Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако имаш две чисти во глава ќе ја знаеш разликата помеѓу фашизам и патриотизам.Има и огромна разлика од напад и одбрана.Ако некој силеџија те нападне а ти се одбраниш не значи дека и ти си силеџија или тепач.Едноставно си приморан да се одбраниш.
А ти ќе ја знаеш разликата меѓу патриотизам и национализам. Очигледно слабо ви оди раздвојување на тие два поими. Не видов до сега „патриотски“ протест без националистички изјави, ама баш ниту еднаш. Има и таму нормални што сакаат само да покажат патриотизам ама скриени се од овие другиве.

Ако имаш две чисти во глава ќе ја знаеш разликата помеѓу фашизам и патриотизам.Има и огромна разлика од напад и одбрана.Ако некој силеџија те нападне а ти се одбраниш не значи дека и ти си силеџија или тепач.Едноставно си приморан да се одбраниш.
Мoже немa дa се брaни oд силеџии.Мoже ке му/и биде убaвo

Никаде јас не генерализирав, само ги потенцирам и осудувам фашистите што деновиве ги гледам и таквите што ги поддржуваат нив. Збори ми за интелект на таквите.
Мислиш на фашистите од Златна Зора?

Никаде јас не генерализирав, само ги потенцирам и осудувам фашистите што деновиве ги гледам и таквите што ги поддржуваат нив. Збори ми за интелект на таквите.
Кои фашисти? Тие што ти наметнуваат како да се викаш? За кого пишуваш?

Дај ми линк од видео со превод ако имаш. Знам за што зборуваш, тоа беше во 2010 на воена парада.
Моментално го немам но сигурно уште кружи на YouTube.Памтам недела дена видеото кружеше по регионалниве ТВ станици.

Добри сте, добри.. :pos: Еднаш не го осудија протестот и фашистичките и националистички скандирања а квичат како други ги угнетувале а тие биле цвеќиња за мирисање. Бљуццц.
Доста е од цитирање, залудно губење време ми е реплицирање на ваши мислења.

тие закани на мајка ти, не на мене. ти или некој од овие да дојде кај мене и ќе се посере од страв бе кретену еден,а зошто, нека остане мистерија

Не е мистерија. Кламидија се вика. Google it

Ви дојдоа двајца чипирани и се попаливте како млади мајмуни. На некој кој не знае да направи два реда муабет без лепење етикети и за кој одредби од Универзалната декларација за човекови права на ОН се фашизам не вреди да се троши време.

А ти ќе ја знаеш разликата меѓу патриотизам и национализам. Очигледно слабо ви оди раздвојување на тие два поими. Не видов до сега „патриотски“ протест без националистички изјави, ама баш ниту еднаш. Има и таму нормални што сакаат само да покажат патриотизам ама скриени се од овие другиве.
Нормално да и таму има нормални луѓе кои сакаат само да си го тераат животот.Но никогаш кај нас се нема случено да биде истепан и малтретиран грчки камионџија или да бидат искршени коли само зошто им пишува GR на таблиците.Едно е да пееш а друго да се покажеш на дело.Патем кој пее зло не мисли.Не сме страшни.

Нормално да и таму има нормални луѓе кои сакаат само да си го тераат животот.Но никогаш кај нас се нема случено да биде истепан и малтретиран грчки камионџија или да бидат искршени коли само зошто им пишува GR на таблиците.Едно е да пееш а друго да се покажеш на дело.Патем кој пее зло не мисли.Не сме страшни.
Епа продужете си со пеење "за ш иптари гасна комора", "чиста Mакедонија", "клети ш иптари". Супер сте си, еве имате поддршка од петмина на форумов.

И Ханс и Дитрих верувале дека се чиста виша ариевска раса, треба да убиваат нижи раси евреи, православни цигани... Ти ниту си попаметен или поглуп од нив, кога системот е фашизам може да по влијае на мнозинството со произволна идеологија, да сакат во ЕУ, НАТО, или обратното...
ЕУ е држава во распад нема никакви шанси да ти се остварат желбите, повеќето народи се освестија и не сакаат во ЕУ, што не значи дека политичарите не јадат бурек за светлата ЕУ иднина, дури и да несака, не смее да каже царот е гол, ќе следат брзи шарени процеси /Јанукович/, кој разбира кажува да /Вучич, Иванов, ВМРО/ но неси дава многу зор, чека ЕУ да се распадне.
Центарот на моќ се префрла кон Кина, ЕУ има да исполни последна задача спрема Русија, така да може да не земат во НАТО, Заев, ти и други истомисленици може да имате "среќа" да војувате за Москва.
Долгата подготовка е направена, со малечки отклонувања мора да се случи, едно видение на Вангелија за ЕУ, "Гледам се запалено црно, уништено, реки од крв во Европа", второто за балканов " Ќе биде добро но никогаш не врти грб на Русија"
Кога ќе се распадне ЕУ? Имаш опклада со мене дека ЕУ ќе постои и МК ќе влезе во неа? Именувај рок и сума!
Сума само во УСД, ЕУР и МКД не примам:D

Нема веќе да зборите за “Србомани“ и “Руски шпиони“, кој сега ќе ви е крив за историските и денешните гревови кон Македонија :P
Греховите са само в промитија ти моз'к.
Да избројавам ли - п'рви ви признахме д'ржавата или това е ништо. Притиснахме Елцин Русија да ви признае. Даваме ви паспорти да работите в Европа и храните семејства. Имате 100% подр'жка за приемането ви в ЕУ и НАТО. Това е реалността сега.

Епа продужете си со пеење "за ш иптари гасна комора", "чиста Mакедонија", "клети ш иптари". Супер сте си, еве имате поддршка од петмина на форумов.
Еве јас како етнички македонец го осудувам таквото пеење.Дали некој грк или албанец до сега го има осудено скандирања и навреди кон македонците?До сега никаде на ниеден портал или форум се нема случено.Напротив уште поголеми навреди следувале.

Кој курва, овие што не осудат вакви фашистички викања?
I am confused...[DOUBLEPOST=1528993931][/DOUBLEPOST]
А не ти се гади од грчките фашисти шо сакаат да не истребат гноју?Не ги имаш слушано грчките специјалци како се фалат дека ќе пијат свежа словомакедонска крв!?Ебави двојните стандарди демек прогресивни, а уствари ептен дебилни!
Да бе, ебати двојните стандарди, некогаш им пречат фашистите некогаш не...[DOUBLEPOST=1528994121][/DOUBLEPOST]
Да викаш За Албанци гасна комора во протест против промена на име условувано од грчка страна според тебе е одбрана?[DOUBLEPOST=1528994169][/DOUBLEPOST]
И погрешно е ова или не е ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom