација или играчот ќе бидат казнети поради тоа
Мора Шаќири да биде казнет за прославата (ако веќе не е, не знам, не сум во тек) во спротивно ФИФА станува лакрдија.
Исто и Нејмар дајваше против Коста Рика па сите го хејтаа. Не поради тоа што Коста Рика е цвеќе за мирисање или поради тоа што ни се braka po krv nie sme eden narod!! туку поради тоа што во фудбалот нема простор за дајвања, провоцирања, тепачки и кршење на закони.