Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
Ако во Република Северно од Македонија се укинат националностите, зошто да постои Рамковен и КВОТА на вработување по национална припадност ??
Сите се граѓани а ајде отказа на сите од државна служба и наново вработување со Тестирање а не по национални и рамковни клучеви :mad:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
На вас
ви се
Многу сте
курињата
Aко ми персираш, прво, секогаш В-то на почеток да го пишуваш со голема буква и второ, фала пеер, ама не ми омалуважуј полов орган и без чернобил инсинуации bitezamolil.
Ако не ми персираш, мрш од тоа ретардираната комфорт зона на "куртони, сендвичи и небањати", оти те гледам натаму дека одиш, а таму раат ти е, опцуј, навреди, пиши дека некој не е кредибилен и капата настрана. Тоа на друг.

Ова за што зборуваме е кохабитација, односи меѓу две институции.
Шо кохабитација? Каква? Ја ти викам Иванов сам кажа дека не е информиран. Значи кохабитација немало од премиерот и опашон од Амстердам. Тие воопшто не се консултирале со институцијата која по правило тоа преговарање треба да го предводи. Од кај тоа он не кохабитирал? Пола од процесот го водеа без воопшто да го консултираат, а кога го консултираа, веројатно нив, а дефинитивно нас им/ни соопшти дека не прифаќа ерга омнес и не прифаќа уставна корекција....по шо они продолжија како ништо да не рекол. Ја не знам од кај тоа него со прст го покажуваш.

Недоследноста на хорхе почна со амнестијата (која е прилично анти-државен чин и обид за заташкување реален криминал) - ја даде па ја повлече.
Он може да ја повлекува, а ја ти тврдам дека уште има правна сила и ако некој сака да се повикува на неа, а на основ на стекнато право, може. Нема, од политички причини веројатно, ама може. За антидржавноста, резултат од слична одлука имаме во Влада, во министерства....во армија, МВР, на спикерско столче у парламент.

После тоа следеше неговата измислена парадна функција во доделувањето на мандатот која сам ја поду до Марс и пак мораше да ретерира. Ти викаш добил гаранции, ја викам добил позив дека ќе му снема керозин некогаш во авионот „случајно“.
Не е ова "ти викаш - ја викам". Ти викаш дека 600 000 се отселиле од државава у последниве десетина години. Тоа така уверливо го викаш, а не го поддржуваш со имиња, презимиња и матични броеви на сите 600 000. Ти исто викаш прво дека договор со татаришта не смее да има и соработка со нив е рамна на велепредавство, додека се на власт ДПМНЕ, а у мандат на Заев викаш дека умен е тој договор со Бугарија. Ти си тој шо "вика". Заев му има на Иванов дадено писмени гаранции дека нема да чепка интегритет на државава преку чепкање во Устав. У неговата изјава кога го прима мандатот, вака лаже: – "Прво, гарантираме заштита на унитарноста, суверенитетот, територијалниот интегритет, независноста и мултиетничноста на Република Македонија. Гарантирам територијална целина на земјавата, уставниот поредок на државата, како и зачувување на државните интереси...."
Шо е тука парада? Не му дава мандат додека не даде гаранции за тиранската платформа и Уставот. Овој дава гаранции, добива мандат. Ги прекршува тие гаранции, како последица Иванов не потпишува закон за јазици, не потпишува документ за промена на име. А за авиони паѓање и керозини, ене ти ја рамна земја темата, имаш таму другарчиња.

И

Име И Презиме

Гостин
Затоа прифати Република Македонија (Скопје), куроглав паторист!

Оо шарениот куртонот се јави :pos:.
Како бе прифатил Груевски, а зајакот сега што прави и договори? Исто ко за двојазичноста што вмро ја донело?
Папаци сте и со сила глумите неутралци а такви продадени души и политички отпадок сте што пак некои ке му го дудлат на вмро.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ова пред собрание многу ми личи на масло на дпмНЕ. Не им сече у глава сами да излезат без никој да не им каже.

И

Име И Презиме

Гостин
Ова пред собрание многу ми личи на масло на дпмНЕ. Не им сече у глава сами да излезат без никој да не им каже.
Мал си за политика .Нормално дека вмро дава подршка нема дуи да биде.Марјан Ристовски јавно подржа на твитер.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Оо шарениот куртонот се јави :pos:.
Како бе прифатил Груевски, а зајакот сега што прави и договори? Исто ко за двојазичноста што вмро ја донело?
Папаци сте и со сила глумите неутралци а такви продадени души и политички отпадок сте што пак некои ке му го дудлат на вмро.
Така, прифати, у 2008-ма со бц пијандурата фатени под рака, у Букурешт. Којзнае дали си бил роден тогаш...со куртони ти давале да си играш ваљда штом прво тоа си го научил, куроглав.
Ебати пацовот штабски...

И

Име И Презиме

Гостин
Така, прифати, у 2008-ма со бц пијандурата фатени под рака, у Букурешт. Којзнае дали си бил роден тогаш...со куртони ти давале да си играш ваљда штом прво тоа си го научил, куроглав.
Ебати пацовот штабски...
Ај бе жити се скини ми се скурца.Копиле шарено комуњарско што постојано провоцира на форум.Кој ден ке ти биде да те истресам ко стар тепих само.Сите ќосиња ке ти се видат тогаш.Никола Стрезовски М? да видиме што лигле си надвор од виртуелноста.Да те поздравам од дечките од Топанско бегај од нив.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Само немојте Грујо и компанија да ги ставате во иста реченица со зборот патриотизам и да му давате епитети од типот: заштитници на уставното име и идентитет.
Тоа ви е исто ко Хитлер и Сталин да ги наречете пацифисти и филантропи, борци за човекови права кои што требало да добијат Нобелова награда за мир.
Јас сум сигурен ако на Грујо му се дадеше простор за политички пазарења ќе прифатеше смена на име под истите услови како сега и тоа со обете раце.

И

Име И Презиме

Гостин
Само немојте Грујо и компанија да ги ставате во иста реченица со зборот патриотизам и да му давате епитети од типот: заштитници на уставното име и идентитет.
Тоа ви е исто ко Хитлер и Сталин да ги наречете пацифисти и филантропи, борци за човекови права кои што требало да добијат нобелова награда за мир.
Јас сум сигурен ако на Грујо му се дадеше простор за политички пазарења ќе прифатеше смена на име под истите услови како сега и тоа со обете раце.
Зарем 11год немаа доволно време И можности ?
Не се Вмро продадени души ко комуњарите и лажните шарени куртонски револуционери.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Aко ми персираш, прво, секогаш В-то на почеток да го пишуваш со голема буква и второ, фала пеер, ама не ми омалуважуј полов орган и без чернобил инсинуации bitezamolil.
Ако не ми персираш, мрш од тоа ретардираната комфорт зона на "куртони, сендвичи и небањати", оти те гледам натаму дека одиш, а таму раат ти е, опцуј, навреди, пиши дека некој не е кредибилен и капата настрана. Тоа на друг.

Шо кохабитација? Каква? Ја ти викам Иванов сам кажа дека не е информиран. Значи кохабитација немало од премиерот и опашон од Амстердам. Тие воопшто не се консултирале со институцијата која по правило тоа преговарање треба да го предводи. Од кај тоа он не кохабитирал? Пола од процесот го водеа без воопшто да го консултираат, а кога го консултираа, веројатно нив, а дефинитивно нас им/ни соопшти дека не прифаќа ерга омнес и не прифаќа уставна корекција....по шо они продолжија како ништо да не рекол. Ја не знам од кај тоа него со прст го покажуваш.

Он може да ја повлекува, а ја ти тврдам дека уште има правна сила и ако некој сака да се повикува на неа, а на основ на стекнато право, може. Нема, од политички причини веројатно, ама може. За антидржавноста, резултат од слична одлука имаме во Влада, во министерства....во армија, МВР, на спикерско столче у парламент.

Не е ова "ти викаш - ја викам". Ти викаш дека 600 000 се отселиле од државава у последниве десетина години. Тоа така уверливо го викаш, а не го поддржуваш со имиња, презимиња и матични броеви на сите 600 000. Ти исто викаш прво дека договор со татаришта не смее да има и соработка со нив е рамна на велепредавство, додека се на власт ДПМНЕ, а у мандат на Заев викаш дека умен е тој договор со Бугарија. Ти си тој шо "вика". Заев му има на Иванов дадено писмени гаранции дека нема да чепка интегритет на државава преку чепкање во Устав. У неговата изјава кога го прима мандатот, вака лаже: – "Прво, гарантираме заштита на унитарноста, суверенитетот, територијалниот интегритет, независноста и мултиетничноста на Република Македонија. Гарантирам територијална целина на земјавата, уставниот поредок на државата, како и зачувување на државните интереси...."
Шо е тука парада? Не му дава мандат додека не даде гаранции за тиранската платформа и Уставот. Овој дава гаранции, добива мандат. Ги прекршува тие гаранции, како последица Иванов не потпишува закон за јазици, не потпишува документ за промена на име. А за авиони паѓање и керозини, ене ти ја рамна земја темата, имаш таму другарчиња.
Какво персирање...претходната страна е залепена со оргазми на твои истомисленици, ко Черчил го доживљавате тоа лигушот, поданик на паторот.
Ќе ми кажеш како у 2 минути дозна хорхе дека е толку многу штетен договоров? Преку медиуми? Ова ние што го коментираме овде е рекла-казала. Јас еве не сум го прочитал целиот документ, па во стилот на обичен македонец си коментирам без целосна слика, сознание - така треба и претседател на држава да постапува? Немој да ме јебеш...Тоа што тој го работи е политички маркетинг на дпне, ама тебе ти е пречка да го сконташ тоа.
„600000 со матични“ не знам у кој контекст е у целиов муабет, ама е инфантилен и личи како од двор на детска градинка. Дека е срозана демографски државава и дека допрва ќе се срозуе е факт голем како планина. Штом квази-лидерот на бандата дпне рече дека ќе излезе и гласа против, значи и тој е дел од големата игра наречена „местење на референдум“ што е повеќе од извесно дека ќе се случи. Во меѓувреме ќе ви организира млаки и безидејни протестчиња и напорни и досадни секојдневни прес-конференции само за да ви личи дека нешто се дешава.
Договорот со Бугарија го коментирав своевремено и мислам дека е мачја кашлица у однос на овој, иако и таму има многу сопки у кои „босата“ северно-македонска администрација ќе се удави пошо е до коска партизирана и неспособна.
Хорхе ќе биде заобиколен и ќе му најдат лек. И без тоа е типичен фолирант на кој само наивен човек паѓа. Со се' што до сега има сработено има интегритет као улична курва, а отприлика и така е избран. Јавна тајна е дека и наградата за таа функција му е таканаречената антиквизација со која бевме изрезилени во светот и пошироко, што е негова лична идеја со франкештајновски boost од страна на паторот.
Мој совет ти е да си најдеш некој еквивалент соговорник и заедно доживувајте оргазми на „достигнувањата на хорхе“ и неговата „македонштина“.[DOUBLEPOST=1528917319][/DOUBLEPOST]
Ај бе жити се скини ми се скурца.Копиле шарено комуњарско што постојано провоцира на форум.Кој ден ке ти биде да те истресам ко стар тепих само.Сите ќосиња ке ти се видат тогаш.Никола Стрезовски М? да видиме што лигле си надвор од виртуелноста.Да те поздравам од дечките од Топанско бегај од нив.
Само пази да не се задавиш со „комуњарскиов“, да не ти дојде малку повеќе.
Од нигде никаде постира видеа од паторот и лие солзи по него....уште му го пушите бе небањати, ц ц ц....магариња толкави?
Крокодилски солзи по паторот...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Зарем ти веруваш дека референдумот нема да биде наместен? :pos:
Ако има излезност нема потреба да се намести, глатко ќе си пројде, ако нема излезност нема шанси да се намести, математички е невозможно, бар во оваа форма.
Вчера Мицковски прочитав дека рекол на прес дека ќе се иде на референдум со гласање против, така да тоа кажува многу работи. И него му е јасно дека ова треба да пројде.

Него, и Русија го поздравила договоров. :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom