СП 2018 - Група Д (Аргентина, Исланд, Хрватска, Нигерија)

• Креатор на темата Креатор на темата Partizanen banditen
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две селекции ќе продолжат понатаму?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
:pos::pos::pos: Меси го игра дното во неговата кариера, многу ми е смешно што има Меси фан бојс низ форумов кои мислат дека проблемот е до остатокот од тимот... Па видете бе кои фудбалери играат за Аргентина а кои за Португалија на пример. Каков е тој лидер кога не знае да го скоцка тимот и да го извлече максимумот од него.
Роналдо има дно од тим но менталитетот со кој игра и самата врска која ја има изградено со неговата екипа носи некој резултат и му дава простор да ја игра неговата игра и да дава голови.. Што има Меси направено освен играта во Барселона која е изградена од тамошната школа.
Класа од играч е но глупо е да го ставате Меси најдобар на сите времиња, кога типот игра цел живот во комфор зона за иста екипа и секоја година со истата тактика... Немаше муда да промени ништо и да не кажам на стара слава стекната заедно со Чави и Иниеста се влече последниве години...

Имаат Хрватите и поголеми успеси, така да, не им е нешто ново ова, сепак, беа бронзени 98-ма, со онаа феномална утакмица против Германија, кога Атанас Костовски го запука Шукер со Шурјак.

Иначе, за Модриќ ми е навистина криво што не го облече црвениот дрес на Јунајтед дур Ферги беше на клупа. Леви, све ти ебам десничарско.
Абе имаат не реков дека немаат, ама се многу самобендисани и потценувачки гледаат кон другите, посебно кон нас. Се сеќавам за време на европското 2011 кога ги истресовме ко црници по форуми, портали викаа се на среќа сме победиле само Мекејлеб ни вредел, а тие на медал ќе одеа (на к. ров). Не ги можам едноставно, далеку од то дека им негирам успеси во било кој спорт

:pos::pos::pos: Меси го игра дното во неговата кариера, многу ми е смешно што има Меси фан бојс низ форумов кои мислат дека проблемот е до остатокот од тимот... Па видете бе кои фудбалери играат за Аргентина а кои за Португалија на пример. Каков е тој лидер кога не знае да го скоцка тимот и да го извлече максимумот од него.
Роналдо има дно од тим но менталитетот со кој игра и самата врска која ја има изградено со неговата екипа носи некој резултат и му дава простор да ја игра неговата игра и да дава голови.. Што има Меси направено освен играта во Барселона која е изградена од тамошната школа.
Класа од играч е но глупо е да го ставате Меси најдобар на сите времиња, кога типот игра цел живот во комфор зона за иста екипа и секоја година со истата тактика... Немаше муда да промени ништо и да не кажам на стара слава стекната заедно со Чави и Иниеста се влече последниве години...

Се влече на стара слава?? Златна копачка на Европа е и оваа сезона, без Чави и без Иниеста во форма. Тие муабети дека зависел од нив веќе одамна не држат вода.

Со исклучок на претходното ЕП, Роналдо со Португалија немаше позначаен резултат. На претходното СП испаднаа во групи. Тогаш зошто еве не се коментираше дека не бил лидер? Не може кога игра во екипа со 10 ботови. Колку сака и сега нека е лидер, освен ако некакво чудо не се случи Португалија ќе испадне од првиот посериозен противник.

Кога ги читам овие мислења не може да не се прашам што изговор ќе најдеа хејтерите на Меси ако еве Игуаин го искористеше поклонот од Крос и го погодеше зицерот во финалето 2014? Ќе се збореше „Меси не е најдобар, без Игуаин не може да игра“?

Браќа Срби ќе тепав рандом црнци па ќе помислиш Светско освоиле, исти гомна и они. Можда су и у право, мож смо ми лајно народ што не се ценимо ама нема посамобендисано нешто од Срби на овј Балкан, Хрвати су бар у ЕУ, држава у много бољу состојбу од нашу и еве на Светско пишуев си историју, док Срби су голи кучиња како нас ама да ги слушаш још терав Југославија филм.:D
За нив е познато и нив им е. ам све, ариевците од балканот

тоа што џукела како Отаменди е во тимот на сезоната во ПЛ а на СП кај што Аргентина очигледно е дека игра без систем и индивидуалните (не)квалитети доаѓаат до израз кај секој фудбалер, говори дека на Пеп треба да му се дадат уште пофалби за направеното сезонава.

Кога пишав на крај од сезоната дека ликов само зошто игра за шампионот е во тимот на сезоната ме цитираа, пасови имал многу (y) ете ви ги пасовите на светско колку значат.

Се влече на стара слава?? Златна копачка на Европа е и оваа сезона, без Чави и без Иниеста во форма. Тие муабети дека зависел од нив веќе одамна не држат вода.

Со исклучок на претходното ЕП, Роналдо со Португалија немаше позначаен резултат. На претходното СП испаднаа во групи. Тогаш зошто еве не се коментираше дека не бил лидер? Не може кога игра во екипа со 10 ботови. Колку сака и сега нека е лидер, освен ако некакво чудо не се случи Португалија ќе испадне од првиот посериозен противник.

Кога ги читам овие мислења не може да не се прашам што изговор ќе најдеа хејтерите на Меси ако еве Игуаин го искористеше поклонот од Крос и го погодеше зицерот во финалето 2014? Ќе се збореше „Меси не е најдобар, без Игуаин не може да игра“?
Она што не сакате да го прифатите е дека Меси не е лидер, кога тоне репрезентацијата место он да ги издигне, уште бетер потонува. Роналдо успева да им го пренесе шампионскиот ментос на неговите соиграчи, за разлика од Меси.
Тоа не значи дека му се оспоруваат фудбалските квалитети, туку лидерските. Иако јасно дека не е само он за критика, туку целата поставеност на аргентинската федерација, како нас се изглеа, некој друг кажува кој смее да игра кој не, ги водат кланови и ете го резултатот. Селекторот е посебна прича..

Јас од тоа што гледав Меси буквално сам и донесе дупла круна на Барса сезонава. Ниту еден од другите играчи на Барселона не беше на ниво, дури ни Суарез. Аргентина си е хаос сама по себе на Светсково, ни свети Петар не и помагаше вчера да дојде до резултат. Ете уште да го избркаат Сампаоли на сред првенство остана, и да ја засенат Франција од СП 2010.

Преку кур веќе од заклучоците што се носат на форумов после 2 утакмици изиграни од одреден/а играч/екипа. Роналдо до Јануари беше завршена приказна, Меси сега се испостави дека не бил лидер. :icon_lol: Да ве потсетам дека Португалија 2014та изгуби 4-0 од Германија и излезе од групна фаза на сметка на "сокерашите" од САД? Дали тоа значи дека и Роналдо неможе да ја носи неговата репрезентација? :) Полека малце со избрзаните заклучоци, оти ќе даде Меси 15 гола во ЛШ наредна сезона и пак ќе му ги лижете јајцата и пак ќе биде најдобриот играч кој некогаш заиграл фудбал.

Меси може да е крив ако го кроел составот или ако не пробал да му каже на сампаоли: Are you mad bro?

Ако мислеше на мене јас зборував за лидерските способности а не играчките, и башка ги споредив него и Роналдо, а не Меси и Ранокија. Што, сакаш да ми кажеш дека Меси е подобар лидер од Роналдо? Па ликот после изгубено финале на Копа Америка се пензионираше од репка зашо го изеде притисокот, не ме јеби. Да, сам ја носеше Барса сезонава, и не само сезонава него сезони наназад, ама кои му се соиграчи во Барса а кои во Аргентина? Тоа правиме муабет, Роналдо со просечни играчи успева да извади максимум, дури и ЕП освои, Меси се испогуби во Универзумот со такви играчи. И не се само овие две утакмици, и во квалификациите не знаеја каде тераат, во последно коло едвај, на мускули влегоа на ова СП.

И Ванковска со коментар за Кабаљеро :icon_lol:

35883647_10204593611078222_4784302205752573952_n.jpg
:icon_mrgr:
Screenshot_20180622-114315~2.png

Ако мислеше на мене јас зборував за лидерските способности а не играчките, и башка ги споредив него и Роналдо, а не Меси и Ранокија. Што, сакаш да ми кажеш дека Меси е подобар лидер од Роналдо? Па ликот после изгубено финале на Копа Америка се пензионираше од репка зашо го изеде притисокот, не ме јеби. Да, сам ја носеше Барса сезонава, и не само сезонава него сезони наназад, ама кои му се соиграчи во Барса а кои во Аргентина? Тоа правиме муабет, Роналдо со просечни играчи успева да извади максимум, дури и ЕП освои, Меси се испогуби во Универзумот со такви играчи. И не се само овие две утакмици, и во квалификациите не знаеја каде тераат, во последно коло едвај, на мускули влегоа на ова СП.
Мислев буквално на сите што јадат гомна за Меси овие недела дена.

Ај да бидеме реални малце, Португалија ја следеше преголема среќа прошлото ЕП, не беше Роналдо единствениот фактор кој "и донесе" ЕП. Прво, поминаа благодарение на новиот формат како една од 3то пласираните репрезентации и тоа во група со Австрија, Исланд и Унгарија. Второ, во 1/8 финалето против Хрватска буквално ништо не прикажаа, прво се извадија во регуларниот дел, па поминаа на продолженија. 1/4 финалето со Полска го тепаа на пенали, а финалето со Франција повторно беше добиено благодарение на цврстата одбрана. За квалификации да не збориме, за СП 2010, ЕП 2012 и СП 2014 играа бараж португалците и се пласираа едвај.

Исто одма се заборава дека Меси играше финале на СП 2014 со Аргентина. Што исто не беше само и само ради него, ама убаво се сеќавам пред 4 години Меси беше лидерот, а Роналдо беше тој што заостанува далеку, пошто немал никаков успех со репрезентацијата. Башка и Меси ја имаше повеќе пати освоено ЛШ и водеше 4-1 во златни топки ако не се лажам. Исто и тогаш јадев гомна и ме нервираа таквите коментари.

И кога сме веќе кај соиграчите, премногу се дрви курот со Чави и Иниеста, мислиш во средниот ред на Реал играат Џек Вилшер и Том Клеверли. Роналдо е гол машина, стварно е лидериште и лично го обожавам, но дали ќе земеше 3 титули по ред во ЛШ без Модриќ и Крос во средината на Реал? Нема теоретска шанса. :) Баш напротив, Роналдо во овој период од кариерата е се позависен од соиграчите, пошто се повеќе игра target man и (на теренот) не е веќе главниот играч во неговиот тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom