Му дадов шанса на Макстил на база на еуфорија се качи 160 денари место да продолжи нагоре си ја врати цената назад на 148 , такви финти не поминуваат кај мене и ке се повлечам !
ТПЛФ ги плаќа само каматите, главницата ќе треба да почне да ја враќа од 2020.Резервиран е во целост, долго време не враќа тплф... Ако се реши позитивно за тплф овој спор ќе се ослободат дополнително резервации и добивката на КБМ уште ќе расте.
Има КБМ уште многу резервации за ослободување, и имот од хипотеки за продавање... И тоа е битен фактор зошто расте акцијата во периодов
Кога вредеа нешто...точно. Вработени и акционери, дадоа сопствени акции под залог во име на ТПЛФ, со ветување од Мишокот дека ќе земаат загарантирано по 2 евра (без заебанција, не алудирам на разни вициња ) дивиденда годишно по акцијаТоа што Те То не и плаќа на Топлификација не значи дека тие не му плаќаат на Хари. Ако памтам добро како обезбедување се дадени акции од Топлификација.
Штета, си одбрал погрешна железара да се коцкаш. Еве Арцелор за 15 денови има раст од 100 %Комерцијална од Февруари - Март е прва по промет (50 % од цел промет на Мсе е тука) , најбарана и најдобра акција во моментов си гази и ке оди многу брзо до 6.000 ..
Денеска и Макпетрол експлодира отиде до 40.000 а сите знаеме дека пред некој период беше 28.000
Ок да речеме држи вода муабетот на Bosko дека овие две компании се блиски до Сдсм и веројатно беа потценети на берза и сега рипаат како луди , знаеме дека домашни компании и физички лица купуваат и ја креваат цената на овие две компании ..
Интерес и позитивна клима факт е дека на берза има , во моментов Макстил и врз база на еуфорија признавам дека нема купувачи и се мислам дали да докупам во Гранит бидејки Заев најави градежна експанзија летово , најверојатно ке се предомислам и ке излезам од Макстил утре ..
Му дадов шанса на Макстил на база на еуфорија се качи 160 денари место да продолжи нагоре си ја врати цената назад на 148 , такви финти не поминуваат кај мене и ке се повлечам !
Ке останам само на Комерцијална и ке докупам во Гранит , па мирно ке спијам до референдумот
Bosko игра на сигурно , ке играм и јас овде нема очигледно заебавање со пари , Макстил е непредвидлива акција !
Ја глеав и таа LV , 50 денари беше ама нели викаа ке искачале од Македонија и незнам што ке биде со компанијата ..Штета, си одбрал погрешна железара да се коцкаш. Еве Арцелор за 15 денови има раст од 100 %
Гледам старче (за 2 години остарел како за 20 години......) кое манипулираше со акционери, медиуми...се`....се` .... само тој за ништо не е крив.https://www.24.mk/lazhen-stechaj
p.s.
@MSE ми го нема во последно време . . . Да не го пензионира НАТО ??? Незнам дали му останала некоја акција во ТПЛФ . . .
Но, баш би сакал да го прокоментира видеото и ХаџиМишев . . .
Како што сега стојат работите, во право си со горенапишаното.Гледам старче (за 2 години остарел како за 20 години......) кое манипулираше со акционери, медиуми...се`....се` .... само тој за ништо не е крив.
Си создаде многу непријатели, а полека ја губеше и моќта во општеството...
Заедно со него, ја потона и ТПЛФ...
ТПЛФ моментално е во милост на Хари.
Плаќа 8,5% камата годишно на главницата.
Главницата треба да почне да ја враќа од 2020.
Ако КМБ не му репрограмира долгот, оди во СТЕЧАЈ.
Под залог КМБ има зградата и топланите.
Само за детално, не ме држете за збор, нека каже Премиер ако сака...
Пошто немам акции и не пратам.
Имаше ТПЛФ и кон други банки кредити, НЛБ Тутунска, Охридска, можеби СТБ и некој помали банки, плус кон фирми, КРАТЕР, итн., дали кон сите овие во целост е вратено не знам.
Во секој случај, ако пред видеово имав и 1% сомнеж дека има шанса некоја за ТПЛФ, сега 100% дилемите ми се разрешија..
Старче кое испу*и и кај Животот, иронично..
БЕГ/ТЕТО/БХЛ му беа криви (а тој ги донесе), бившата Власт, Судството, Медиумите (Сител пред се`), сега прашање на време е кога против Животот ќе почне да збори..
Некогаш си мислам дека целово ова сценарио со БЕГ и со Хари му беше договорено.
Божем се судат со БЕГ со години, испумпуваат пари преку адвокати..
Од камати вака "одокативно" мислам дека до сега скоро и отплатена е главницата, а Зграда, Топлани (макар и за старо железо нека се...) т.е се` она што е влезено како залог, ГРАТИС за КМБ.
Чак КМБ може рентата да си ја зема за себе Пошто добро стои со власта, може да формира КМБ ТОПЛАНИ и да си лапа 1 милион евра годишно рента.
И плус зграда на Лондонска бб.
п.с Мило ми е ако барем 1 акционер одвратив да не купува ТПЛФ.
Или ако барем 1 ме послуша и си продаде на 2000 - 2200, а не тогаш да чека x3
ппс Немам акции во КМБ.
Тоа се долги процеси... Кога и како мислиш дека може ТПЛФ да се отплетка?Aj cool down malku ne e zavrseno, naprotiv, samo sto pocna. Interesno najvozbudeni onie koi nemaat akcii, inaku informaciive ne se za novi, mali, neznacitelni akcioneri tuku za postoeckite povekje od 2000 akcioneri.
Со посебна одлука се дава даночно ослободување. И досега во законот беше 10% (т.е. 7%) ама за одреден временски период имаше даночно ослободување кое требаше да трае до 31.12.2018. Значи они можат да го сменат во закон да биде 15% и после да дадат ослободување за одреден временски период.Sega ako dobro razbrav i kapitalna dobivka od dogodina se planira da se odanocuva i toa so15%?A vetuvanjeto na Tevdovski od 04.05.2018 na konferencija za berza pu-pu ne vazi,ili nesto jassum vo krivo???
Fala na doobjasnuvanjeto.Со посебна одлука се дава даночно ослободување. И досега во законот беше 10% (т.е. 7%) ама за одреден временски период имаше даночно ослободување кое требаше да трае до 31.12.2018. Значи они можат да го сменат во закон да биде 15% и после да дадат ослободување за одреден временски период.