- Член од
- 9 мај 2017
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 635
https://meta.mk/hadhi-mishev-te-to-otvori-lazhen-stechaj-za-da-ne-go-plati-dolgot-kon-toplifikatsija/
Нешто многу загрижен директороФ, хммм...
Тоа е "убавината" на стил, треба да си трговец-играч. Тука за многу краток период се прави паричка и да 160ден е добра цена за краткорочен излез, околу 120-130 за влез. Сепак ова е за тие што сакаат да се коцкаат. Гранит и Бетон оваа година нема некој голем бум да направат. Веројатно следната година доколку има градежна офанзива.Комерцијална од Февруари - Март е прва по промет (50 % од цел промет на Мсе е тука) , најбарана и најдобра акција во моментов си гази и ке оди многу брзо до 6.000 ..
Денеска и Макпетрол експлодира отиде до 40.000 а сите знаеме дека пред некој период беше 28.000
Ок да речеме држи вода муабетот на Bosko дека овие две компании се блиски до Сдсм и веројатно беа потценети на берза и сега рипаат како луди , знаеме дека домашни компании и физички лица купуваат и ја креваат цената на овие две компании ..
Интерес и позитивна клима факт е дека на берза има , во моментов Макстил и врз база на еуфорија признавам дека нема купувачи и се мислам дали да докупам во Гранит бидејки Заев најави градежна експанзија летово , најверојатно ке се предомислам и ке излезам од Макстил утре ..
Му дадов шанса на Макстил на база на еуфорија се качи 160 денари место да продолжи нагоре си ја врати цената назад на 148 , такви финти не поминуваат кај мене и ке се повлечам !
Ке останам само на Комерцијална и ке докупам во Гранит , па мирно ке спијам до референдумот
Bosko игра на сигурно , ке играм и јас овде нема очигледно заебавање со пари , Макстил е непредвидлива акција !
Интересно како никој не ја приметува изложеноста на КМБ во случајот. А Мишко фино си кажува, да не биде нисмо знали.https://meta.mk/hadhi-mishev-te-to-otvori-lazhen-stechaj-za-da-ne-go-plati-dolgot-kon-toplifikatsija/
Резервиран е во целост, долго време не враќа тплф... Ако се реши позитивно за тплф овој спор ќе се ослободат дополнително резервации и добивката на КБМ уште ќе расте.Интересно како никој не ја приметува изложеноста на КМБ во случајот. А Мишко фино си кажува, да не биде нисмо знали.
Станува збор за убава пара, мислам околу 850М ден кредит. Кој ако се резервира ќе го изеде пола профит за годинава.
Резервиран е во целост, долго време не враќа тплф... Ако се реши позитивно за тплф овој спор ќе се ослободат дополнително резервации и добивката на КБМ уште ќе расте.
Има КБМ уште многу резервации за ослободување, и имот од хипотеки за продавање... И тоа е битен фактор зошто расте акцијата во периодов
Многу долг период е во прашање, не е од вчера прашањето на ТПЛФ, затоа очекувам по секоја логика да е 100%Никој жив не знае колку е резервикран кредитот на ТПЛФ. Се разбира само Хари волшебникот знае.
Многу долг период е во прашање, не е од вчера прашањето на ТПЛФ, затоа очекувам по секоја логика да е 100%
Мислам влоговите во Тето дека се заложени, така беше и со Тутунска. Од Тутунска ги продадоа за мала сума на пари на газдите (Русите) или кои и да се сопственици. Тоа е уште една карта за играње на КБМ. Еве некој поупатен ако има повеќе детали нека појасни. Иначе сум скоро сигурен дека е целосно резервирана изложеноста на ТПЛФ во КМБ.Тоа што Те То не и плаќа на Топлификација не значи дека тие не му плаќаат на Хари. Ако памтам добро како обезбедувањесе дадени акции од Топлификација.
Топлификација“ пред неколку години зема кредит од 25 милиони евра од Комерцијална банка. Како гаранција за кредитот Комерцијална банка прифати 100.000 акции со право на глас во „Топлификација“, приватна компанија која во тој период ги вршеше јавните дејности за производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија на градот Скопје, за што ги поседуваше лиценците од Регулаторната комисија за енергетика.Мислам влоговите во Тето дека се заложени, така беше и со Тутунска. Од Тутунска ги продадоа за мала сума на пари на газдите (Русите) или кои и да се сопственици. Тоа е уште една карта за играње на КБМ. Еве некој поупатен ако има повеќе детали нека појасни. Иначе сум скоро сигурен дека е целосно резервирана изложеноста на ТПЛФ во КМБ.
Прво напиши на која цена ги купи ТПЛФ и МПТ и кога . . .За Комерцијална имам многу пишувано, ја препорачував на 2 и 900, може да барате постари постови ќе се уверите, исто и за Макпетрол сега брзо пишував пред некој месец @bosko007 се сеќаваш ми пиша енергетика/индустријата нас ни ја оставаш.
Bosko игра на сигурно , ке играм и јас овде нема очигледно заебавање со пари , Макстил е непредвидлива акција !
Ова ти е одговорено . . . А за некоја недела ќе ти го дообјаснам . . . Дотогаш уживај во зеленилото, одмори очи . . . И знај скоро не промашувам . . . Нешто брзо ми се разочара од СТИЛ ???Нека каже Bosko сега дали волку ке одеше Комерцијална ако не беше еуфоријата за Нато и ЕУ ?
Ама искрено нека одговори , знаеме сега сите убаво како ни се множат парите ама ајде сепак од инат ке плукаме по Заев и името