Водни желки

• Креатор на темата Креатор на темата NIght_Elf
  • Време на започнување Време на започнување
На еднава желка веќе подолго време и се затворени очните капаци додека со другава се си е во ред(а ги чувам во ист аквариум), татко ми прашал некој ветеринар и демек хибернирала а мене ми личит на некоја очна инфекција. Се сеќавам дека кога ми ја донесоја на времето пред 12 години нешо имаше проблем со очите и памтам некои капки и ставав. Ама продавницата од кај шо беше купена и каде шо имаше се за желки(воедно и капките) е одамна затворена. Па некој случајно ако имал слично искуство да споделит како го решил проблемот ќе сум многу благодарен.

На еднава желка веќе подолго време и се затворени очните капаци додека со другава се си е во ред(а ги чувам во ист аквариум), татко ми прашал некој ветеринар и демек хибернирала а мене ми личит на некоја очна инфекција. Се сеќавам дека кога ми ја донесоја на времето пред 12 години нешо имаше проблем со очите и памтам некои капки и ставав. Ама продавницата од кај шо беше купена и каде шо имаше се за желки(воедно и капките) е одамна затворена. Па некој случајно ако имал слично искуство да споделит како го решил проблемот ќе сум многу благодарен.

Може слика од желката и очите ?

Каде можам да ја купам таа УВ ламба?

Кој може да ми каже од кај да си купам водна желка во Скопје, и колку пари одприлика е ?

а нешто повеќе инфо што како за шумска желка ?

Здраво добри луѓе,
Сакам да прашам .... Бидејќи не сум од Скопје, ќе може ли некој да ми каже дали се продаваат желки (водни), различни видови, односно кои видови ( не, yellow bellied slider..како секаде) и каде (во ск) ?

Јас чувам сувоземна веќе некое време. Се размислуваш да чуваш, или веќе чуваш?
имам више две недели порасна да ја ебам знаеш колку беше мала 5 на 5 дали и беше оклопот... поише инфо ? :)

едното желче ми е болно т.е одпревртено плива, од тоа што читам е пневмониа, да не знае некој каков антибиотик да и давам и количина

фала

Здраво,ми требаат совети за моето желче старо 6месеци.Неколку дена воопшто не јаде,се качува на каменот на суво во аквариумчето и не ги отвара очите.Како што читав најверојатно е инфекција на очите,забележав дека и малку му се набабрени и ко со гној внатре.Ве молам кажете ми што да му ставам за да го излечам?

Здраво на сите, имам желка стара околу 6 години и сакам да и купам убав терариум со УВ ламба. Дали знаете некоја продавница?
Дали е добро да купам филтер? Каков и каде има?

Смрдат ли желкиве? Малиов сака да му купам некоја, и ке му купам не е проблем, само ме интересира дали смрдат или не? Ако смрдат да и спремам место за чување во претсобјето ако не да ставам кај него во соба аквариумот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom